Eveniment-Social

Rectorul TUIAȘI, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval: „Nu se pune problema să suspendăm cursurile și să mergem pe varianta on-line” (EXCLUSIV)

Publicat: 14 oct. 2020
La Universitatea Tehnică
La TUIAȘI, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rector, a anunțat că nu sunt motive pentru a suspenda cursurile și să se treacă pe sistemul de predare exclusiv on-line

Nu se aplică codul roșu! La Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași nu se pune problema, la acest moment, de suspendare a cursurilor în contextul pandemiei de COVID-19. Prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rector, a anunțat că nu sunt premise ca instituția să aplice scenariu roșu, la acest moment. De precizat că, la Politehnica ieșeană sunt doar trei cazuri de studenți infectați (care nu stau în cămin) și doar doi angajați din zona administrativă

În Universitatea Tehnică (TUIAȘI) „Gheorghe Asachi” din Iași nu este cazul, la acest moment, de suspendare a cursurilor în contextul pandemiei de COVID-19. Prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rector, a anunțat că nu sunt premise ca instituția să aplice scenariu roșu, la acest moment. De precizat că, la Politehnica ieșeană, sunt doar trei cazuri de studenți infectați (care nu stau în cămin) și doar doi angajați din zona administrativă.

„La acest moment, în Universitatea Tehnică din Iași nu se pune problema să suspendăm activitatea didactică și, sincer, ar fi foarte greu să facem asta având în vedere profilul unității noastre de învățământ superior. Nu vom intra pe on-line. Conducerea TUIAȘI ține legătura cu Direcția de Sănătate Publică și monitorizează situația cu atenție. Nu avem incidență de cazuri COVID-19! Sunt doar trei studenți, care nu sunt căminiști, și doi angajați de la administrativ care au COVID-19. Așadar, nu se pune problema să suspendăm cursurile”, a precizat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”.

Echipele de la cele 11 facultăți ale Universității Tehnice din Iași au lucrat toată vara ca anul universitar 2020-2021 să înceapă în condiții de maximă siguranță pentru studenți

Echipele de la cele 11 facultăți ale Universității Tehnice au lucrat toată vara ca anul universitar 2020-2021 să înceapă în condiții de maximă siguranță pentru studenți. Senatul TUIAȘI a validat propunerea Consiliului de Administrație (CA), stabilindu-se un sistem hibrid de organizare a cursurilor. Astfel, în primul semestru al noului an universitar au venit la Iași pentru a desfășura activități didactice on-site (în amfiteatrele și laboratoarele Universității) studenții tuturor facultăților proaspăt înmatriculați în anul I licență, toți studenții din anul al II-lea și studenții din anul al VI-lea de la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino”. Aceștia vor continua activitatea didactică în același regim pentru toată durata anului universitar. Ceilalți desfășoară activități didactice exclusiv on-line.

Noul an universitar începe și în contextul în care în cele două sesiuni de admitere, din iulie și din septembrie, s-au înscris mai mulți studenți pe locurile de buget și taxă decât în anul precedent, când se înregistrase un record al ultimilor 13 ani. Doar în această toamnă au fost înscriși 500 de candidați pe cele 307 de locuri bugetate scoase la concurs la ciclul de licență, fiind și 154 de candidați pentru locurile de la taxă.

Decizia de suspendare a cursurilor universitare organizate în modalitatea „față în față” se dispune la nivel local

Reamintim că, potrivit Ordinului comun al ministrului Educației și Cercetării și al ministrului Sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori. Totodată, decizia de suspendare a cursurilor școlare organizate în modalitatea „față în față” se dispune la nivel local, prin hotărârea CJSU, la propunerea Consiliului de Administrație al unității de învățământ superior, după obținerea avizului Direcției de Sănătate Publică.

Adauga un comentariu