Actualitate

Românca Sabrina Ionescu a devenit cea mai tânără jucătoare din istoria WNBA care a reuşit această performanță – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 20 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Românca Sabrina Ionescu a devenit cea mai tânără jucătoare din istoria WNBA care a reuşit această performanță - GALERIE FOTO VIDEO
Românca Sabrina Ionescu a reușit să facă istorie în WNBA

În doar al 6-lea joc din carieră și al treilea din sezonul 2021,românca Sabrina Ionescu a înregistrat prima Triple-Double, în timp ce a devenit cea mai tânără jucătoare WNBA care a obținut o asemenea performanță (26 PTS, 12 AST, 10 REB).

A devenit primul jucător din New York Liberty care a postat un Triple-Double și a marcat primul Triple-Double de 20 de puncte de la Lisa Leslie în 2004. Eforturile lui Ionescu au condus Liberty la primul său start cu 3-0 din sezonul 2007.

Sabrina Ionescu a intrat în istoria WNBA

Liga de baschet WNBA, echivalentul NBA pentru femei, se poate lăuda că are un nou star. Vorbim despre românca Sabrina Ionescu care, la numai 23 de ani a devenit cea mai tânără persoană care reusete Triple-Double și prima jucătoare a echipei New York Liberty care reuşeşte asta.

Ce este Triple-Double

Triple-Double este un termen folosit în baschet, în special în cel american. Este o performantă reuşită de un singur jucător care, într-un singur meci reuşeşte performanţa de a avea cel puţin zece puncte marcate, zece recuperări şi cel puţin zece pase decisive.

Performanţa este greu de atins şi din aceste considerente, atunci când este realizată reprezintă un succes mare.

Cine este Sabrina Ionescu, vedeta WNBA

Sabrina Ionescu este o jucătoare de baschet americană la Universitatea din Oregon dar şi la echipa New York Liberty. Ea este liderul tuturor femeilor NCAA în triple-double. Sabrina Ionescu este fiica lui Liliana Blaj și a lui Dan Ionescu. Are doi frați, unul mai mare, Andrei, şi celălalt geamăn, Edward, ultimul dintre ei jucând baschet la City College din San Francisco[6]. Ea este de origine romană şi vorbeşte limba romană.

A primit onoruri naționale, printre care „Jucătorul de baschet american de azi pentru fete”, „Cel mai bun jucător al anului și jucător de stat Gatorade al anului”, a intrat în selecţia McDonald’s All-America și Jordan Brand All-American. Ea a fost numită McDonald’s All-America joc MVP după ce a atins un record 25 de puncte, inclusiv șapte „three-pointers”, cu 10 recuperări.

Sabrina a fost alegerea nr. 1 din draftul anului 2020. Tânăra vedetă a Liberty a realizat performanţa în al doilea sezon – cea mai timpurie din carieră pe care a făcut-o vreodată . Sheryl Swoopes, care a avut primul triplu-dublu al ligii, a realizat acest lucru în cel de-al 59-lea joc din carieră – cea mai rapidă marcă precedentă..

Sabrina Ionescu: ”Sunt entuziasmată, dar mă bucur mai mult pentru că am câştigat meciul. Nu e vorba doar de mine, ci de cum a jucat întreaga echipă”.

Sabrina Ionescu nu e deloc străină de recorduri. În campionatul universitar a bifat statistici impresionante: a fost prima baschetbalistă care a cumulat 2.000 de puncte, 1.000 de recuperări şi 1.000 de pase decisive şi a deţinut recordul de 26 de triple-double. Asta în contextul în care cea mai apropiată concurentă a reuşit mai puţin de jumătate.

 

Adauga un comentariu