BZI LIVE

LIVE VIDEO – România Inteligentă! Dialog elegant în Studioul BZI LIVE alături de prof. Corina Ungurean, laureată cu „Ordre des Palmes académiques” oferit de Ambasada Franţei, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Iaşi

Publicat: 01 dec. 2021

Joi, 2 decembrie 2021, începând cu ora 15.00 în Studioul BZI LIVE este programată o nouă editie-dialog sub frumosul generic „România Inteligenta”! Invitat special şi elegant este prof. Corina Ungurean (care preda Limba franceză) de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Iaşi. Anul acesta, cadrul didactic a fost laureat cu selecta şi prestigioasa distincţie „Ordre des Palmes académiques”, oferită de Ambasada Franţei. „Ordinul Palmelor Academice” (în franceză „Ordre des Palmes académiques”) este un ordin de stat acordat de preşedintele Franţei. Instituit în 1808, acesta răsplăteşte meritele depuse de unele personalităţi în Educaţie.

În prim-planul acestei producţii media vor fi abordate aspecte legate de activitatea derulată de-a lungul anilor în faimoasa unitate „Oltea Doamna”, proiectele educaţionale, munca alături de elevi şi colegi în a promova valorile francofoniei. Prof. Corina Ungurean preda Limba franceză la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” şi activează în cadrul Institutului Francez din Ia[i. De asemenea, aceasta va prezenta o activitate realizată de elevi, în cadrul unui proiect bilingv, detalii despre unul dintre mentorii (Lucia Vartic, care ar fi împlinit 100 de ani şi care are o poveste exemplară de viaţă) pe care i-a avut şi care a fost intervievat de Bernard Pivot. În plus, şi produsul de cercetare al promoţiei bilingve de anul acesta „le Corps humain et leş arts” sau poiectul „Voyage et connaissance” vor fi alte puncte ale emisiunii BZI LIVE. Aşadar, o ediţie care pune accent în a promova valori, personalităţi dedicate Şcolii, profesionişti care modelează cu succes noile generaţii.

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes, fiecare producție media strângând zeci de mii de vizualizări.

Adauga un comentariu