Economic Local

Renovarea energetică a unui colegiu din județul Iași va costa peste 2 milioane de euro. Proiectul trebuie finalizat în 9 luni

Publicat: 09 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Renovarea energetică a unui colegiu din județul Iași va costa peste 2 milioane de euro. Proiectul trebuie finalizat în 9 luni
Primăria Municipiului Pașcani investește pentru renovarea energetică a unui colegiu

Primăria Municipiului Pașcani cheltuie peste 2 milioane de euro pentru renovarea energetică a Colegiului Tehnic de Căi Ferate Unirea. Procedura de licitație a fost publicată recent

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), primăria a lansat, pe data de 7 noiembrie 2023, procedura de licitație privind contractarea serviciilor de execuție a lucrărilor pentru obiectivul „Renovare energetică Colegiul Tehnic de Căi Ferate Unirea – corp C3 și C4”. Firmele interesate pot depune ofertele financiare până cel târziu la data de 5 decembrie 2023, ora 15:00.

Primăria Municipiului Pașcani investește pentru renovarea energetică a unui colegiu

Scopul achiziției este execuția lucrărilor de construcții în vederea renovării energetice a Colegiului Tehnic de Căi Ferate Unirea.

„Pentru cele două corpuri, la exterior pereții vor fi finisați cu masa de șpaclu și tencuiala acrilică structurată de exterior culoarea alb-gri. Soclul va fi finisat prin tencuieli decorative. Glafurile ferestrelor se vor realiza din tablă zincată vopsită în câmp electrostatic, vor avea lacrimar și vor fi fixate mecanic.

Pentru scurgerea apelor pluviale s-au prevăzut trotuare de protecție cu panta de minim 2 la sută. Pe ambele clădiri s-a propus o instalație de iluminat nouă, LED, atât pentru iluminatul nouă, LED, atât pentru iluminatul general de interior, cât și pentru cel exterior, de pe fațade. Noul sistem de iluminat presupune, înlocuirea corpurilor iluminat existente cu corpuri de iluminat tubulare sau tip aplică, 230V, complet echipate, IP20/IP40/IP44 – pentru interior și IP65- pentru exterior, acționate de la întrerupătoarele existente.

Pentru producerea energiei electrice necesare din prezentul proiect, se va utiliza, pentru fiecare din cele 2 clădiri, un sistem care are următoarele componente: panouri fotovoltaice mono cristaline 25kW, tablou conexiune On-Grid, IP66, complet echipat cu invertor, cuie de distribuție curent alternativ, tablou electric și siguranța pentru montaj în tabloul general”, sunt informații prezente în documentele procedurii de licitație publicate pe SEAP.

Valoarea contractului este de 10.010.319,57 lei, fără TVA, echivalentul a peste 2 milioane de euro.

Mai multe școli din Iași vor fi reabilitate termic

Primăria Iași va reabilita termic și energetic mai multe instituții de învățământ. Consilierii locali au dat undă verde proiectului de hotărâre privind aprobarea proiectului tehnic, a detaliilor de execuție și a devizului general pentru obiectivul de investiții „Reabilitare termică școli din municipiul Iași, județul Iași, Școala Gimnazială Elena Cuza Iași”, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, componenta 5 – Valul Renovării, axa 2 – schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, opțiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice.

„Se dorește asigurarea condițiilor pentru dezvoltarea activităților educative la nivelul unității administrativ teritoriale prin reabilitare termică pentru un număr de 600 de elevi, 60 de cadre didactice, personal auxiliar și personal didactic. Clădirea se compune dintr-un tronson având regim de înălțime P+2E. Clădirea are acoperiș tip șarpantă din lemn peste terasa necirculabilă, având ca strat finit tablă zincată”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat de consilierii locali.

Și Școala Primară „Petru Poni” din Iași va fi reabilitată energetic. Este vorba despre corpul C1 al instituției. Proiectul de hotărâre a prevăzut aprobarea proiectului tehnic, a detaliilor de execuție, a indicatorilor tehnico-economici și a devizului general pentru obiectivul „Reabilitare energetică corp C1 clădire școală – Școală Primară Pentru Poni strada Păcurari nr. 112, din structura școlii gimnaziale Ion Creangă – Școală și Sala de Sport”.

Renovarea energetică a colegiului din municipiul Pașcani va costa peste 2 milioane de euro. Procedura de licitație a fost lansată pe SEAP.

Adauga un comentariu