Local

S-a dat alarma la Iași! O tânără a mers disperată la Poliție, după ce copii i-au fost răpiți! Agenții au fost arbitri într-o dispută ciudată! (Exclusiv)

Publicat: 09 mart. 2021
Doi copii, ținuți de mâini de un bărbat
Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au pedepsit pe un bărbat acuzat de nerespectarea măsurilor privind încredințarea minorului

Judecătorii au pedepsit un ieșean acuzat că și-a răpit propriii copii. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași i-au aplicat lui Florinel Alexa o amendă penală de 1.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind încredințarea minorului. Întreg scandalul a început după ce ieșeanul s-a despărțit de fosta soție

S-a dat alarma la Iași! O tânără a mers disperată la Poliție, după ce copii i-au fost răpiți! Agenții au fost arbitri într-o dispută ciudată! În urma incidentului, un bărbat din județul Iași a fost pedepsit de judecători, pe motiv că și-ar fi răpit propriii copii!
Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au sancționat pe Florinel Alexa.

„Instanța îl condamnă pe inculpatul Florinel Alexa la pedeapsa amenzii în cuantum de 1.500 de lei, reprezentând un număr de 150 de zile-amendă, înmulțit cu suma de 10 lei, corespunzătoare unei zile-amendă, pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea măsurilor privind încredințarea minorului”, au precizat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanul Florinel Alexa, acuzat de procurori că a refuzat să-i înapoieze copiii fostei soții

Procesul ieșeanului Florinel Alexa a început pe 7 iunie 2019. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea au dispus trimiterea acestuia în judecată, pe motiv că și-ar fi răpit propriii copii.

„Inculpatul a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea măsurilor privind încredințarea minorului. Așadar, în perioada 13 mai – 21 mai 2018, inculpatul a reținut minorii R.A. și M.A. fără consimțământul mamei acestora, la care le-a fost stabilit domiciliul prin hotărâre judecătorească”, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, Marius Pop-Blaga.

În plus, pe rolul Judecătoriei Iași mai există un dosar similar. În acest al doilea caz, urmează ca instanța să stabilească un prim termen al dosarului. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus părțile implicate, pentru a putea lua o decizie și în acest caz.

Un scandal interminabil între părinți, o traumă pentru copii

Procesele dintre Florinel Alexa și fosta lui soție, Maria K., au început să curgă pe rolul instanțelor, după divorțul lor. În urmă cu peste doi ani, femeia l-a dat în judecată pe ieșean. Aceasta le cerea magistraților din cadrul Judecătoriei Oradea, printr-o ordonanță președințială, să modifice programul de vizitare a celor doi minori.

„Solicit înlăturarea posibilității pârâtului (Florinel Alexa) de a lua minorii la domiciliul acestuia din Iași și derulării programului în Oradea. Ulterior desfacerii căsătoriei părților, s-a stabilit în favoarea pârâtului un program de vizitare al minorilor, cu posibilitatea tatălui de a-i lua pe fiecare dintre cei doi minori de la domiciliul meu. Modalitatea în care pârâtul a înțeles să-și asume drepturile și obligațiile și drepturile menționate în sentința de divorț este în mod vădit în defavoarea minorilor.

Pe 21 mai 2018, eu am fost nevoită să mă deplasez în Iași și să apelez la un executor judecătoresc pentru a lua minorii aflați în vizită la tată, întrucât, pe 13 mai 2018, ar fi trebuit să fie readuși în Oradea. În acest timp, pârâtul a refuzat să-mi răspundă la telefon și să-mi comunice ce se întâmplă cu minorii ori să-mi dea informații cu privire la starea acestora”, a declarat femeia în fața magistraților.

Aceasta a adăugat că Florinel Alexa ar prezenta-o în fața copiilor ca fiind o mamă denaturată, fiind insultată și blamată.

„Prin atitudinea sa, pârâtul nesocotește hotărârea judecătorească și îi traumatizează în mod permanent pe cei doi copii, singurul scop fiind satisfacerea unor orgolii gratuite. Derularea programului prin luarea minorilor de la domiciliu de către pârât este extrem de prejudiciabilă pentru copii, în condițiile în care aceștia sunt transformați în instrumente de satisfacere a orgoliului pârâtului. Este lesne de înțeles trauma permanentă pe care cei doi copii o suportă din cauza pârâtului și efortul pe care trebuie să-l facă de fiecare dată pentru a le șterge amintirile neplăcute. Pârâtul le interzice minorilor să ia legătura cu mine cât timp se află în Iași, să povestească ce activități au derulat cu tatăl ori cine a avut grijă în concret de ei. Atenționările pârâtului că nu voi mai vedea minorii mi-au creat o stare de temere și justifică reducerea programului de vizitare”, a subliniat Maria K.

Ce a spus ieșeanul cu privire la afirmațiile fostei soții: „Vrea să mă șicaneze!”

La rândul său, Florinel Alexa a depus o întâmpinare la acel dosar, prin care a invocat excepția inadmisibilității cererii și pe cale de consecință, respingerea acțiunii ca inadmisibilă. Mai exact, ieșeanul a cerut respingerea cererii și păstrarea programului inițial stabilit.

„Prin cererea formulată, reclamanta urmărește modificarea definitivă și pe fond a programului inițial. Cererea reclamantei are un caracter șicanatoriu, urmărind restrângerea timpului petrecut cu minorii, iar dosarul de fond înregistrat la Judecătoria Iași a fost anulat. În plus, reclamanta nu a făcut dovada vreunei urgențe pentru promovarea cererii ori a celorlalte condiții de admisibilitate. Situația prezentă privind deplasările minorilor a fost cauzată de reclamantă, aceasta mutându-se după divorț și fără acordul său a stabilit locuința minorilor în Oradea. Am dreptul să am legături personale cu minorii și la domiciliul meu din Iași! Ridicarea și ducerea minorilor la un hotel nu asigură respectarea dreptului meu de avea legături personale cu minorii și nu este în interesul acestora.

Sunt foarte atașat de minori și încerc să petrec cât mai mult timp împreună cu ei, chiar și în condițiile deplasării la Oradea pentru a-i vedea. Mă îngrijesc de ei și mă interesez de sănătatea lor, minorii fiind în egală măsură atașați și de rudele din partea mea, din Iași, și de prietenii de aici. În plus, la domiciliul meu am condiții de creștere mai bune decât cele oferite de mamă în Oradea. Reclamanta este cea care m-a șicanat în repetate rânduri cu privire la păstrarea legăturilor cu minorii”, a afirmat Florinel Alexa.

Care au fost concluziile judecătorilor orădeni privind programul de vizită a minorilor

Magistrații orădeni au constatat că, pe 17 iulie 2017, Judecătoria Iași a pronunțat divorțul celor doi părinți, Florinel Alexa și Maria K. În urma desfacerii căsătoriei, s-a stabilit locuința minorilor M.A. (7 ani) și R.A. (5 ani) la mamă. În favoarea tatălui a fost stabilit un program de vizitare a minorilor, cu posibilitatea luării copiilor de la domiciliul mamei și înapoierea acestora la sfârșitul programului.
Într-un final, judecătorii orădeni au respins pe 9 noiembrie 2018 emiterea unei ordonanțe președințiale referitoare la modificarea programului de vizitare a minorilor.

Comentarii
 • Interesant articolul, dar trebuie sa intreb JUDECATORUL cand zice la cine va sta copiii, sub ce aspect hotaraste??? Ca inteleg, copiii au fost crescuti in IASI si au copilarit in IADI., au fost crescuti bine, nu se spune ca TATAL si a abuzat intr un fel copiii, deci ESTE UN TATA BUN! Atunci judecatorul de ce au dat doar FEMEII drepturi(DISCRIMINARE)??? Inteleg ca feneia e mama, dar nu intotdeauna MAMA creste la fel de fumos si armonios copiii ca un TATA iubitor! Iarasi din articol se spune ca el e obligat sa se duca la Oradea sa vada copiii EL NELOCUIND acolo!,, Aloooo domnilor JUDECATORI este corect (discriminarea tatalui)! Judecatorul a vazut CONDITIILE DE TRAI a parintilor??? Ce alege judecatorul cum a evaluat conditiile de trai, dar emotionale pentru copii, mutand ‘familia’ mama la Oradea(fara prieteni, gradinita, nimic prietenesc) JUDECATORUL a gandit???? Nu intotdeauna MAMA E alegerea buna?! Unde sunt drepturile copiilor sau ei nu conteaza??
  Nu vad in articol despre Mama ca a plecat fiind batuta, nemancata, neimbracata CARE IS MOTIVELE???.
  #POATE Tata, e bogat si vrea doar banii lui si pensia alimentara???? Nu o intereseaza de sufletul copiilor??? Cum. Pleci cu copiii in alt judet la capat de tara, dar de ce acolo, avea ea PARINTI mai înstăriți, avea casa acolo????
  JUDECATORUL cum a decis custodia??? Doar ca e mama de copiii???
  Dar MAMA s a gandit cat rau le face copiilor??? Ce viitor au copiii cu un alt sot, ii va iubi la fel???
  Pacat ca JUDECATORII nu gandesc,,,?! Copiii sufera

 • Alooo MARIA, cred ca esti o cwrvulita care a platit la ziar sa ce??? Baii tu folisrsti copiii ca sa faci rost de bani de bautura???? Cum drecu ti a furat copiii, auzi ce spui schizofrenico??? Zice ca i a luat ca avea dreptul sa ii ia sau copiii sunt numai ai tai, fa nebuno!!!
  Alooo spitalu SOCOLA vedeti ca MARIA asa numita mama deviaza destul de tare? Auzi a furat copiii, dar i ai facut cu Duhul Sfant, vai sarmanii copiii!
  Spui ca a luat copiiii, ca AVEA VOIE, dar vezi domnule e ai suparat ca i a tinut o zi in plus sau doua. Doambe fereste, te auzi MATRACUCO ce spui???? S au plans copiii ca ii tine si nu le da de mancare sau ii bate sau EI SE BUCURA ca au scapat de tine SCORPIE ce esti!!! Tu spui ca doar asta e motivul, sau BANIII.
  ASA sunt unele femei, negociaza BANIII si uita de copiii
  Daca TATAL copiiilor chiar ii iubește, de ce sa fii asa scarba sa nu ii lasi sa fie iubiti???
  Daca tatal ii iubeste neconditionat, FA CURVOOO de ce te opui, is si copiii tai, nu ai mila??? Ce e rau in a se distra si cu tatal????
  #ce e rau in a sta si cu tatal DACA EL II VREA?????.ar trebui sa ii pui mana la Tatal, ca are grija si ii iubeste SUNT ALTI TATI care nici nu il mai intereseaza de copiii,!
  Faaa Marie pe tine ce te intereseaza???? Bucuria, dragostea, si fericirea copiiilor SAU URA TA PENTRU fostul sot???? Asa te razbuni???
  Imi e greata de adtfel de caractere la femei!
  # SCORPIE

 • Auzi la nebuna, solicita sa nu ia copiii din Oradea. Adica el iubitor tata cand ia copiii din Oradea sa nunaiba dreptul sa iinaduca unde au crescut, in Iasi? Ce judecator tampit ar face asa ceva???
  Unde sunt drepturile egale???
  #egalitate de sansa, yachs
  Pai el e cel ingradit in a se bucura de copiii ca e BARBAT????
  Justitie oarba,
  Dar copiii cand is vad bunicii, prietenii. Vai mama lor judecatori, asa distrugeti viata copiiilor!
  Judecatorii au pensii speciale, nu?

 • El e obligat sa se duca la Oradea din banii lui, sa ia copiii de la mama si sa stea pe la hoteluri cat timp i a permis instanta???
  Magistratii si judecatorii au facut control la cap??? De unde atatia bani la tata? Nu cumva adta se dorește, ca tata sa se sature si sa cheltuie bani, de ce????
  Sa dea la 1 o sapt la celalalt o sapt.
  Unde e dreptatea, e pacat sa fii tata sau edti pus la zid!
  Sfat pt tata,,, sa isi schimbe sexul si pe urma sa siba si el drepturi de mama.

 • Copiii aveau 7 respectiv 5 ani in 2017, adica acuma au 10 respectiv 8. Ei stiu foarte bine cum is tratati de mama sau de tata. Cred ca copiii chinuie, dar peste 4 ani MAMA sau tata, copilul va putea alege unde sa stea! Daca mama pune atatea piedici tatalui in a se bucura de timpul lor impreuna, cred ca mama va ramane singura si ulterior va fi la mila vecinilor.
  Trista femeie

Adauga un comentariu