Titlurile zilei

Proxeneții care fac concurență milionarilor din Iași. Averi uriașe făcute pe spatele unor puștoaice care se prostituau cu forța în Marea Britanie. Vile, mașini de lux și viață de nabab pentru proxeneți

Publicat: 18 nov. 2020
Procurorii DIICOT au trimis în judecată doi ieșeni acuzați de trafic de persoane: aceștia ar fi dus fete
Ieșenii acuzați că au dus fete la produs în Anglia s-au îmbogățit pe spinarea victimelor

Doi indivizi acuzați că duceau fetițe „la produs” în Marea Britanie au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT Iași. Astfel, Ioan Radu Acatrinei și Cornel Acatrinei vor fi nevoiți să dea explicații în instanță, sub acuzația de trafic de persoane. În urma perchezițiilor efectuate, anchetatorii au descoperit că cei doi duceau o viață de huzur, din banii obținuți de tinere prin practicarea prostituției

O vilă cu marmură, bolizi de lux și o viață de huzur, pe spatele unor fetițe! Doi ieșeni sunt acuzați că au exploatat tinere în Marea Britanie! Astfel, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași au dispus ieri trimiterea în judecată a lui Ioan Radu Acatrinei și a lui Cornel Acatrinei, sub acuzația de trafic de persoane.
Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz. De remarcat este faptul că, în dosar, trei tinere s-au constituit părți civile.

Ioan Radu Acatrinei și Cornel Acatrinei, bănuiți că au făcut avere pe spatele victimelor

În urmă cu câteva săptămâni, procurorii DIICOT au efectuat mai multe percheziții, pentru a destructura o rețea care ducea tinere „la produs” în Marea Britanie. Anchetatorii ieșeni au descoperit că suspecții duceau o viață de lux. Aceștia trăiau ca nababii, în cele mai bune condiții, cele mai scumpe mașini, precum și cu sume impresionante de bani. DIICOT Iași a reținut în cursul zilei de 25 august 2020 trei cetățeni de etnie rromă, suspectați că au dus tinere în Marea Britanie, pentru a se prostitua.

Oamenii legii au efectuat mai multe percheziții în câteva locuri din Iași, dar și la casa lor, din Slobozia. Interlopii au fost reținuți de procurori, care le-au confiscat un bolid BMW X6, dar și sume importante de bani. Oamenii legii care au descins în locuințe au descoperit că aceștia duceau o viață de lux. Conform unor surse, în una dintre case, aceștia aveau marmură de cea mai bună calitate, dar și obiecte fine de arhitectură.

Avere făcută pe spatele victimelor trimise în Marea Britanie

Calvarul prin care treceau fetele obligate să se prostitueze în Marea Britanie era invers proporțional cu stilul de viață al suspecților, respectiv frații Ioan Radu Acatrinei (24 de ani) și Cornel Acatrinei (25 de ani). Aceștia duceau o viață de huzur, iar banii erau la discreție. Asta, în contextul în care fetele trimise în Marea Britanie erau deseori umilite, bătute și obligate să se prostitueze.
Oamenii legii au confiscat, în urma perchezițiilor domiciliare, o sumă totală de 40.000 de lei, dar și un bolid de lux care valorează peste 40.000 de euro.

„În perioada 2015-2020, mai multe persoane au recrutat, prin metoda „loverboy” sau sub pretextul găsirii unui loc de muncă în străinătate, mai multe persoane vătămate, pe care le-au transportat în Capitala Marii Britanii, unde au fost găzduite în diverse locații și, prin amenințări și agresiuni, au fost obligate la practicarea prostituției. Sumele de bani câștigate de către victime erau însușite în totalitate de către traficanți și investite în locuințe și autoturisme de lux. În urma acțiunii, au fost ridicate mai multe sume de bani, un autoturism, telefoane mobile și înscrisuri cu valoare probatorie”, au precizat reprezentanții DIICOT Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu