Rețeta de gogoși fără iaurt, turnate cu lingura e ideală pentru momentele în care nu ai timp să lași aluatul la dospit. În plus, în cazul în care aveți intoleranță la gluten sau unul dintre membrii familiei ori unul dintre prieteni se confruntă cu această problemă, puteți folosi făină de hrișcă în loc de făină de grâu.
Atunci când vă este poftă de gogoși, dar timpul nu este prietenul vostru cel mai bun, există rețeta de gogoși fără iaurt. Cunoscute și sub numele de gogoși rapide, turnate cu lingura, acestea sunt delicioase și simplu de preparat.
Rețeta de gogoși fără iaurt, turnate cu lingura
Rețeta de gogoși fără iaurt, turnate cu lingura este un deliciu în zilele în care doriți să mâncați ceva dulce. Modul de preparare este cât se poate de simplu, putând fi făcut atât cu zahăr, cât și cu un îndulcitor, după preferință.
Gogoșile sunt acele deserturi irezistibile cu care am crescut toți. Le preparau bunicile, apoi mamele și le preparam și noi copiilor, transmițând rețetele din generație în generație.
Iar atunci când ai timp să te aventuriezi mai mult în bucătărie, le poți prepara umplute cu ciocolată sau diferite creme, sau le poți glazura cu ciocolată și diferite topping-uri.
Pe lângă gogoșile clasice, există totuși o soluție mai rapidă pentru a prepara aceste delicioase gogoși, și anume turnate cu lingura. Ies micuțe, rotunde, frumos rumenite și cu o textură mai densă decât clasicele gogoși.
Dacă îți dorești și o prăjitură pentru masa în familie, poți încerca o rețetă de prăjitură de vis. Urmăriți mai jos care sunt ingredientele necesare pentru aluat și pașii importanți pentru prepararea acestora: 90 grame zahăr, adică aproximativ 4 linguri, 2 ouă medii, 250 grame făină, 225 ml lapte, jumătate pliculeț praf de copt, esență vanilie, un pliculeț de zahăr vanilat, ulei pentru prăjit.
Indicații de preparare
Cu ingredientele gata pregătite treaba e foarte simplă, floare la ureche cum se spune. Primul pas constă în baterea ouălelor cu zahărul, cât să se amestece bine, se adaugă făina și laptele alternându-se.
Adică punem făina până se îngroșă, diluăm cu lapte și continuăm cu făina până terminăm. În acest fel se evită formarea cocoloașelor, apoi se adaugă esența, praful de copt, se omogenizează bine și se lasă să se odihnească jumătate de oră.
E la alegerea voastră dacă lăsați aluatul la dospit sau nu, șansele ca gogoșile să iasă mai pufoase cresc dacă aluatul se va lăsa să se odihnească. Cu toate acestea, dacă nu aveți timp și vreți să faceți gogoșile cât mai repede, nu trebuie să îți faci griji, vor ieși la fel bune.
Așadar, după cele 15 – 30 de minute în care aluatul s-a odihnit, ne apucăm să le prăjim. Se pune o tigaie cu ulei și se lasă să se încingă, apoi cu o lingură începe să torni din aluat în tigaie. Se lasă să capete o culoare frumoasă, aurie, apoi se întorc.
Când sunt gata se vor scoate pe câteva șervețele de bucătărie ca să se scurgă excesul de ulei, apoi se pudrează cu zahăr. Cu toate că sunt dulci, acestea se pot servi chiar și atunci când ții post intermitent.
Gogoșile fără iaurt, turnate cu lingura vor căpăta o formă frumoasă dacă înainte de a lua aluatul, se va băga puțin lingura în uleiul încins, în felul acesta, aluatul va cădea mai bine de pe lingură.