Secretele istoriei

Regele Spaniei Felipe al VI-lea se află în carantină. A intrat în contact cu o persoană diagnosticată cu COVID-19

Publicat: 24 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Regele Spaniei Felipe al VI-lea se află în carantină. A intrat în contact cu o persoană diagnosticată cu COVID-19
Regele Spaniei Felipe al VI-lea se află în carantină după ce a intrat în contact cu o persoană diagnosticată cu COVID-19.

Regele Spaniei Felipe al VI-lea se află în carantină după ce a intrat în contact cu o persoană diagnosticată cu COVID-19. Anunțul a fost făcut de către Palatul Regal, relatează AFP. Felipe s-a născut la Madrid, fiind al treilea copil al regelui Juan Carlos și al reginei Sofia. Are două surori mai mari, Infanta Elena și Infanta Cristina.

A fost botezat de arhiepiscopul Madridului, Casimiro Morcillo González, și a primit numele Felipe Juan Pablo Alfonso de Todos los Santos.

Regele Spaniei Felipe al VI-lea se află în carantină

Surse apropiate de la Palat, au precizat că regele, în vârstă de 52 de ani, s-a aflat în contact apropiat cu persoana respectivă duminică, fără a oferi alte detalii. Pe tot timpul izolării de două săptămâni , soţia suveranului spaniol şi cele două fiice ale cuplului îşi vor continua activităţile normale.

”O persoană cu care a fost în contact ieri a fost testată pozitiv astăzi pentru COVID-19”, a indicat Palatul într-un comunicat.

”În conformitate cu regulile sanitare, el se va afla de acum în carantină preventivă timp de zece zile”, a adăugat Palatul, precizând că toate activităţile oficiale ale suveranului vor fi suspendate în această perioadă.

În Spania au fost înregistrate aproximativ 1.6 milioane de cazuri de îmbolnăvire şi 43.131 de decese de la începutul pandemiei.

Potrivit anunțului de la Palat Regina Letizia şi copiii cuplului regal, Prinţesa Leonor şi Infanta Sofia ”îşi vor putea continua activităţile în mod normal”. Regina Elisabeta a Marii Britanii a fost surprinsa cu masca de protectie in public la inceputul lunii noiembrie.

De ce Juan Carlos, fostul rege al Spaniei, a decis să își părăsească țara!

În contextul informațiilor recente cu privire la transferurile sale de bani dintre o fundație din Panama și un cont al său din Elveția, fostul rege Juan Carlos a anunțat printr-un comunicat decizia să de a pleca din Spania. Se crede că fostul monarh ar fi ascuns, prin legăturile create, 65 de milioane de euro, bani obținuți din partea Arabiei Saudite.

„Cu aceeași dorință de a servi Spania, dorință care mi-a inspirat domnia în fața repercusiunilor generate de anumite evenimente trecute din viața mea privată, vreau să îmi exprim disponibilitatea absolută pentru a contribui la facilitarea exercițiilor funcției tale”, se arată în scrisoarea trimisă de Juan Carlos fiului său.

Juan Carlos a fost Rege al Spaniei în perioada de după dictatura lui Francisco Franco, începând cu 1975 și a fost considerat, pentru o perioadă îndelungată, simbolul democrației și constituționalismului într-o țară care și-a făcut tranziția la regimul democratic odată cu venirea să pe tron. El a abdicat în 2014 în favoarea fiului său, Felipe.

Adauga un comentariu