Coronavirus

Românii pot intra în Lituania doar dacă au test negativ la COVID-19

Publicat: 18 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Românii pot intra în Lituania doar dacă au test negativ la COVID-19
Românii pot intra în Lituania doar dacă au test negativ la COVID-19

Românii pot intra în Lituania doar dacă au test negativ la COVID-19 și să stea 14 zile în izolare, anunţă MAE.

Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile din Republica Lituania au revizuit, începând de luni, condițiile de intrare în acest stat pentru cetățenii și rezidenții permanenți ai statelor Uniunii Europene, Spațiului Economic European, precum și din Confederația Elvețiană și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Conform acestei noi decizii, România este plasată în categoria statelor unde rata de infectare depășește valoarea de 25 cazuri / 100.000 de locuitori.

Românii pot intra în Lituania doar dacă au test negativ la COVID-19

Astfel, persoanele care sosesc în Lituania provenind din această categorie de state trebuie să prezinte un test negativ pentru infecția cu COVID-19, efectuat, în statul de plecare, cu maxim 72 de ore înainte de sosirea în Republica Lituania și să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile.

Anterior acestei decizii, persoanele provenind din această categorie de state în care era inclusă și România nu puteau intra în Lituania.

Totodată, persoanele care sosesc în Lituania din străinătate, pe cale aeriană sau maritimă, trebuie să se înregistreze la Centrul Național de Sănătate Publică din Republica Lituania (https://keleiviams.nvsc.lt/en/form) înainte de intrarea în țară. Persoanele care folosesc mijloace de transport rutier / feroviar trebuie să îndeplinească această procedură în termen de 12 ore de la sosire.

Măsurile anunțate de autoritățile din Lituania nu se aplică persoanelor care tranzitează teritoriul acestui stat pentru întoarcerea în țara de reședință, precum și altor categorii specifice de persoane.

Grecia extinde restricțiile de călătorie

Greciaa decis să mențină măsura conform căreia persoanele venite din Bulgaria, Malta, România şi Emiratele Arabe Unite să prezinte un test pentru COVID-19 atunci când sosesc în Grecia. De asemenea, testul trebuie să fie făcut cu maxim 72 de ore înainte.

Nici Albania, Belgia, Republica Cehă, Olanda, Macedonia de Nord, Spania şi Suedia nu sunt scutite de la această măsură.

De adăugat este faptul că Autoritatea elenă de aviaţie civilă a prelungit până la 31 august interdicţia de intrare a cetăţenilor non-UE. Sunt exceptate de la această regulă Australia, Canada, Georgia, Japonia, Noua Zeelandă , Rwanda, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia, Uruguay şi Emiratele Arabe Unite.

Este important ca toate persoanele care ajung în Grecia să completeze un formular de localizare a pasagerilor (PLF) cu cel puţin o zi înainte de sosire. În acest formular, vor fi nevoiți să includă aeroportul de plecare şi adresa prevăzută pentru sejurul lor în Grecia.

Situația României în contextul noului coronavirus

Până astăzi, 18 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 72.208 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

33.135 pacienți au fost declarați vindecați și 8.316 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.014 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 3.074 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 17.08.2020 (10:00) – 18.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 45 de decese (31 bărbați și 14 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Mehedinți, Neamț, Satu Mare, Timiș, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 7 la categoria 50-59 ani, 11 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 17 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 8 decese la categoria de peste 80 de ani.

43 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, un pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru un pacient nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.118. Dintre acestea, 479 sunt internate la ATI.

Adauga un comentariu