Sport

Roger Federer a anunțat că se retrage de la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Publicat: 13 iul. 2021

Roger Federer, locul 9 ATP, a anunţat, marţi, că nu va evolua la turneul de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

„Din păcate, în timpul sezonului de iarbă, am suferit din nou o problemă la genunchi şi am acceptat că trebuie să mă retrag de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sunt foarte dezamăgit, deoarece a fost o onoare şi un punct culminant al carierei mele de fiecare dată când am reprezentat Elveţia. Am început deja recuperarea în speranţa de a reveni în circuit mai târziu, în această vară. Îi doresc multă noroc întregii echipe elveţiene şi o voi încuraja cu putere de la distanţă. Ca întotdeauna, Hopp Schwiz!”, a scris, marţi, pe reţelele de socializare, Federer, vicecampion olimpic în 2012, la Londra.

Roger Federer, cap de serie numărul 6, a fost eliminat de polonezul Hubert Hurkacz, cap de serie numărul 14, în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon.

Cu puţine meciuri disputate după accidentarea suferită la genunchi în ianuarie 2020, Federer, de opt ori campion la Wimbledon, a fost întrecut în trei seturi, 6-3, 7-6 (4), 6-0, după un meci de o oră şi 48 de minute.

Elveţianul va împlini 40 de ani la 8 august, ziua în care se închid Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Roger Federer s-a retras și de la turneul de la Roland Garros

Jucătorul elveţian de tenis Roger Federer (8 ATP, favorit nr. 8) a anunţat că s-a retrage de la turneul de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, unde se calificase în faza optimilor de finală, au informat în luna iunie 2021 organizatorii, potrivit AFP.

Roger Federer ar fi trebuit să joace împotriva italianului Matteo Berrettini (9 ATP, cap de serie nr. 9).

”După ce m-am consultat cu echipa mea, am decis astăzi că trebuie să mă retrag din turneul de la Roland . După două operaţii la genunchi şi peste un an de refacere este important să-mi ascult corpul şi să nu revin prea repede în competiţie. Sunt încântat că am câştigat trei jocuri. Nu există un sentiment mai bun decât să te întorci pe teren”, a spus elveţianul, citat de organizatori.

De altfel, Federer a afirmat că se gândeşte dacă va mai juca în optimi.

”Nu ştiu dacă voi juca meciul din optimi” de la Roland Garros, spunea Federer după partida foarte solicitantă, de aproape patru ore, cu germanul Dominik Koepfer (59 ATP) din turul al treilea.

Roger Federer se calificase în faza optimilor de finală

Federer s-a impus greu, în patru seturi, 7-6 (7/5), 6-7 (3/7), 7-6 (7/4), 7-5, şi urma să de piept cu Berrettini.

”Trebuie să decid dacă voi continua sau nu. Voi vedea în ziua următoare dacă există vreun risc în cazul în care voi forţa sau poate odihna îmi va prinde bine. La fiecare joc trebuie să reevaluez situaţia şi să văd a doua zi în ce stare mă trezesc şi cum îmi este genunchiul”, afirma elveţianul, referindu-se şi la turneul pe iarbă de la Halle care va debuta pe 14 iunie.

Operat de două ori la genunchiul drept în 2020, Federer (39 ani), cu 20 de titluri de Grand Slam, a revenit în circuit în martie, la turneul de la Doha, după o absenţă de un an.

Federer şi-a anunţat priorităţile pentru 2021, turneul său de suflet de la Wimbledon şi Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august), medalia de aur la simplu fiind singura care îi lipseşte din palmaresul său prestigios.
Adauga un comentariu