Această cremă de caramel cu lapte are o textură catifelată, care se topește în gură și poate fi pregătită în doar 15 minute, motiv pentru care multe gospodine se vor îndrăgosti de ea. Făcută cu lapte condensat și sirop arțar, este pur și simplu divină pentru o varietate de deserturi.
În anul 950 d.Hr. arabii au inventat caramelul. Primul caramel a fost obținut prin cristalizarea zahărului în apă clocotită și era tare și crocant. Între 1650 și începutul anilor 1880, un fabricant de bomboane ingenios a adăugat grăsime și lapte în timp ce fierbea zahăr și apă, creând ceea ce este cunoscut acum sub numele de caramele.
Rețeta pentru crema de caramel cu lapte
Atunci când vine vorba de umplut prăjituri, tarte sau deserturi, există multe creme pe care le poți folosi, precum vanilie, ciocolată, lămâie și multe altele. Dar dacă iubești caramelul, această cremă va deveni rapid preferata ta. E extrem de bună cu un tort care conține nuci sau alune.
O poți combina cu ciocolată și fructe sau pur și simplu cu frișcă pentru o textură aerată. Nu are gust sau aromă ascuțită de zahăr ars, ci este o cremă catifelată și foarte lejeră, dar cu un gust intens .
O poți folosi pentru tare, brioșe, prăjitura snickers sau prăjitura cu foi de napolitană, dar o poți pune și peste clătite sau poți face deserturi individuale în pahar, dacă îți rămâne cremă. Astfel, o poți folosi pentru a umple macarons, choux à la crème, profiterol sau bomboane de ciocolată.
Siropul de arțar oferă caramelului acea frumoasă culoare aurie, dar este și un zahăr invertit, ceea ce înseamnă că ajută la prevenirea cristalizării. Poți folosi și sirop de porumb, dar se găsește ceva mai greu. Poți folosi zahăr alb, dar zahărul brun este ideal pentru a obține o culoare de caramel mai închisă. Totul este mai bun cu unt și laptele condensat îndulcit face caramelul cremos.Poți folosi și lapte condensat făcut în casă pentru această rețetă.
Adaugă un strop de vanilie pentru un plus de gust și nu uita de ingredientul secret și anume puțină sare. Asta face ca aromele să iasă la iveală mai bine și gustul să fie mai intens.
Mod de preparare
Pune zahărul brun, siropul de arțar și untul într-un vas cu fundul gros, la foc mediu. Amestecă până când untul s-a topit complet și zahărul s-a dizolvat. Amestecă des și menține căldura la un nivel mediu, dacă nu vei face acest lucru zahărul din jurul marginilor vasului se va arde și va da caramelului un gust neplăcut. Dă focul mai mic și continuă să gătești până când amestecul devine mai întunecat la culoare, acest lucru durează aproximativ de la 2 până la 3 minute.
Odată ce toată umiditatea s-a evaporat, zahărul va începe să se caramelizeze mai mult, acest lucru va oferi caramelului o culoare mai profundă. Apoi, dă focul la minim și adaugă laptele condensat și lasă-l să dea în clocot din nou la foc mic. Află ce beneficii are laptele de soia.
Atunci când adaugi laptele condensat, amestecul poate părea ca și cum s-ar fi tăiar sau separat, dar continuă să amesteci și totul va deveni neted. Gătește la foc mic încă aproximativ un minut sau două, amestecând constant, crema va deveni mai groasă, iar în cele din urmă adaugă extractul de vanilie și sarea și ia crema de pe foc.
Se pune crema deoparte să se răcească înainte de a-l pune într-un borcan sau de a umplu un tort. Acum, poți folosi crema ca atare sau o poți amesteca cu frișcă făcută în casă pentru a deveni mai aerată și pufoasă. Crema de caramel cu lapte se poate pune la frigider dacă vrei să o folosești în altă zi.