Stiri medicale

Rețelele 5G au puține efecte asupra sănătății

Publicat: 10 iul. 2020
retele 5g
Rețelele 5G au puține efecte asupra sănătății

Rețelele 5G au puține efecte asupra sănătății. A cincea generație sau tehnologia wireless 5G, care a început să fie implementată în toată lumea în 2019, asigură conectivitate mai rapidă și mai multă lățime de bandă, ceea ce înseamnă viteze mai mari de descărcare.

Dar, deoarece tehnologia 5G este atât de nouă, nu se știe prea mult despre efectele potențiale asupra sănătății din radiațiile sale de radiofrecvență, care este mai mare decât standardul actual 4G al industriei. Studiul de stat din Oregon începe să schimbe asta.

„Pe baza studiului nostru, nu credem că radiațiile 5G sunt atât de nocive. Este predominant benign”, a spus Subham Dasgupta,cercetator care lucrează în laboratorul lui Robyn Tanguay din statul Oregon, potrivit MedicalXpress.

Cercetătorii au efectuat cercetările folosind peștele zebra embrionar, un organism model folosit adesea pentru a descoperi interacțiunile dintre stresorii de mediu și sistemele biologice. Peștii zebra și oamenii au procese de dezvoltare similare și sunt similari la nivel genomic, ceea ce înseamnă că cercetarea peștilor zebra poate fi aplicată cu ușurință la om.

Rețelele 5G au puține efecte asupra sănătății

În studiul, publicat pe 9 iulie în jurnalul PLOS ONE, cercetătorii au expus peștele zebra embrionar timp de două zile la radiații de radiofrecvență de 3,5 GHz, frecvența utilizată de obicei de telefoanele mobile cu capacitate 5G.

Ei nu au găsit niciun impact semnificativ asupra mortalității, a modului în care embrionii s-au format sau a răspunsului comportamental al embrionilor la lumină. Ei au găsit un impact modest asupra unui test care măsoară răspunsul embrionilor la un sunet brusc pe care îl vor investiga în continuare.

Cercetările viitoare vor analiza efectele de radiație 5G asupra aceluiași pește zebra utilizat în studiu la nivelul genelor și, pe măsură ce se dezvoltă, de la embrioni la adulți, a spus Dasgupta. Cercetătorii ar dori, de asemenea, să studieze impactul frecvențelor mai mari și al nivelurilor de expunere mai mari asupra peștelui zebra pentru a ține pasul cu industria în schimbare a telefoanelor mobile.

Cercetările viitoare vor folosi același set experimental standardizat utilizat în acest studiu. Implică o cutie din cupru. Embrionii peștilor zebra sunt așezați pe farfurii, care sunt puse în interiorul cutiei. Radiația intră în cutie printr-o antenă, iar cuprul o ține în interiorul cutiei.

Tags:
Comentarii
  • o sa ajungem niste cancerigeni fara leac, se spune ca si bolile de piele fara leac vin de la 5G, VOM FI NISTE CIPATI, SORICEI DE EXPERIMENT LABORATOR, si copiii….?

  • din cauza tehnologiei de kkt 5 G murim toti acum si nu se mai termina moartea pe pamant, o fi venind covidul chinezesc din laborator din CHINA dar 5 g e de vina. 5 G ESTE DE VINA, VOM MURI, VOR APAREA MULTE EPIDEMII MISTERIOASE SI NETRATABILE IN LUME DIN CAUZA 5G . NU DEGEABA AU FOST DISTRUSE MULTE ANTENE 5 G ACUM IN PANDEMIE

Adauga un comentariu