Stiri si curiozitati

Rugăciunea de vindecare a bolii către Maica Domnului, spune-o de 3 ori pe zi pentru a putea să scapi de orice problemă de sănătate!

Publicat: 29 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rugăciunea de vindecare a bolii către Maica Domnului spune-o de 3 ori pe zi pentru a putea să scapi de orice problemă de sănătate
Rugăciunea de boală către Maica Domnului este una dintre cele mai frumoase rugăciuni adresate Fecioarei Maria pentru a te curăți de orice boală

Rugăciunea de boală sau Rugăciunea de curățare a bolii către Maica Domnului este una dintre cele mai frumoase rugăciuni adresate Fecioarei Maria. Această rugăciune trebuie spusă de 3 ori pe zi, dimineața, seara și înainte de culcare, pentru ca Fecioara Maria să te vindece de orice boală ai avea.

Este important să ne rugăm Sfintei Fecioare pentru că ea „este cea mai apropiată de Dumnezeu”, așa cum declara și Luca. Rugăciunea de boală către Maica Domnului este rugăciunea închinată Maicii lui Iisus, dar și a tuturor creștinilor, ea protejându-ne de relele lumii și de bolile care se abat asupra noastră sau a familiei noastre.

Rugăciunea de curățare a bolii către Maica Domnului

Această rugăciune simplă, dar frumoasă, îi este adresată Maicii Domnului, ea având grijă de toți oamenii și fiind Împărăteasa Cerului. De aceea, este bine să ne rugăm ei sau să îi citim acatistele și paraclisele în cinstea ei. Este bine de știut că în tradiția Bisericii Ortodoxe, ziua de Luni îi este închinată ei, se ține post în această zi atât pentru Maica Domnului, cât și pentru toate Puterile Îngerești.

„Preasfântă, Preacurată și Preaminunată Fecioară și Maică a Domnului nostru Iisus Hristos, Te rugăm ascultă rugăciunea nevrednicilor robi (numele) și vindecă-ne pe noi, pe cei din familiile noastre și pe toți suferinzii din lumea asta bolnavă, de boli grele, transmisibile sau netransmisibile, de boli știute și neștiute de noi. Fie ca toți creștinii să Te preamărească și să Te preacinstim pe Tine, iar noi să avem tot ajutorul cel bun, sfânt și ceresc. Îți mulțumim Maică Sfântă pentru vindecare, pentru tot ajutorul Tău, pentru mijlocirea Ta la Preabunul Dumnezeu, că Tu ești scară la Cerul Sfânt, pentru rugăciunile noastre și ajutor nemijlocit în cererile noastre cele îndreptățite. Amin!”

De ce este bine să ne rugăm la Maica Domnului?

Maica Domnului se presupune că s-a născut în anul 18. îHr. Prea Curata Fecioara Maria este Născătoare de Dumnezeu, mama lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, pe care L-a zămislit prin puterea Duhului Sfânt. Prea Curata Fecioara Maria a fost fecioară înainte, dar și în timpul și după nașterea Mântuitorului, de aceea este numită de Biserică: „Pururea Fecioara Maria”. În tradiția creștină, ea, încă de la început, a reprezentat figura maternă dumnezeiască ce are grijă de cei mici, dar și de cei bolnavi. Mila și smerenia ei nu cunosc limite. Ea este sărbătorită pe 8 septembrie, atunci când se serbează Nașterea Maicii Domnului, dar și pe 15 august, prin Adormirea Maicii Domnului, ea fiind atunci ridicată la ceruri cu trupul și sufletul și stând la dreapta Fiului său. Această rugăciune mai poate fi spusă pentru a te închina și curăța de păcate în fața Maicii Domnului.

„Împărăteasa mea, cea preabună și nădejdea mea, Născătoare de Dumnezeu, prietena săracilor, bucuria celor mâhniți, acoperitoarea celor necăjiți, vezi-mi nevoia, vezi-mi necazul; ajută-mă ca pe un neputincios, hrănește-mă ca pe un străin. Necazul meu îl știi; deci, dezleagă-l precum voiești, că n-am alt ajutor afară de Tine, nici altă folositoare grabnică, nici altă mângâietoare bună, ci numai pe Tine, o, Maica lui Dumnezeu, ca să mă păzești și să mă acoperi în vecii vecilor. Amin.”

Rugăciunea de boală către Maica Domnului este una dintre cele mai frumoase rugăciuni adresate Fecioarei Maria pentru a te curăți de orice boală.

Adauga un comentariu