Actualitate

Raed Arafat a vorbit despre restricțiile care se vor lua după relaxarea de Paște

Publicat: 04 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Raed Arafat a vorbit despre restricțiile care se vor lua după relaxarea de Paște
Pe 28 iunie 2021, premierul Florin Cîțu spunea că ”aceasta este ținta vaccinării, aceea de a elimina pandemia, și ținta este atinsă”

De sărbătorile de Paşte românii s-au putut bucura, fiind relaxate o serie de restricţii. Raed Arafat, secretarul de stat MAI, a oferit o declaraţie în privinţa restricţiilor după această relaxare de câteva zile. Potrivit secretarului de stat singura soluţie de a învinge pandemia de Covid-19 este imunizarea, acesta dă exemplu ţările care au peste 30% rată de vaccinare.

„În primul rând redeschidem și relaxăm cu condiția creșterii procentului celor vaccinați. Deci noi mergem pe o campanie de vaccinare pe care am dori să se vaccineze cât mai mulți, paralel cu creșterea numărului vaccinaților se poate vorbi de măsuri de relaxare treptat. Asta este ceea ce se dorește pe baza experienței și din alte țări care într- adevăr după ce au vaccinat un procent semnificativ din populație și aici vorbim deja de 30% sau peste 30% , vorbim de cifre care ajung la cifre de 50% din populația atunci s-a văzut impactul și reducerea transmiterii și posibilitatea de revenirea la normalitate”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat vorbeşte despre numărul de oameni care s-au imunizat cu ambele doze de vaccin anti-Covid-19.

„În acest moment din ce știu, avem 10% din populație vaccinată cu ambele doze și încă un procent vaccinat cu o singură doză care așteaptă să se vaccineze cu următoarea doză. Comitetul de vaccinare a făcut absolut toate eforturile posibile pentru a avea cifre de vaccinare peste tot inclusiv la medicii de familie care va începe în săptămâna care vine. Deci toate aceste posibilități sunt la îndemâna noastră ca să ieșim din situații în care suntem. Trebuie încurajată lumea să accepte această modalitate de ieșire și asta înseamnă căpătarea imunității prin vaccinare”, a mai spus Raed Arafat.

Raed Arafat a vorbit ieri şi despre restricţiile pe care le are ţara noastră

Ieri, 3 mai 2021, Raed Arafat a oferit o declaraţie în privinţa restricţiilor pe care le avem în aceste momente. Acesta este de părere că la noi în ţară nu sunt restricţii aşa absurde față de cum sunt în alte ţări. Una dintre aceste restricţii este cea care privește vacanțele. Dacă o familie pleacă în concediu într-o altă ţară, iar părinţii sunt vaccinaţi în schimb copiii acestora nu sunt, minorii vor trebui să stea în carantină între 10 şi 14 zile la revenirea în ţară. În schimb, adulţii care sunt vaccinaţi nu sunt obligaţi să stea în casă.

„La acest moment, asta este regulă. Credeţi-mă că sunt oameni pregătiţi în domeniu (care iau aceste decizii), nu se iau deciziile astea de persone care nu sunt pregătite. Sunt ţări unde e mai rău, îţi cer test chiar dacă eşti vaccinat. Măsurile din România nu sunt cele mai absurde. Multe ţări europene aplica măsuri mai stricte decât cele pe care le aplicăm noi”, a declarat Raed Arafat.

Şeful DSU anunţă că în curând vom reveni la normal dacă lucrurile vor fi ca până acum

Şeful DSU, Raed Arafat, le-a oferit o veste bună românilor, acesta a declarat că dacă situaţia vaccinării continuă ca până acum, cât de curând vom reveni la normal. Raed Arafat face un apel către români şi le cere să se imunizeze împotriva Covid-19.

„Există un comitet stabilit de premier, pentru a stabili măsurile din 1 iunie, ce se poate face, bineînţeles, concomitent cu campania de vaccinare care trebuie să continue şi sper ca numărul vaccinaţilor să crească pentru că este, într-adevăr biletul nostru către normalitate. Cu cât mai mulţi ne vaccinăm, cu atât mai repede ajungem săpre o situaţie de normalitate. Cel puţin la nivelul României, cum a ajuns Israel, Marea Britanie, să poată să se relaxeze şi să aibă o situaţie sub control. Dar asta se face cu cap, gândind şi într-un mod corect”, a declarat Raed Arafat.

Adauga un comentariu