Actualitate

Puterea de cumpărare a românilor a scăzut, agricultorii aruncă marfa din cauza preturilor mici dar premierul Florin Cîțu se laudă cu o revenire spectaculoasă a economiei

Publicat: 05 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Puterea de cumpărare a românilor a scăzut agricultorii aruncă marfa din cauza preturilor mici dar premierul Florin Cîțu se laudă cu o revenire spectaculoasă a economiei
Premierul Florin Cîțu își depune astăzi în mod oficial candidatura pentru președinția partidului, după ce ieri același lucru l-a făcut și Ludovic Orban

Agricultorii români trăiesc o dramă fără precedent pentru că sunt obligaţi să îşi arunce sau să îşi vândă marfă pe preturi derizorii, puterea de cumpărare a românilor a scăzut dar premierul Florin Cîțu se laudă cu o revenire spectaculoasă a economiei.

Altfel spus, într-o postare publicată pe o reţea de socializare, premierul nu pierde nicio ocazie să se laude cu ce bun este Guvernul României, guvern pe care îl conduce.

Premierul României, Florin Cîțu se laudă cu o revenire spectaculoasă a economiei

Conform datelor publicate de premierul Florin Cîțu, economia României are parte de o revenire spectaculoasă iar acest lucru se datorează bunei guvernări de care țara are parte. Rata somasului este în scădere în 2021 iar investiţiile sunt în creştere, la fel ca şi locurile de muncă în mediul privat:

Economia României are, datorită activității bune a Guvernului pe care îl conduc, cea mai rapidă revenire după o criză economică din ultima sută de ani. Rata șomajului a scăzut în fiecare lună din 2021. INS a anunțat că rata șomajului în luna mai a ajuns la 5.5% și la cel mai mic număr de persoane în șomaj din martie 2020. Economia României are, datorită activității bune a Guvernului pe care îl conduc, cea mai rapidă revenire după o criză economică din ultima sută de ani. RomaniiTrebuieSaStie”, conchide premierul.

O duc românii mai bine în această perioadă în care economia bubuie?

Ceea ce pare să nu spună premierul este faptul că românii nu o duc prea bine în această perioadă. În ultimul an în România prețurile s-au majorat. Vorbim despre scumpiri în masă la combustibil, alimentele de bază cum ar fi uleiul, făina etc. dar şi la curentul electric sau alte utilităţi.

Jurnaliştii unui emisiuni TV au făcut un calcul estimativ, iar din cei 1.386 de lei 500 de lei se duc pe facturile de la
energie electrică, întreţinere, cablul tv şi telefon. Un plin de benzină ar costa 250 de lei, iar transportul în comun poate însemna o economie importantă: 70 de lei pe lună pentru metrou, jumătate pentru RATB. Asta înseamnă că pentru alimente, haine, cheltuielile cu școala, rămân în jur de 700-800 de lei.

Drama trăită de agricultorii din România! Își vând marfă pe prețuri de nimic

La polul opus al marii creșteri economice din România se află agricultorii autohtoni care trăiesc o dramă în ultimele săptămâni. Așadar, tone de marfă cum ar fi castraveţi sau roşii sunt aruncate sau pur şi simplu vândute la preţuri derizorii, de 1 leu per kilogram.

Guvernului pare să nu îi pese de această situaţie iar agricultorii români susţin că au ajuns într-un impas când îşi văd munca de peste ani vândută fără să îşi poată acoperi cheltuielile.

„Eu, dacă folosesc doar metode ortodoxe, nu fac cantitate mare şi nu-mi convine să merg să le dau cu un leu kilogramul. Ca să scot şi profit undeva la 4 lei kilogramul era un preţ bun. Mi-au trimis mesaje pe Facebook doamne din Cluj, să trimit şi acolo. Păi, zic, eu aş trimite, dar dacă intermediarii vin şi spun că la Cluj cumpărătorii vor roşii cu ţâţă (n. red. – roşiile cu mucron, stimulate chimic)?! Şi-mi vine să iau foc, nu alta, când oameni cu nume în domeniu descriu fenomenul şi spun de ce nu sunt bune, iar consumatorii cer din alea.

Eu n-o să-mi schimb concepţia nici dacă-mi dau 100 lei pe kilogram. Nici dacă mâine mor de foame nu fac chestia asta, nu dau cu Ethrel

Adauga un comentariu