Local

Răsturnare de situație în cazul fostului avocat Mihail Vlasov! Cel supranumit „Împăratul” s-a resemnat! Ex-șeful Camerei de Comerț a renunțat la visul de a ieși mai devreme din pușcărie! (Exclusiv)

Publicat: 03 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Răsturnare de situație în cazul fostului avocat Mihail Vlasov Cel supranumit Împăratul s-a resemnat Ex-șeful Camerei de Comerț a renunțat la visul de a ieși mai devreme din pușcărie Exclusiv
Fostul avocat Mihail Vlasov a renunțat la contestația la executare pe care o formulase, sperând că va ieși mai repede din pușcărie

Ex-avocatul ieșean Mihail Vlasov și-a retras contestația la executare pe care o formulase recent. Cel supranumit „Împăratul” sperase să poată ieși mai devreme de după gratii. Acesta a susținut că judecătorii ar fi trebuit să ia în calcul faptul că ar fi executat mare parte din pedeapsă

Răsturnare de situație în cazul fostului avocat ieșean Mihail Vlasov! Cel supranumit „Împăratul” s-a resemnat și a renunțat la visul de a ieși mai devreme din pușcărie!
Astfel, magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au constatat că fostul șef al Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) și-a retras contestația la executare.

„Instanța ia act de manifestarea de voință a contestatorului Mihail Vlasov, în sensul retragerii contestației la executare formulată împotriva sentinței penale a Curții de Apel București, definitivă prin decizia penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Îl obligă pe contestator să achite statului, cu titlu de cheltuieli judiciare, suma de 100 de lei”, au precizat magistrații ieșeni.

Mihail Vlasov a vrut să scape de gratii

Mihail Vlasov a încercat să scape de o mare parte din ultima pedeapsă primită. Fostul șef al CCIR a formulat o contestație la executare și le solicita judecătorilor să constate că a executat o mare parte din pedeapsă. În contestația adresată Curții de Apel Iași, Mihail Vlasov a susținut că, pe baza unei sentințe emisă în 2017, a fost condamnat la 5 ani și 8 luni de închisoare. Fostul avocat a adăugat că a fost liberat condiționat în urma executării unei jumătăți din pedeapsa respectivă. Fostul șef al CCIR a afirmat că i-au rămas 168 de zile executate care nu au fost luate în calcul.
Potrivit acestuia, în urmă cu 3 ani, a fost implementată Legea 169/2017, care a introdus articolul privind măsura compensatorie a zilelor suplimentare executate pentru condiții necorespunzătoare de detenție.

„Drept urmare a acestei legi, mi s-au acordat, în raport cu zilele executate în detenție în condiții necorespunzătoare, 168 de zile suplimentare, al căror beneficiu nu poate fi revocat”, a afirmat Mihail Vlasov.

El a mai spus că, în momentul în care a fost liberat condiționat, acele 168 de zile suplimentare nu i-au fost luate în calcul.

„La acea dată, la care am început să execut pedeapsa de 8 ani, eu aveam executate și se impunea a fi deduse din pedeapsa de 8 ani 168 de zile de arest preventiv, plus 870 de zile de detenție efectivă, plus 168 de zile suplimentare. În total, este vorba, de fapt, despre 1.202 zile de detenție executate deja! În această paradigmă, 3 noiembrie 2020 este ziua a 1.203-a de detenție!”, a subliniat fostul avocat și judecător ieșean.

Cum a ajuns din nou la pușcărie fostul șef al CCIR

Mihail Vlasov a susținut că ar fi executat deja aproximativ 4 ani din pedeapsa de 8 ani de închisoare, care i-a fost aplicată la începutul lunii noiembrie 2020. Atunci, fostul avocat a fost pedepsit definitiv, de magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Anchetatorii DNA au afirmat că, în perioada 2008-2014, Mihail Vlasov, folosindu-se de funcția de președinte al CCIR, a făcut demersuri pentru obținerea unor foloase materiale personale și pentru persoane din anturajul său, în detrimentul instituției pe care o reprezenta. Potrivit anchetatorilor, au fost aduse grave prejudicii atât Camerei de Comerț, cât și SC Romexpo SA, la care CCIR este acționar majoritar.

„După ce a preluat conducerea CCIR, inculpatul Mihail Vlasov a întreprins acțiuni astfel încât bani din bugetul instituției să ajungă la diverse entități / societăți comerciale, în scopul sprijinirii intereselor materiale proprii sau ale unor membri de familie, prin încheierea de contracte și convenții. Concret, inculpatul și-a folosit autoritatea și influența față de inculpatele Cornelia Liliana Ștefănescu, șefă a Cancelariei CCIR, Rodica Luiza Grigorescu, secretar general al CCIR, și Mariana Rodica Suciu, în calitate de director general SC Romexpo SA, pe care le-a determinat să semneze contracte în fals, având drept scop însușirea și, respectiv, folosirea resurselor materiale ale celor două entități”, au afirmat procurorii.

Conform DNA, prin contractele semnate de acestea, respectiv contracte de închiriere, contracte de prestări servicii sau colaborare, contracte de asistență juridică cu Cabinetul Individual „Avocat Mihail M. Vlasov” au fost direcționate sume de bani sau au fost puse la dispoziție imobile din patrimoniul CCIR și Romexpo SA la prețuri derizorii, în favoarea lui Mihail Vlasov și a unor membri de familie.

Adauga un comentariu