Stiri si curiozitati

Rugăciune pentru sănătate: Ajutor grabnic pentru vindecarea de boli

Publicat: 17 iun. 2021
femeie care se roagă pentru soțul bolnav
Rugăciunile pentru sănătate pot fi considerate adevărate remedii atât pentru suflet cât și pentru trup

O rugăciune pentru sănătate este spusă de toți credincioșii pentru a primi izbăvire și pentru a face posibilă vindecarea.

Rugăciunile pentru sănătate pot fi considerate adevărate remedii atât pentru suflet cât și pentru trup. Chiar și unii cercetăroi au recunoscut că bolile sunt cauzate mai ales de situaţii negative şi afronturi care ne rămân înfipte în minte.

Prin rugăciune, vindecarea psihică este posibilă, deoarece rostind o rugăciune nivelul hormonilor de stress scade, tensiunea arterială se reduce, durerile cronice, tulburările de somn și anxietatea se reduc.

Rugăciune pentru sănătate: Cum să te rogi Maicii Domnului

Multe rugăciuni sunt adresate către anumiți sfinți în funcție de problemele pentru care caută rezolvare orice credincios. Singurele care apără de toate relele și care ajută în cazul rezolvării problemelor de sănătate sunt Maica Domnului și Sfânta Filofteia.

Fecioara Maria este pomenită la fiecare slujbă prin rugăciuni, cântări religioase, acatiste sau paraclise. De aceea, când suntem bolnavi, când suntem în grele încercări cerem ajutor de la Maica Domnului. Sfânta Fecioară este o bună mijlocitoare către Dumnezeu şi ori de câte ori îi cerem ajutorul, rugăciunile noastre nu rămân neascultate.

Pentru situația în care trupul este slăbit şi măcinat de boală există numeroase rugăciuni. Aceste rugăciuni pot fi rostite de cei apropiaţi bolnavului, de preoţi sau chiar de cel căzut în suferinţă.

Preoţii spun că se fac rugăciuni pentru omul bolnav, pentru bolnavul căzut în deznădejde, pentru bolnavul înainte de operaţie. Există, de asemenea, rugăciune de mulţumire pentru însănătoşire, rugăciunea bolnavului pentru cei ce-l îngrijesc, rugăciunea doctorului pentru bolnavii săi, dar şi rugăciunea la Sfâna Filofteia care aduce alinare şi mângâiere prin vindecarea celui suferind.

Către Maica Domnului se poate rosti în caz de boală următoare rugăciune de sănătate către Maica Domnului:

„Preasfântă, Preacurată şi Preaminunată Fecioară şi Maică a Domnului nostru Iisus Hristos, Te rugăm ascultă rugăciunea nevrednicilor robi (numele) şi vindecă-ne pe noi, pe cei din familiile noastre şi pe toţi suferinzii din lumea asta bolnavă, de bolile grele, transmisibile sau netransmisibile, de bolile ştiute şi neştiute de noi.

Fie ca toţi creştinii să Te preamărească şi să Te preacinstească pe Tine, iar noi să avem tot ajutorul cel bun, sfânt şi ceresc. Îţi mulţumim Maică Sfântă pentru vindecare, pentru tot ajutorul Tău, pentru mijlocirea Ta la Preabunul Dumnezeu, că Tu eşti scară la Cerul Sfânt, pentru rugăciunile noastre şi ajutor nemijlocit în cererile noastre cele îndreptăţite. Amin!“

Rugăciune pentru sănătate către Sfânta Filofteia

Rugăciunea pentru sănătate către Sfânta Filofteia se rostește la vreme de boală:

„Sfânta mare muceniță a lui Hristos, Filoftee, ne rugăm ție cu genunchii plecați și cu lacrimi fierbinți. Adu-ți aminte de neputința firii omenești, care cuprinde și impresoară pe tot muritorul, de la naștere, întocmai ca mrejele păianjenului.

Întru aceste mreji fiind căzuți și noi, smeriții, și neputând scăpa de ele fără ajutorul lui Dumnezeu, te rugăm pe tine să ne fii mijlocitoare către Dânsul. Că El însuși te-a preamărit și te-a trimis în această țară, ca s-o aperi și s-o păzești de toate răutățile. Amin!“

Adauga un comentariu