Local

Rețea de contrabandă cu țigări, destructurată de mascații de la DIICOT! Marfa pleca din Iași! Prejudiciul este imens! FOTO

Publicat: 31 iul. 2020
Rețea de contrabandă cu țigări, destructurată de mascații de la DIICOT: marfa pleca din județul Iași
Procurorii DIICOT au destructurat o rețea de contrabandă cu țigări

O rețea de contrabandă cu țigări a fost destructurată de „mascații”. Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au afirmat că marfa pleca din Iași! Prejudiciul a fost calculat de anchetatori la suma de 11.000.000 de lei

Rețea de contrabandă cu țigări, destructurată de mascații de la DIICOT! În perioada 21 – 28 iulie 2020, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), împreună cu ofițeri de Poliție judiciară, au efectuat 3 acțiuni operative de mare amploare pe raza județelor Brașov, Călărași, Ilfov și a municipiului București.
Scopul a constat în destructurarea unei grupări infracționale specializate în comiterea infracțiunii de contrabandă. Potrivit procurorilor, marfa era distribuită din Iași și Brașov.

Care era traseul țigărilor de contrabandă: se pornea din județul Iași, după ce marfa era trecută prin punctele de frontieră

Anchetatorii DIICOT au precizat că, în perioada februarie 2019 – iulie 2020, persoanele cercetate au acționat coordonat.

„Rețeaua acționa pe raza județelor Iași, Bacău, Ilfov, Călărași, Brașov și a municipiului București. Scopul era de a colecta, prelua, deține, transporta, preda, depozita și comercializa țigări introduse în mod ilicit pe teritoriul României prin punctele de trecere a frontierei de stat cu Republica Moldova și Ucraina. Colectarea țigărilor s-a realizat în principal pe raza municipiului Brașov și a județului Iași de către moldoveni cu cetățenie română, în mai multe spații de depozitare. De acolo, acestea erau transportate cu diferite autoutilitare până în municipiul București. Aici erau preluate de alți membri ai grupării și, ulterior, erau distribuite către diferiți clienți domiciliați pe raza județului Ilfov, Călărași și a municipiului București”, au mai spus anchetatorii de la DIICOT.

Zeci de mii de pachete cu țigări de contrabandă, ridicate de mascații de la DIICOT

În urma acțiunilor, mascații de la DIICOT au ridicat aproximativ 45.000 de pachete cu țigări de contrabandă (900.000 de țigări) și 6 vehicule folosite de către suspecți la transportul acestora.

„Din cercetări a rezultat că, în această perioadă, membrii grupării au colectat, preluat, deținut, transportat și distribuit cantitatea totală de aproximativ 800.000 de pachete cu țigări de contrabandă de diferite mărci, în cauză organele vamale stabilind un prejudiciu de 11.000.000 de lei, pentru recuperarea căruia s-a dispus instituirea sechestrului asigurător față de mai multe bunuri aparținând persoanelor cercetate.

Pe 21 iulie 2020 a fost efectuată o acțiune de prindere în flagrant a unor persoane care tranzacționau o cantitate de aproximativ 7.000 de pachete cu țigări de contrabandă pe raza municipiului București. Ulterior au fost puse în aplicare 30 de mandate de percheziție, vizând imobile ale acestora, precum și spații utilizate de aceștia la depozitarea țigărilor”, au adăugat reprezentanții DIICOT.

Potrivit acestora, au fost puse în executare 12 mandate de aducere emise pe numele unor suspecți, aceștia fiind duși la audieri. Ca urmare a probatoriului administrat în cauză până în prezent, s-a dispus luarea măsurii reținerii pentru 24 de ore față de 2 inculpați. Mai apoi, aceștia au fost plasați sub control judiciar pe cauțiune. Mai mult, s-a luat măsura controlului judiciar față de alți 3 inculpați. La activități au participat și agenți din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Comentarii
  • eu nu stiu cum pot trece astia cu mii de tigari , ca pe mine m-au controlat si-n cur dupa tigari. Nu cumva vamesii si politia de frontiera este mana in mana cu traficanti ? ca vedem cum rasar vilele lor din salariul de bugetar .Oare de ce trebuie statul sa cheltuie o groaza de bani si logistica pt destructurarea unei retele , cind cei din frontiera nu-si fac datoria ?

Adauga un comentariu