Prima pagină » Culinar » Rețetă simplă de Banana Bread. Cea mai delicioasă rețetă de pâine

Rețetă simplă de Banana Bread. Cea mai delicioasă rețetă de pâine

03 mai 2024, 11:28,
BZI.ro, în Culinar

Cauți rețetă simplă de banana bread? Ești în locul potrivit. Banana Bread este un desert delicios și pufos, realizat din banane coapte și alte câteva ingrediente pe care le găsim în orice bucătărie.

Rețetă simplă de bana bread. Cum se prepară

Pentru a prepara această rețetă de pâine vei avea nevoie de: 120 de grame de unt cu 82% grăsime, moale, la temperatura camerei + încă puțin, pentru uns forma, 120 de grame de zahăr brun + 80 de grame de miere de albine sau 200 de grame de zahăr brun, 1 lingură de extract de vanilie sau 1 plic de zahăr vanilat, 1 linguriță de scoțișoară (opțional), ¼ linguriță de nucșoară rasă (opțional), ½ linguriță de pudră de cardamom, (opțional), 5 grame (½ de plic/1 linguriță) de praf de copt, 1 linguriță de sare, 3 banane mari, foarte coapte + încă 1 banană mai mică (opțional), 2 ouă mari, 250 de grame de făină + 1 lingură pentru tapetat forma, 100 de grame de afine/coacăze proaspete sau uscate (opțional).

Mod de preparare:

Pentru că e incredibil de ușor și de rapid de făcut compoziția pentru rețeta de banana bread, încă de la început pornim cuptorul și-l fixăm la 180°C. Ungem cu unt și tapetăm cu făină o formă de chec de 25 x 11 cm. Asta dacă avem chef, putem la fel de bine să căptușim forma cu hârtie de copt. Separat, într-un castron mare, mixăm untul moale cu sarea, zahărul brun, vanilia și mirodeniile, dacă le folosim.

Acestea nu sunt obligatorii, dar fac ca rețeta de Banana Bread să devină mai aromată, cu o tentă plăcută de turtă dulce. Dacă folosiți zahăr brun de culoare mai închisă, veți obține o banana bread cu o secțiune mai brună. Adăugăm, pe rând, cele două ouă întregi. Împingem în jos compoziția care ar fi putut adera de castron și mixăm bine după fiecare ou adăugat.

Decojim cele trei banane foarte coapte și le zdrobim bine cu furculița. Adăugăm bananele zdrobite peste compoziția cu unt și ouă și omogenizăm. În cazul în care o folosim, adăugăm acum și mierea peste bananele amestecăm totul. Dacă nu folosim miere, vom adăuga 200 de grame de zahăr brun, nu doar 120 de grame.

Opțional, adăugăm și câteva afine sau alte fructe colorate, proaspete sau uscate. Omogenizăm ușor. Imediat ce am finalizat compoziția, o turnăm în formă. Opțional, mai folosim o banană, mai mică, pe care o tăiem longitudinal și o aranjăm deasupra compoziției, cu partea cu secțiunea în sus. Imediat, dăm banana bread la cuptorul preîncins la 180°C, la o înălțime medie. O coacem cam 1 oră – 1 oră și 5 minute, până când o scobitoare înfiptă în centrul formei iese curată. Dacă, în timpul coacerii, banana bread are tendința să se rumenească prea tare, o acoperim cu o coală de hârtie de copt umezită sau cu folie de aluminiu și o coacem mai departe până e bine făcută în interior.

Odată bine copt, lăsăm acest chec cu banane să se răcească vreo 10 minute, în formă, apoi îl scoatem și-l transferăm pe un grătar de prăjituri, să se răcească mai departe. După ce s-a răcit, îl feliem și-l servim. Înfoliat cu folie alimentară, banana bread rețetă simplă se poate păstra la temperatura camerei timp de 3-4 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *