Sport

România, salt impresionant în clasamentul FIFA, după meciurile din noiembrie. Anunțul oficial, amânat

Publicat: 27 nov. 2020
Naționala Românieise află pe poziția a 37-a în clasamentul FIFA
Naționala de fotbal a României

Naționala României a reușit un salt de șapte locuri și se află pe poziția a 37-a în clasamentul Federației Internaționale de Fotbal (FIFA) dat publicității joi, astfel că se va afla în a doua urnă valorică pentru tragerea la sorți a grupelor preliminare europene pentru Cupa Mondială din 2022, potrivit site-ului FRF.
FRF a revenit cu precizarea că actualizarea clasamentului FIFA va fi făcută vineri, după ce „a fost publicată pe site-ul forului mondial pentru câteva minute”.
România, locul 37 în clasamentul FIFA și urna a doua în preliminariile CM 2022.

Anunțul oficial, amânat cu o zi

„Ulterior, FIFA a revenit și a comunicat asociațiilor naționale că actualizarea se va face, de fapt, mâine, amânare pricinuită de decesul lui Diego Armando Maradona.
Din dorința de a informa cât mai prompt și corect iubitorii fotbalului, echipa FRF.ro a elaborat și promovat pe canalele oficiale de comunicare materialele ce reflectă noua ierarhie publicată temporar pe site-ul oficial FIFA. Acestea vor fi prezentate mâine, după decizia FIFA de a relua publicarea”.

România, cel mai mare salt în noiembrie, alături de Ungaria

Progresul reprezentativei României vine după rezultatele înregistrate în noiembrie, 5-3 cu Belarus în meci amical, 3-0 cu Norvegia la „masa verde” și 1-1 cu Irlanda de Nord, în deplasare, ultimele două în Liga Națiunilor.
România și Ungaria sunt reprezentativele europene cu cea mai mare evoluție față de luna trecută – salt de șapte poziții.

România se află în primele 20 de echipe ale Europei și va fi în urna a doua valorică la tragerea la sorți pentru Mondialul din Qatar, ceremonie programată în data de 7 decembrie.
Cele 55 de reprezentative europene vor fi împărțite în șase urne valorice, primele cinci de câte 10 echipe, ultima de 5 echipe. Vor fi stabilite, prin tragere la sorți, 10 grupe de câte 5 și 6 echipe. Câștigătoarele celor 10 grupe se vor califica la CM 2022, ocupantele locurilor secunde vor intra într-o serie de două baraje pentru a stabili ultimele trei echipe europene calificate.

Urnele pentru tragerea la sorți a grupelor preliminare CM 2022:

Urna 1: Belgia, Franța, Anglia, Portugalia, Spania, Italia, Croația, Danemarca, Germania, Olanda;
Urna 2: Elveția, țara Galilor, Polonia, Suedia, Austria, Ucraina, Serbia, Turcia, Slovacia, România;
Urna 3: Rusia, Ungaria, Irlanda, Cehia, Norvegia, Irlanda de Nord, Islanda, Scoția, Grecia, Finlanda;
Urna 4: Bosnia-Herțegovina, Slovenia, Muntenegru, Macedonia de Nord, Albania, Bulgaria, Israel, Belarus, Georgia, Luxemburg;
Urna 5: Armenia, Cipru, Insulele Feroe, Azerbaidjan, Estonia, Kosovo, Kazahstan, Lituania, Letonia, Andorra;
Urna 6: Malta, Moldova, Liechtenstein, Gibraltar, San Marino.

Adauga un comentariu