Culinar

Rețetă cheesecake cu mascarpone, frișcă și jeleu de cireșe. Prăjitură fără coacere

Publicat: 13 sept. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rețetă cheesecake cu mascarpone frișcă și jeleu de cireșe. Prăjitură fără coacere
Rețeta de cheesecake cu mascarpone și frișcă nu necesită coacere și e una dintre cele mai ușoare prăjituri pe care le veți face vreodată

Rețeta de cheesecake cu mascarpone și frișcă nu necesită coacere și e una dintre cele mai ușoare prăjituri pe care le veți face vreodată. Baza de biscuiți presați și umplutură cremoasă, cu aromă de migdale, îl va lansa în topul celor mai delicioase deserturi pe care le-ați gustat vreodată.

Rețetă cheesecake cu mascarpone și frișcă

Acest desert fără coacere include un amestec de mascarpone și frișcă pentru un gust cât mai apropiat de cheesecake-ul original. Textura acestuia este asemănătoare cu cea a înghețatei, se închide pe măsură ce mâncați, devenind ultra cremos. Extractul de migdale conferă prăjiturii o aromă incredibilă, care este evidențiată de un strat de gem de cireșe deasupra și de o crustă super simplă de biscuiți cu migdale la bază. În loc de a fi copt, acest cheesecake trebuie pur și simplu congelat, făcându-l un desert rapid, a cărei preparare nu vă va da dureri de cap!

Pentru a-l pregăti, este nevoie de câteva ingrediente, precum smântână pentru frișcă, cremă de mascarpone, zahăr, extract de vanilie, extract de migdale, bicuiti cu migdale (sau puteți folosi biscuiți graham), unt. Prima dată se începe cu prepararea crustei de biscuiți. Într-un robot de bucătărie, sfaramitați cât mai fin biscuiții cu migdale cumpărați din magazin în firimituri fine. Adăugați unt topit și mixați până ce capătă textura nisipului umed. Presați firimiturile peste fundul unei tăvi cu adâncime de aproximativ 23 cm și puneți-o la congelat în timp ce pregătiți umplutura.

Sfaturi pentru prepararea cremei

Într-un castron combinați brânza mascarpone și zahărul și bateți până se omogenizează. Într-un castron separat, bateți smântâna pentru frișcă, zahărul, extractul de vanilie și extractul de migdale până se capătă consistența unei friști. Amestecați o treime din frișcă în mascarpone, și apoi adăugați restul de frișcă utilizând o spatulă de cauciuc. Întindeți umplutura peste crusta rece și congelați din nou prăjitura timp de 1 oră. Odată ce prăjitura este fermă, întindeți deasupra dulceața încălzită, apoi congelați din nou tortul pentru cel puțin 3 ore, sau peste noapte.

Acest cheesecake fără coacere este minunat pentru servirea la sfârșitul cinei și este perfect pentru sărbători. Mascarpone este adesea denumit „cremă de brânză italiană”. Este originar din nordul Italiei și are o textură mai delicioasă și mai cremoasă decât cremă de brânză americană, și un conținut mai mare de grăsimi. Pentru acest cheesecake fără coacere, este important să folosiți mascarpone (pe care puteți găsi în aproape toate magazinele alimentare), și nu cremă de brânză.

Pentru crustă puteți folosi orice fel de biscuiți crocanți cu migdale cumpărați din magazin. Scoateți mascarpone din frigider cu cel puțin o oră înainte, pentru a ajunge la temperatura camerei. Dacă uitați, puteți pune mascarpone la microunde la intervalul de 10 secunde, amestecând fiecare, până se înmoaie. Dacă nu găsiți de cumpărat gem de cireșe, puteți folosi gem de zmeură fără semințe. Dulceața trebuie încălzită doar până când devine lichidă, și se întinde ușor, să nu fie foarte fierbinte, dacă ați încălzit-o prea tare, o puteți lăsa să se răcească puțin. Această rețetă cheesecake cu mascarpone și frișcă nu are nevoie de decorațiuni, dar îl puteți orna cu cireșe maraschino în sirop. folosiți și cireșe proaspete sau migdale feli prăjite!
Dacă ați congelat tortul peste noapte, lăsați-l să stea la temperatura camerei timp de aproximativ 15 minute înainte de a-l felia și servi.

Adauga un comentariu