International

Rusia ar putea permite persoanelor de peste 40 de ani să se înscrie în armată

Publicat: 20 mai 2022
armata din Rusia are specialisti
Persoanele de peste 40 de ani s-ar putea înscrie în Armata din Rusia dacă proiectul de lege trece de vot

Persoanele de peste 40 de ani s-ar putea înscrie în armată dacă un proiect de lege inițiat de doi parlamentari ar trece de votul din Parlamentul din Rusia. În lege se scrie că armata Rusiei are nevoie de specialiști care să poată instrumenta armele de înaltă precizie pe care Federația Rusă le deține.

Proiectul vine în contextul în care Rusia a invadat Ucraina. Forțele armatei ruse duc bătălii importante în special în estul Ucrainei, iar judecătorii ucrainieni cer închisoare pe viață soldaților ruși care, conform instituțiilor juridice ucrainiene ar fi făcut crime de război.

Rusia poate permite înrolarea în armată persoanelor de peste 40 de ani

Doi deputați din partidul de guvernământ Rusia Unită au înaintat un proiect de lege la Duma, parlamentului rus, care va elimina limita de vârstă pentru bărbați pentru a semna un contract pentru a servi în forțele armate ale țării. Limită de vârstă maximă actuală este de 40 de ani pentru cetățenii ruși.

O notă care însoțește proiectul de lege pare să justifice modificarea susținând că „este nevoie de specialiști cu înaltă calificare pentru a trage cu arme de înaltă precizie și pentru a opera armament și blindaje, iar experiența arată că [oamenii] devin astfel de specialiști către vârstele de 40-45 de ani. .”

Dar speculațiile vor abunde că aceasta este cea mai recentă măsură pe care autoritățile ruse o folosesc pentru a atrage mai mulți oameni în armată, deoarece rapoartele soldaților ruși uciși în Ucraina continuă să fie publicate online și în mass-media locală rusă. Autoritățile ruse nu au publicat statistici oficiale actualizate cu privire la numărul personalului de serviciu ucis în război din 25 martie.

Militari ruși au participat la o paradă militară de Ziua Victoriei în cel de-al doilea război mondial în Piața Roșie din Moscova, la începutul acestei luni

O perioadă de serviciu militar de un an pentru bărbați este obligatorie în Rusia. Vârsta de recrutare este în prezent între 18 și 27 de ani. Cu toate acestea, mulți bărbați sunt scutiți din cauza profesiei, a statutului de educație sau a sănătății. Această lege acoperă însă soldații „profesioniști”, care semnează un contract.

Ce se întâmplă în Ucraina. Care este situația de pe teren

Civili și luptători ucraineni grav răniți au fost evacuați din oțelăria Azovstal din Mariupol, potrivit comandantului regimentului Azov din Ucraina, Denys Prokopenko. Într-o declarație video, Prokopenko a spus:

Am subliniat constant cele trei condiții cele mai importante pentru noi: civili, răniți și morți. Civilii au fost evacuați. Răniții grav au primit asistența necesară și au fost evacuați, pentru a fi ulterior schimbați și predați pe teritoriul controlat de Ucraina. Procesul de scoatere a cadavrelor celor care au murit apărând Azovstal este încă în desfășurare, a spus el.

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat că aproape 2.000 de soldaţi ucraineni din combinat s-au predat până acum, dar numărul combatanţilor nu a fost verificat independent și poate fi mai mare.  Soarta acelor trupe care au fost ascunse la uzina de oțel Azocstal asediată rămâne incertă. Comitetul Internațional al Crucii Roșii a declarat ieri că întreprinde un proces de înregistrare a celor care fug de Azovstal în detenția rusă ca prizonieri de război. Intre timp, la nivel economic, Rusia a anunțat că o să taie gazele naturale Finlandei care aderă la NATO:

În după-amiaza zilei de vineri, 20 mai, Gazprom Export a informat Gasum că livrările de gaze naturale către Finlanda în baza contractului de furnizare al lui Gasum vor fi întrerupte sâmbătă, 21 mai, la ora 04.00 (GMT). se arată în comunicat.

Așadar, războiul din Ucraina ar putea lua o altă tornură dacă Rusia va permite persoanelor de peste 40 de ani să se înroleze în armată
Adauga un comentariu