Prima pagină » Titlurile zilei » Război între un medic și un polițist! Totul a izbucnit de la foliile de pe geamurile din față ale BMW-ului! „Tu mai întâi învață să citești și după mai discutăm!” (Exclusiv)
Război între un medic și un polițist! Totul a izbucnit de la foliile de pe geamurile din față ale BMW-ului!

Război între un medic și un polițist! Totul a izbucnit de la foliile de pe geamurile din față ale BMW-ului! „Tu mai întâi învață să citești și după mai discutăm!” (Exclusiv)

24 mai 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Titlurile zilei

Un doctor a contestat în instanță sancțiunea primită de la un polițist ieșean. Medicul a fost amendat din cauza foliilor aplicate pe geamurile autoturismului BMW pe care îl conducea. Răzvan Cosmin Tudor a spus că agentul i-a vorbit foarte răstit, spunându-i: „Tu mai întâi învață să citești și după mai discutăm!”

Război între un medic și un polițist, după o oprire în traficul din Iași! Totul a izbucnit de la foliile de pe geamurile BMW-ului!

„Tu mai întâi învață să citești și după mai discutăm!”, i-ar fi spus agentul.

În cele din urmă, judecătorii ieșeni au admis în parte plângerea formulată de medicul Cosmin Răzvan Tudor, în contradictoriu cu Poliția.

„Instanța admite în parte plângerea contravențională formulată de petentul Răzvan Cosmin Tudor în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliție Județean Iași. Reindividualizează sancțiunea aplicată prin procesul-verbal de constatare a contravenției, înlocuind sancțiunea amenzii în cuantum de 2.900 de lei cu sancțiunea avertismentului. Menține ca temeinic și legal procesul-verbal de constatare a contravenției din 23 aprilie 2020 cu privire la restul dispozițiilor sale”, au precizat judecătorii ieșeni.

Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Medicul Răzvan Cosmin Tudor a dat în judecată Inspectoratul de Poliție Județean Iași

Doctorul Răzvan Cosmin Tudor a dat în judecată Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași pe data de 21 mai 2020. Prin plângerea înregistrată pe rolul Judecătoriei Iași, medicul a formulat o plângere împotriva procesului-verbal emis de IPJ, solicitând instanței ca, prin hotărârea ce o va pronunța, să dispună anularea documentului.

„Agentul a reținut că, pe 23 aprilie 2020, la ora 07:50, am condus un autoturism marca BMW pe DN 24, dinspre Iași, către Vaslui, vehiculul având imputată o folie cu transparență neconformă și geamurile laterale față folie pentru care șoferul nu poate face dovada omologării. Din aceste motive, am fost amendat cu 2.900 lei, fiindu-mi reținut și certificatul de înmatriculare. Procesul-verbal este netemeinic, având în vedere faptul că agentul constatator a «apreciat ochiometric» faptul că folia de pe geamurile din față nu corespunde cu cele omologate de autoritatea competentă.

Legal, ar fi trebuit ca această constatare să fie realizată prin mijloace tehnice, care să arate cu exactitate și lipsit de subiectivism gradul de vizibilitate al foliilor și doar în urma testării adecvate a foliilor aplicate pe geamurile laterale, realizată de inspectori din cadrul Registrului Auto Român care se deplasează la fața locului, prezența lor fiind solicitată de polițistul rutier, acesta era îndreptățit să mă sancționeze”, a afirmat medicul în instanță.

Doctorul spune că agentul i-a vorbit urât: „Tu mai întâi învață să citești și după mai discutăm!”

Medicul Răzvan Cosmin Tudor a mai spus că era necesară întocmirea unui raport de control tehnic în trafic, semnat de agentul Poliției Rutiere și de către un inspector RAR.

„Am cumpărat autoturismul în 2016. De la acel moment avea aplicată folia pe geamurile laterale-față. Odată cu trecerea autoturismului pe numele meu, am fost nevoit să fac verificările necesare la RAR, ocazie cu care a fost verificată și conformitatea acestor folii, rezultând că vehiculul corespunde din toate punctele de vedere. Atitudinea agentului constatator a fost una abuzivă, optând să mă amendeze pentru imposibilitatea dovedirii faptului că folia existentă era omologată, în lipsa unei alte fapte contravenționale.

În momentul opririi în trafic, agentul nu m-a putut acuza de încălcarea vreunei reguli privind circulația pe drumurile publice. Eu și logodnica mea, care se afla pe scaunul din dreapta, am prezentat declarațiile pe propria răspundere conform cărora mergeam în scop profesional la Spitalul Județean Vaslui, eu fiind medic pe Secția de Ortopedie-Traumatologie, iar logodnica – medic pe Secția Obstretică și Ginecologie. Pentru că nu ne-a putut amenda pentru altceva, m-a sancționat pentru folii, arătând că: «Lasă, că îți face dreptate instanța!»”, a mai spus medicul.

Acesta a adăugat că l-a întrebat pe agent care sunt mijloacele cu care a constatat faptul că folia aplicată pe geamurile autovehiculului sunt neconforme, iar acesta i-ar fi replicat:

„Tu mai întâi învață să citești și după mai discutăm!”

Mai mult, doctorul a susținut că polițistul nu era oprit în trafic, ci stătea în fața unei case din satul Coropceni și, după ce a observat autoturismul condus de el, a urcat în autospecială, l-ar fi urmărit și i-a făcut semn să oprească.

„I-am explicat că mergeam la spital!…”

Doctorul Răzvan Cosmin Tudor a mai arătat că i-a explicat polițistului că se deplasa către spital în vederea efectuării unei operații extrem de complexe.

„În semn de solidaritate față de toți cei care, în vremurile pandemiei de COVID-19, au ales să aducă o mulțumire personalului medical pentru rolul pe care membrii acestei distinse bresle îl au în cadrul societății, agentul constatator a decis să mă amendeze pentru o contravenție pe care a apreciat-o «ochiometric»”, a încheiat medicul.

De cealaltă parte, reprezentanții IPJ Iași au cerut respingerea plângerii și menținerea procesului-verbal ca legal și temeinic întocmit. Judecătorii ieșeni au considerat că procesul-verbal este temeinic, dar au constatat că sancțiunea aplicată medicului este prea aspră, fiind de ajuns un avertisment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`