Eveniment-Social

Restricții necesare pentru buna organizare a Festivalului Digital Throne la Iași

Publicat: 25 aug. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Restricții necesare pentru buna organizare a Festivalului Digital Throne la Iași
În cadrul Digital Throne va fi organizată şi cea de-a XV-a ediţie a Campionatului Mondial de Esports

Astăzi, 25 august 2023, începe Digital Throne, care transformă Municipiul Iași în capitala mondială a sporturilor electronice. Peste 300 de drone, un spectacol de video mapping, proiecţii speciale prin care eroii digitali prind viaţă pe Palatul Culturii sunt organizate în cadrul ceremoniei de deschidere a Festivalului Digital Throne, care va avea loc în această seară, de la ora 21.30, în Piața Palatului.

În cadrul Digital Throne va fi organizată şi cea de-a XV-a ediţie a Campionatului Mondial de Esports, care își propune să fie și cea mai amplă de până acum. La Campionat participă 700 de jucători din peste 120 de ţări.

Armin Van Buuren, Tujamo, Lost Frenquencies, Tom Odell, JP Cooper, Delia, BUG Mafia şi mulţi alţi artişti vor urca pe scena de la Palatul Culturii în cadrul ceremoniei de închidere, în perioada 1 – 3 septembrie, când finalele de la diversele probe ale Campionatului vor fi urmate de concerte.

În cele 10 zile ale festivalului Digital Throne vor fi organizate și alte evenimente, precum Comic Con, pentru prima oară la Iași (25 – 27 august), dar și talk-uri zilnice despre industria de esports și alte teme conexe, atât în zona Palatului Culturii, pe bulevardul Ștefan cel Mare și în alte spații din Zona Centrală.

Datorită numărului mare de persoane care vor participa la Digital Throne și, în special, la competițiile și concertele din cadrul ceremoniei de închidere, Primăria Municipiului Iași va impune o serie de retricții de circulație și nu numai.

Printre străzile pe care vor fi impuse restricții de circulație se numără strada I. C. Brătianu și tronsonul deschis traficului rutier din bulevardul Ștefan cel Mare (ca în zilele de weekend), precum și strada Anastasie Panu, între intersecția cu strada Sf. Lazăr și strada Palat.

Totodată, din aceleași considerente și potrivit  art. 5, alin. 2 din Legea nr. 60 / 1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, Primăria Municipiului Iași anunță că nu va autoriza niciun alt eveniment public (târguri, festivaluri, manifestații, adunări) în zonele menționate în perioada 1 – 3 septembrie 2013. Orice alt eveniment propus pentru zonele în care se defășoară Digital Throne va putea fi autorizat după data de 4 septembrie 2023.

Găsiți toate detaliile despre Digital Throne, Campionatul Mondial de Esports de la Iași, concerte și celelalte evenimente pe pagina oficială

Comentarii
  • Romanii au o boala: sa vorbeasca despre ce fac altii. Cum plm sa vorbesti despre jocuri?! Pardon, „talk-uri” ca ne-am dat dracu’ cu rongleza. Jocurile se joaca. Restul e gargara, care se pare ca e apreciata. La fel e si la fotbal: se joaca prost, si se discuta prost. Si mult prea mult.
    Pentru ca abordarea cocalareasca sa fie completa, au invitat sa le si cante la mese, pe diversi guristi. „Artisti”, cica. Unii care invart butoane si sustin ca fac muzica, si pacalici precum delia, care nu pot canta live decat cu auto-tune si pitch correction (na, ca sa vorbesc pe limba voastra!). Ca sa-i prosteasca pe prosti. Si toata varza asta se numeste festival. Bagati si mici si bere? Ca merg cu delia & co.
    Intre timp, la Cluj se dsfasoara Jazz in parc. Cu muzicieni care canta la instrumente muzicale.

Adauga un comentariu