Sport

Răzvan Lucescu, la un club din Europa cu 19 titluri de campioană. Poate juca în Champions League în următorul sezon

Publicat: 27 mart. 2021
Răzvan Lucescu
Presa din străinătate anunță venirea lui Răzvan Lucescu la Fenerbahce

Jurnaliștii greci și turci insistă asupra unei mutări de vis pentru Răzvan Lucescu. Antrenorul român e liber de contract, iar la finalul sezonului din Super Lig ar urma să preia una dintre forțele din campionatul Turciei. Astfel, Răzvan ar putea călca pe urmele tatălui său, Mircea Lucescu.
Răzvan Lucescu și-a clădit o imagine bună în ultimii ani. Tehnicianul a cucerit un titlu istoric în Grecia, în 2019, cu PAOK, apoi a plecat în Arabia Saudită, la Al Hilal, și a cucerit Liga Campionilor Asiei. Performanțele reușite l-au adus în ipostaza de a fi dorit de Fenerbahce, clubul de tradiție din Turcia. Planul conducerii clubului a fost dezvăluit de jurnaliștii turci și greci.

Presa din străinătate anunță venirea lui Răzvan Lucescu la Fenerbahce

Fenerbahce tocmai a anunțat numele noului antrenor. Clubul l-a prezentat drept tehnician pe Emre Belözoglu, marele fotbalist turc, cel care a jucat, de-a lungul carierei pe la Galatasaray, Inter, Atletico Madrid și Fenerbahce. Totuși, fostul fotbalist a preluat-o pe Fener doar până la finalul sezonului, până în mai, atunci când la club ar urma să fie instalat un nou antrenor, conform Milliyet.com.tr.

Fenerbahce, club cu 19 titluri de campioană a Turciei, e pe locul al treilea în Super Lig, cu 59 de puncte, la cinci puncte în spatele liderului Besiktas. Doar primele două clasate au acces în Champions League. Totuși, schimbări sunt anunțate în vară, iar un nou antrenor, cu mai multă experiență, ar urma să fie instalat la echipa din Istanbul. Printre cei vizați se numără și antrenorul român Răzvan Lucescu, anunță Milliyet, care citează publicația greacă Gazzetta.gr.

Conform celor două publicații, fostul tehnician al Rapidului, Petrolului și naționalei României e favorit să devină antrenor la Fenerbahce, la finalul sezonului. Ar fi momentul ideal pentru Lucescu jr., cel care ar avea timp să pregătească noua stagiune din Super Lig și din competițiile europene.
Astfel, Răzvan Lucescu i-ar putea călca pe urme lui Mircea Lucescu, cel care a devenit un antrenor important în Turcia, după ce le-a antrenat pe Galatasaray, Besiktas și naționala Turciei.

„Aș fi putut să merg de acum să antrenez, dar prefer să aștept până la vară, aștept să se termine sezonul acesta. Mi-am propus asta”, a susținut, pentru Gazeta Sporturilor, Răzvan Lucescu, în urmă cu câteva zile.

Adauga un comentariu