Actualitate

Raluca Turcan face un anunț! Autoritățile locale vor primi 500.000 de tablete și laptopuri

Publicat: 14 aug. 2020
Raluca Turcan face un anunț! Autoritățile locale vor primi 500.000 de tablete și laptopuri
Raluca Turcan face un anunț! Autoritățile locale vor primi 500.000 de tablete și laptopuri

Raluca Turcan face un anunț! Autoritățile locale vor primi 500.000 de tablete și laptopuri

În cadrul ședinței de Guvern de vineri, Raluca Turcan menționează că autoritățile locale vor primi 500.000 de tablete și laptopuri. Această achiziție va fi făcută din fonduri europene.

Raluca Turcan face un anunț! Autoritățile locale vor primi 500.000 de tablete și laptopuri

De asemenea, 50 de milioane de euro vor fi repartizate pentru achiziționarea de produse de igienă. Fiindcă anul școlar va începe în curând, vor fi cumpărate containere, care vor lua locul școlilor.

”Avem câteva proiecte legislative. Decontare pentru 500.000 de laptopuri și tablete de 100 de milioane de euro din fonduri europene pentru autoritățile locale. 50 de milioane de euro pentru decontarea către autorități pentru produse de igienă și protecție sanitară și 25 de milioane de euro pentru decontarea pentru achiziționarea de containere unde nu există rețea de apă sau structura nu permite organizarea cursurilor.

Deblocarea concursurilor pentru posturile de personal didactic și nedidactic, dar și asistenți medicali. În cadrul acestui proiect de lege se va prevede și modul în care se va sista programul școlar în caz de focar, dar și cum se va preda online. Ministerul Muncii va supune o OUG pentru plata zilelor libere pentru părinți, pe perioada de suspendare a cursurilor.”, a declarat Raluca Turcan.

Declaraţia şocantă a vicepremierului Raluca Turcan: „Nu suntem naivi să credem că nu se va îmbolnăvi niciun copil”

Vicepremierul României, Raluca Turcan, a făcut o declaraţie uluitoare despre începere şcolii pe data de 14 septembrie. Aceasta a afirmat, în direct la un post de televiziune, că nimeni din Guvern nu este naiv să creadă că niciun elev nu se va îmbolnăvi.

„Dorinţa noastră este ca masca să fie obligatorie şi pentru părinţi şi pentru copii. Distanţa exactă între copii o vom anunţa şi în funcţie de capacitatea de implementare.

Eu vreau să cred că toată lumea pleacă în acest efort comun și solidar cu dorința să se îmbolnăvească un număr cât mai mic de copii. E absurd să crezi că nu se va îmbolnăvi niciun copil, că nu suntem naivi, însă cu cât va fi mai mic numărul de copii îmbolnăviți și cu cât extinderea virusului în comunitate va fi mai redusă, cu atât gestionarea acestei crize sanitare unice va fi mai bine ținută în frâu”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan.

Elevii revin la școală de pe 14 septembrie 2020

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că anul școlar va începe pe data de 14 septembrie 2020. În contextul pandemiei de coronavirus, activitatea de zi cu zi a suferit schimbări majore. Elevii și-au petrecut ultimele săptămâni din anul școlar participând la cursurile on-line. Deși speranțele că totul va intra în normal au fost spulberate în ultima perioadă de informațiile nesigure transmise de Guvernul Orban, se pare că, totuși, elevi vor reveni în băncile unităților de învățământ. Iată în ce condiții se va întâmpla acest lucru.

„Pe 14 septembrie începe noul an școlar pre-universitar. Pentru majoritatea elevilor, asta înseamnă că vor merge efectiv fizic la școală”, a declarat Klaus Iohannis.

Vor exista trei șcenarii și fiecare unitate de învățământ va decide după care dintre acestea va funcționa. Se va ține cont de situația concretă din localitate sau chiar din școală.

„Am avut o întâlnire foarte importantă cu premierul, mai mulți miniștri și secretari de stat. Am discutat despre situația învățământului și măsurile specifice în vremuri de pandemie. Am tras câteva concluzii și s-au luat decizii. În săptămânile care urmează toate vor fi detaliate. Important pentru elevi, pentru părinți, pentru societate: pe 14 septmebrie începe nul an școlar preuniversitar. Vor merge majoritatea fizic la școală”, a declarat președintele.

Adauga un comentariu