Claudia Alivernini, o asistentă din Italia, în vârstă de 29 de ani, prima persoană din țara ei care a primit vaccinul anti-COVID-19, a aavut parte de reacții dure din partea multor internauți.
Nu puțin iau fost cei care au criticat-o pentru că s-a vaccinat. Tânăra a primit amenințări și insulte pe rețelele de socializare. Potrivit ziarului Il Messaggero, tânăra a trebuit să suporte tot felul de comentarii de la anti-vacciniști până în punctul în care și-a închis pagina de Facebook.
„Acum să vedem când mori!”, a fost cel mai dur mesaj primit de tânăra assitentă.
Prima asistentă vaccinată în Italia: „Nu mă așteptam la atâta ură!“
Claudia Alivernini a declarat pentru ziarul Il Messaggero că nu și-a purur imagina că poate exista atâta ură împotriva unei persaone care nu a făcut altceva decât să se vaccinzeze pentru a-i ajuta pe alții, pentru toți cei care și-au pierdut viața din cauza Covid-19.
„Nu mă așteptam la atât de mult rău, atât de multă ură, atât de multă otravă și furie, dar aș face-o din nou imediat (n.r. – s-ar vaccina din nou), aș face-o de o mie de ori mai mult, pentru toți colegii mei care au murit pentru a-i ajuta pe alții, pentru toți cei care și-au pierdut viața din cauza Covid-19. Am văzut că mulți, prea mulți pacienți dispar… ”, a spus Alivernini pentru ziarul italian.
Atacurile anti-vacciniștilor în Italia
În primul val al pandemiei, în aprilie, Institutul Spallanzani, unde lucrează asistenta, a suferit un atac cibernetic.
„În calitate de lucrător în sănătate, vaccinarea este ceea ce trebuie făcut. Insultele nu m-au făcut să mă răzgândesc”, a menționat Claudia Alivernini care a explicat că, pe lângă amenințări și injurii, unii s-au îndoit de veridicitatea pozelor în care apare că s-a vaccinat.
„Au întrebat dacă fotografiile cu vaccinul sunt adevărate. Cineva a spus că acul nu era acolo, alții au speculat că acele imagini nu au fost făcute în acel moment… chestiuni de domeniul absurdului”, a mai spus Claudia Alivernini.
Valeriu Gheorghiță anunță 20.000 de vaccinări zilnice în România
Doctorul Valeriu Gheorghiţă, care coordonează Comitetul Naţional pentru Planificarea Vaccinării Covid-19 în România, a vorbit despre campania de vaccinare. Valeriu Gheorghiță a anunțat că de luni, 4 ianuarie, România ar trebui să vaccineze 20.000 de persoane pe zi.
„De luni, 4 ianuarie, activitatea va fi începută în peste 90% din cele peste 70 de centre de vaccinare destinate pentru personalul medical, ceea ce ar trebui să ne asigure o imagine reală a ratei de vaccinare din România”, a declarat Valeriu Gheorghiță.
Valeriu Gheorghiță: „Datele din studii arată o eficacitate de peste 95% la administrarea a două doze”
Coordonatorul Comitetului Naţional pentru Planificarea Vaccinării Covid-19 în România a precizat că protocolul vaccinării prevede administrarea a două doze, una iniţială şi doza de rapel la 21 de zile.
„Autorizarea pe care Agenţia Europeană a Medicamentului a eliberat o prevede respectarea protocolului, şi anume, administrarea a două doze, una iniţială şi doza de rapel la 21 de zile, deci este important pentru că datele din studii, datele de eficacitate de peste 95% reies din acest tip de administrare cu două doze”, a menționat Valeriu Gheorghită.