Culinar

Reţetă de cheesecake cu ghimbir

Publicat: 06 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Reţetă de cheesecake cu ghimbir

Dacă cheesecake-ul este desertul tău preferat, atunci vei iubi această reţetă. Se prepară simplu, trebuie doar să striveşti nişte biscuiţi şi să baţi ouăle, zahărul şi crema de brânză. Aroma inedită este dată, în acest caz, de ghimbirul adăugat în compoziţie.

Ingrediente:

  • Biscuiţi simpli
    75 g de unt
    200 g cremă de brânză
    3 linguri de smântână lichidă
    2 ouă
    50 g de zahăr
    1 bucată de ghimbir proaspăt
    dulceaţă de căpşuni

Mod de preparare:

Prima dată se prepară blatul din biscuiţi, care reprezintă baza cheesecake-ului. Pentru a face acest lucru, striviţi biscuiţii şi adăugaţi untul topit. Folosiţi o tavă cu margini detaşabile şi puneţi în ea amestecul obţinut, întins pe toată suprafaţa.

Apoi, adăugaţi ouăle, zahărul, smântâna lichidă şi crema de brânză într-un bol şi amestecaţi bine. Când amestecul este omogen, adăugaţi ghimbirul răzuit pe răzătoarea mică. Turnaţi acest amestec peste blatul din biscuiţi. Se coace într-un cuptor preîncălzit la 200 ° C pentru aproximativ 30 de minute.
Asiguraţi-vă că nu coaceţi prea tare prăjitura, astfel încât să nu se usuce. La final, se scoate din cuptor şi se lasă la răcit, timp în care se adaugă stratul de dulceaţă deasupra (opţional). Se serveşte rece.

Adauga un comentariu