Prima pagină » Culinar » Rețetă de cheesecake la cuptor. Variantă simplă și accesibilă

Rețetă de cheesecake la cuptor. Variantă simplă și accesibilă

27 iul. 2024, 13:00, 1 ,
în Culinar

Cu o consistență cremoasă, acest desert cucerește papilele gustative ale tuturor. Atractiv la acest preparat este și faptul că poate fi acompaniat de tot felul de garnituri, de la ciocolată, căpșuni, până la fructe sau caramel. Iată cum poți face un cheesecake la cuptor, pe gustul tuturor.

Rețetă de cheesecake la cuptor

Ingredientele de care avem nevoie pentru cheesecake sunt: 380 gr biscuiți, 120 gr unt, 400 gr brânză ( puteți folosi și cremă de brânză), 150 gr zahăr pudră, 200 gr smântână ( 20-30%), 2 ouă, 2 linguri amidon ( de porumb sau cartof), 1 plic zahăr vanilat, 2 linguri suc de lămâie.

Primul pas este să pregătim tava în care vom face prăjitura. Pentru această rețetă puteți folosi o tavă în formă de cerc, în care se asamblează torturile, cu diametrul de 20 de cm. Tapetăm tava cu hârtie de copt, atât pe margini, cât și pe partea de jos.

Tocăm biscuiții pe care îi vom amesteca cu untul topit. Turnăm treptat o parte din compoziție în tavă, presând bine fundul tăvii. Amestecul îl mai turnăm pe margini, pe care le presăm cu ajutorul unui pahar. Apoi, dăm tava la frigider pentru 40 de minute.

Apoi, dăm brânza prin blender până devine cremoasă. Adăugăm ouăle și batem bine cu un tel. Apoi, adăugăm treptat smântâna, zahărul pudră, amidonul, zahărul vanilat și sucul de lămâie.

Tot amestecul îl punem în tavă. Pe poziția de jos a cuptorului punem o tavă cu puțină apă și aprindem cuptorul la 180 de grade pentru a se încălzi. După ce cuptorul s-a încălzit, punem tava la 170 de grade, pentru 30 de minute, După acest timp, scădem temperatura la 150 de grade și mai lăsăm pentru 30 de minute.

După ce închidem aragazul, mai lăsăm prăjitura în cuptor pentru 30 de minute, după care o scoatem la răcit.

Cheesecake cu topping de cireșe

Dacă doriți să scoateți prăjitura din anonimat, puteți opta pentru un topping de cireșe, foarte ușor de făcut. Aveți nevoie doar de: 500 g cireșe sau vișine fără sâmburi sau fructe de pădure congelate, 100 g zahăr, 220 ml apă, 15 g amidon (o lingură), câțiva stropi esență de migdale.

Într-o ceșcuță desfacem cele 15 grame de amidon cu 220 de ml de apă și turnăm totul într-o cratiță. Adăugăm și restul de apă, împreună ci zahărul și punem la foc mic. Când începe să clocotească, adăugăm și fructele. Lăsăm pe foc pentru 2-3 minute pentru a se lege amidonul. Trebuie să rezulte o compoziție de fructe lucioasă și legată. Siropul este inițial opac, însă prin gătirea amidonului devine transparent.

Lăsăm la răcorit, apoi adăugăm 2-3 stropi de esență de migdale. Esențele se pun întotdeauna în compoziții reci pentru a nu se evapora. Această compoziție se poate folosi și la tradiționala plăcintă americană.

După răcorire, dăm la frigider. Topping-ul se va pune numai în momentul servirii, nu pe toată prăjitura de la început. Puteți încerca, desigur, și alte tipuri de topping-uri, cum sunt cele de caramel sau ciocolată.

Astfel, pentru asta, trebuie să respectați rețetă clasică de cheesecake la cuptor, topping-ul fiind o preferință personală a fiecăruia.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 decembrie 2025
25 decembrie 2025
Articole similare
Opt ani de la tragedia care a zguduit mediul universitar ieșean. Doar candele aprinse și o vilă abandonată au rămas în urma Andei și a lui Bogdan Maleon
02:00
FOTO Opt ani de la tragedia care a zguduit mediul universitar ieșean. Doar candele aprinse și o vilă abandonată au rămas în urma Andei și a lui Bogdan Maleon
Drumurile din comuna Oțeleni vor fi modernizate! Primăria caută firme pentru executarea lucrărilor în valoare de peste 2,4 milioane de euro
02:00
Drumurile din comuna Oțeleni vor fi modernizate! Primăria caută firme pentru executarea lucrărilor în valoare de peste 2,4 milioane de euro
Specialiștii din domeniul juridic – despre noile reguli fiscale și sancțiuni legale care pot afecta persoanele fizice și juridice din 2026: „Impactul va fi resimțit nu doar la impozitul pe profit, ci și la impozitarea veniturilor persoanelor fizice și a TVA pentru anumite categorii de bunuri și servicii”
02:00
Specialiștii din domeniul juridic – despre noile reguli fiscale și sancțiuni legale care pot afecta persoanele fizice și juridice din 2026: „Impactul va fi resimțit nu doar la impozitul pe profit, ci și la impozitarea veniturilor persoanelor fizice și a TVA pentru anumite categorii de bunuri și servicii”
Aeroportul Internațional din Iași va cheltui peste 4 milioane de lei pentru serviciile de mentenanță a sistemelor de securitate
02:00
Aeroportul Internațional din Iași va cheltui peste 4 milioane de lei pentru serviciile de mentenanță a sistemelor de securitate
Localnicii din comuna Șcheia au ajuns la disperare! Pe drumul din satul Poiana Șcheii este groapă lângă groapă. Primar: „Nu e chiar atât de speriat, sunt alte drumuri mai rele”
02:00
FOTOVIDEO Localnicii din comuna Șcheia au ajuns la disperare! Pe drumul din satul Poiana Șcheii este groapă lângă groapă. Primar: „Nu e chiar atât de speriat, sunt alte drumuri mai rele”
Combinatorul șef din primărie stă bine pe cash
02:00
Combinatorul șef din primărie stă bine pe cash
Un preot din Iași a colindat, împreună cu 22 de copii, pentru a strânge bani de excursie. Părintele Ștefan Popescu: „Ei își doresc să meargă la mare”
02:00
Un preot din Iași a colindat, împreună cu 22 de copii, pentru a strânge bani de excursie. Părintele Ștefan Popescu: „Ei își doresc să meargă la mare”
Muzeul Național al Literaturii a inaugurat expoziția dedicată personajelor lui Ion Creangă. Bojdeuca poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 10:00-17:00
02:00
Muzeul Național al Literaturii a inaugurat expoziția dedicată personajelor lui Ion Creangă. Bojdeuca poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 10:00-17:00
Scandal în club cu Mișu, premarul?
02:00
Scandal în club cu Mișu, premarul?
Acești tineri au dat lovitura cu un produs unic în Iași. Folosesc rețetele autohtone din Italia: „Nu există mulți producători care fac așa ceva”
02:00
FOTO Acești tineri au dat lovitura cu un produs unic în Iași. Folosesc rețetele autohtone din Italia: „Nu există mulți producători care fac așa ceva”