Razboi în Ucraina

Rusia consideră transporturile NATO de arme din Ucraina drept „ţinte”. Ce a spus ministrul rus al Apărării

Publicat: 04 mai 2022
transporturile NATO arme Ucraina
Rusia consideră orice transport cu arme al NATO în Ucraina drept ţinte ce trebuie distruse

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat, miercuri, că armata rusă va considera transporturile NATO care livrează arme în Ucraina drept „ţinte care urmează să fie distruse”, potrivit agenţiei de presă rusă RIA, citată de Reuters.

Rusia consideră transporturile NATO de arme din Ucraina drept „ţinte”

„Statele Unite şi aliaţii lor din NATO continuă să pompeze arme în Ucraina”, a declarat Şoigu la o conferinţă a oficialilor din Ministerul Apărării, în cea de-a 70-a zi a ceea ce Rusia numeşte „operaţiune militară specială” în Ucraina.

„Considerăm orice transport al Alianţei Nord-Atlantice sosind pe teritoriul ţării cu arme sau materiale destinate armatei ucrainene ca ţinte ce trebuie distruse”, a adăugat el, în contextul în care livrările de armament către Ucraina au crescut în ultimele săptămâni.

Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat mai devreme că a dezactivat şase gări din Ucraina folosite pentru a livra forţelor ucrainene arme de fabricaţie occidentală în estul ţării prin bombardarea surselor lor de alimentare.

Nu a fost posibil să se verifice independent informaţia, şi nu s-a precizat ce fel de arme de fabricaţie occidentală au fost furnizate forţelor ucrainene prin acele gări. Nu a existat imediat o reacţie din partea Kievului.

Ce se întâmplă cu militarii ascunși la Azovstal

Şoigu a mai spus că combatanţii ucraineni care s-au ascuns în combinatul metalurgic Azovstal din Mariupol sunt ţinuţi sub o blocadă sigură după ce preşedintele Vladimir Putin a ordonat ca zona să fie închisă ermetic. Pe de altă parte, Kremlinul a dezminţit miercuri că forţele ruse au lansat un asalt asupra oţelăriei Azovstal, ultima redută controlată de forţele ucrainene în oraşul-port din sudul Ucrainei.

„Ordinul a fost dat (la 21 aprilie) în mod public de comandantul-şef (Vladimir Putin) de a anula orice asalt. Nu are loc un asalt în acest moment”, a declarat pentru presă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Totodată acesta a susținut că forţele Moscovei asediază oţelăria şi nu intervin decât pentru a zădărnici foarte rapid tentativele combatanţilor ucraineni de a-şi recupera ⁣poziţiile de tir.

Atacuri lansate de ruși de pe submarine

Recent, un submarin rusesc din Marea Neagră a tras două rachete de croazieră Kalibr asupra unor ţinte din Ucraina, a mai anunţat miercuri Ministerul Apărării de la Moscova. Ministerul Apărării a publicat imagini video ale lansării rachetelor de croazieră din Marea Neagră, declarând că ele au lovit ţinte terestre nespecificate din Ucraina. Rusia a anunţat anterior că a lansat atacuri similare de pe un submarin la 29 aprilie.

„Echipajul submarinului Flotei Mării Negre a lansat două rachete de croazieră Kalibr din Marea Neagră către ţinte la sol desemnate de pe teritoriul Ucrainei”, a precizat ministerul Apărării.
Comentarii
Adauga un comentariu