Multe gospodine caută rețeta pentru un blat de tort pufos în 3 minute. Adesea, atunci când coacem un blat, ne confruntăm cu faptul că biscuitul cade, ulterior se dovedește a fi lipicios și deloc aerisit. Dacă ai încercat deja toate modalitățile pregătirii unui blat pufos, dar rezultatul nu este încurajator, atunci cu siguranță rețeta bunicii te va ajuta.
Bunica mulți ani a încercat să dezlege și secretul unui blat pufos, în acest timp a încercat zeci de rețete, moduri de coacere. Ulterior, ea a găsit formula magică pentru un tort perfect. Rețeta de blat, de fapt, este foarte simplă, dar fără a cunoaște unele secrete, un biscuit luxuriant este puțin probabil să obții. Această informație despre prepararea aluatului pentru tort este o comoară pentru tineri și pentru gazdele cu experiență, va economisi timp și nervi pentru cei care vor să învețe să gătească un biscuit clasic fără praf de copt care nu cade după coacere.
Rețetă blat de tort pufos în 3 minute. Cum pregătea bunica desertul perfect
Pentru a coace un blat ca la bunica vei avea nevoie de doar 3 ingrediente. 5 ouă de găină sau de prepeliță, 150 de g de făină și 150 g de zahăr. Cea mai frecventă greșeală este măsurarea ingredientelor cu ajutorul unui pahar și cu ochiul. Făina și zahărul se cântăresc exclusiv pe cântar. Zahărul și făina cu aceeași greutate au volume diferite, iar această diferență o poți vedea în exemplul a două pahare de același volum.
După ce bunica pregătea toate ingredientele ea se apuca de aranjat vasul de copt. Aluatul pentru tort trebuie copt imediat, nu trebuie să stea la crescut. Pentru coacerea unui blat sunt potrivite orice forme sau inele de copt. Dacă coci într-o formă convențională detașabilă, pune pe fund un cerc de pergament, dar pereții formei nu pot fi unși cu ulei, deoarece aluatul se ridică și crește, lipindu-se de pereții formei.
Secretele pentru forma perfect de coacere. Ce înălțime trebuia să aibă aceasta
De cele mai multe ori, este indicat să folosești o formă cu un diametru de 20 cm și o înălțime de 5 cm, dar sunt posibile și alte opțiuni. De exemplu, diametrul formei bunicii era de 18 cm, iar înălțimea era de 8,5 cm. Este important să iei în considerare întotdeauna înălțimea jantei, deoarece blatul crește mult în timpul coacerii și ar trebui să aibă suficientă înălțime pentru asta.
Forma bunicii era fără fund, astfel ea învelea fundul formei cu folie, o poți înveli cu două straturi de folie. Folia ajută, de asemenea, la izolarea pereților formei de excesul de căldură și la echilibrarea temperaturii de coacere. Trebuie să știi că și culoarea vasului de copt afectează, de asemenea, temperatura și timpul de coacere.
Pentru pregătirea aluatului pune ouăle într-un bol sau într-un castron curat și uscat. Bunica folosea ouă la temperatura camerei, adăugând tot zahărul deodată. Se amestecă ouăle cu zahărul cu un tel sau cu un mixer la viteză mică. Sarcina ta nu este să bați ouăle, trebuie să ajuți boabele de zahăr să se dizolve. Și când zahărul este bine dizolvat, începe să bați ouăle cu zahărul folosind un mixer. Bate amestecul la viteză maximă până consistența devine pufoasă și crește masa ouălor în volum de câteva ori.
Din moment ce ouăle sunt bătute foarte bine trebuie să adaugi făina. Toate consistența trebuie amestecată foarte bine cu mișcări de sus în jos. Aluatul nu trebuie amestecat prea intens pentru a-și păstra cât mai mult aerul.
La ce temperatură se coace blatul. Cum să păstrezi aerul din blat
Înainte de a pune aluatul la copt este important să te asiguri că făina este distribuită uniform peste aluat și să nu existe locuri neamestecate și bulgări de făină în aluat. Ulterior, pune aluatul într-o formă. Amintește-ți că nu trebuie să ungi părțile laterale ale formei și nu o umple până sus, lăsând loc pentru ca biscuitul să crească. Trebuie să știi că principalul motiv pentru care biscuitul după coacere poate cădea este temperatura din cuptor. Dacă temperatura nu este suficient de ridicată, biscuitul va crește, dar centrul său nu va putea să se ridice.
Iar dacă temperatura este prea mare, biscuitul se va ridica rapid în cuptor și se va rumeni puternic, dar interiorul nu va avea timp să se coacă. Prin urmare, temperatura cuptorului nu trebuie să fie scăzută și nici ridicată, ci optimă. Și este foarte important să înțelegi că fiecare dintre noi are cuptoare diferite și va fi necesar să experimentezi puțin cu temperatura și să vă simțiți cuptorul. Această regulă este actuală și atunci când vrei să pregătești un pandișpan pufos.
Rețeta pentru blat de tort pufos în 3 minute spune că blatul trebuie pus la copt într-un cuptor preîncălzit. Temperatura de coacere aproximativ 165-170ºC, încălzire sus și jos, nivel mediu cuptor. Biscuitul se coace aproximativ 50 de minute, timpul de coacere este si el aproximativ, fii cu ochii pe biscuit. Nu scoate imediat biscuitul finit din cuptor, oprește cuptorul și mai lasă blatul să stea încă 10 minute.