Cultural

S-au împlinit 10 ani de când băiatul lui Florin Călinescu a ales să-și pună capăt zilelor. De ce a apelat la acest gest

Publicat: 16 aug. 2022
Florin Calinescu pe scena gesticuleaza
S-au implinit zece ani de cand Florin Calinescu si-a pierdut fiul

Florin Călinescu a trecut prin multe drame de-a lungul vieții. În urmă cu 10 ani, cu doar șapte zile înainte de ziua sa de naștere, îndrăgitul om de televiziune Florin Călinescu a primit o lovitură grea. Luca, fiul său în vârstă de doar 24 de ani, și-a pus capăt zilelor, după o depresie. Acesta era la Praga, unde lucra la producţia unui scurtmetraj.

Fiul lui Florin Călinescu s-a sinucis la doar 24 de ani

Luca era fiul cel mic al lui Florin Călinescu. În urma unei depresii care l-a făcut să ia această decizie, s-a spânzurat în camera unui hotel din Praga. Fiul lui Călinescu se afla în Praga pentru cel mai important proiect al său cinematografic. Tânărul studiase cinematografia la „John Moores University”, din Liverpool.

Evident că au existat tot felul de presupuneri legate de moartea lui Luca, dintre care nu au lipsit consumul de droguri sau de alcool. Totuși, autopsia medicilor a stabilit că Luca nu consumase droguri și nici alcool înainte să se sinucidă.

Tânărul, în vârstă de 24 de ani, suferea de o depresie severă de care nimeni nu știa, scrie fanatik.ro. Acesta ar fi ținut doar pentru el gândurile și emoțiile triste până când a decis să renunțe la viață.

Cum se înțelege Călinescu cu fiul său

Florin Călinescu a rămas apoi doar cu cei doi fii ai săi pe care Anmary i-a adus pe lume, dar tragediile au continuat să se țină de urma sa. Fiul său cel mic a dezvoltat o depresie puternică, despre care nu a vorbit cu nimeni și pe care nu a tratat-o. Tânărul studia filmul la Praga și avea o carieră de succes, dar nimeni nu știe ce era în sufletul său.

Acesta a recurs la gestul extrem pe când avea doar 24 de ani, lucru ce l-a distrus și mai tare pe Călinescu. Singurul de care se mai poate bucura acum este fiul său cel mare, de care este foarte mândru, mai ales că i-a oferit și nepoți. Mai mult, acesta a devenit și un influent om de afaceri. Și-a deschis de curând un magazin în Brașov un magazin cu produse bio de care este foarte mulțumit și care i-ar aduce venituri considerabile.

Florin Călinescu a fost cooptat în top managementul Grupului Clever

Cu o experienţă de peste 30 de ani în teatru, televiziune, radio şi film, Florin Călinescu este un reper în televiziunea de după Revoluţie. El a scris istorie realizând o mulţime de evenimente speciale, matinale, seriale de comedie, culminând cu celebra „Chestiunea zilei”. Este cunoscut publicului şi pentru roluri în filme, precum: „Asfalt Tango”, „Filantropica”, „Balanţa” sau „E periculoso sporgersi”.

“Suntem bucuroşi şi mândri că am cooptat în echipa noastră un adevărat profesionist. Pentru mulţi dintre noi, Florin Călinescu rămâne un reper în televiziune, un simbol al presei româneşti. Ne bazăm pe spiritul lui liber, pe creativitatea şi pe profesionalismul lui. Prima TV a câştigat un plus de experienţă prin prezenţa domnului Călinescu în echipa de top management”, spune Adrian Tomşa, managing partner al Grupului Clever.

Florin Călinescu va fi realizator de programe la Prima TV, dar se va implica activ şi în deciziile editoriale şi de producţie ale Grupului Clever.
Comentarii
 • Calinescu ar trebui sa aiba decenta si sa se retraga, e de mult o epava. A incercat Prima sa-l resusciteze dar rezultatul a fost catastrofal. Mergi Florine acasa si hraneste animalele de care esti mandru.

 • Florin ! Esti un „urangutan” sacru al cinematografiei si televiziunii si al radioului din Romania ! Doar tu ai mai ramas alaturi de titanii care au plecat dintre noi ,unii prematur . Te iubesc ! Cu ani in urma am fost la tine in pipera. Doamna Ana ne a servit cu santal de piersici pe mine si pe celalalt dorel. Oameni minunati sunteti

 • pai cum dracu sa nu te spinzuri,cind stii ca ai prostata,iar acest nemernic,netrebnic ,moastele lui sfintu asteapta se tot baga n seama.florine stii care e culmea prostiei?sa nu ti dai seama ca esti prost,concursu de ocupare apostului de director,sau mai nou parlamentar PNL, presedinte a verzilor si chiar crezind ca vei ajunge presedintele tarii,astea as n mare,fara sa vorbesc de tiganiada tv

 • Știam că românii sunt câcăcioși, dar așa? Cum puteți scri despre o persoană în halul acesta?

  Sunteți niște imbecili.

 • Am inteles ca tanarul urma la momentul respectiv un tratament cu Isotretionine impotriva acneii. Acesta esta un medicament foarte eficient dar si foarte dur care are printre efectele secundare depresia severa. Stiu pe cineva care a urmat un astfel de tratament si a avut ganduri de sinucidere, din fericire lucrurile au revenit la normal dupa terminarea tratamentului.

 • Am inteles ca tanarul urma la momentul respectiv un tratament cu Isotretionine impotriva acneii. Acesta esta un medicament foarte eficient dar si foarte dur care are printre efectele secundare depresia severa. Stiu pe cineva care a urmat un astfel de tratament si a avut ganduri de sinucidere, din fericire lucrurile au revenit la normal dupa terminarea tratamentului.

 • Gata cu comentatul,, ok. 90 la% din comentatorii p.. i sunt și arată că sunt prosti proștilor, asa nu mai de dragu de a comenta!!!! SICTIR, prostovan I lor, și voi va dați cu părerea!!!!

 • Toți săracii defulati, fără trecut , prezent și viitor scriu și se exprima groaznic despre un om care, totuși a făcut ceva în viata…Pariez ca toți cei care scriu vome de astea despre Călinescu sunt ratați și profesional și intelectual și personal…și cred ca sunt și niște urâți sadea…altfel n ai de unde sa îți vina atâta voma pe gat…

 • Un om și mare caracter sa spui că e bine mereu e bine dar consecințele o să vorbească mereu despre un om cult și mereu cu adevăr într-o societate putrezita condusa de interlopii și lichele trădători de nație și paraziții mereu o sa fie la putere într-o societate care își merită dreptul mulțumesc

 • Sanatate d,le Florin Calinescu ,sunteti un actor sensibil,nu sunteti in varsta,viata v a dat mari suferinte,putete multa,multa,sunteti minunat

 • Florin Calinescu,un om ,un mare caracter,suflet de copil,viata i a dat mari incercari,a trait in mare zbucium sufletesc,a incercat sa nu se vada sufetinta,cei care comentati,sunteti oameni? Sa aveti sanatate,sa va bucurati,atat cat puteti,nu aveti o varsta ca sa abandonati, sunt multi care va trimit un gand bun!

 • Cita răutate rușine să vă fie, unora care nu știți de cit să jigniți sunteți niște ticniti…. Stimă și Respect domnului Florin Călinescu.

 • Câtă lipsa de respect la suferință unui OM . Cei care comentați știți ce înseamnă să ți pierzi un copil ? Când era pe ,,val,, toți îl iubești acum lăsați l cu suferință și durerea lui.

 • Draga Florin cred că suntem de.o seama. Eu și soțul meu va iubim de când v.am cunoscut…Lumini și umbre…excelent film…iar despre suferințele dvs. va suntem alături și va credem (și noi ne.am pierdut copila )….va dorim sănătate și putere de muncă și mult succes in ce va doriti

 • Un mare om un mare artist desăvârșit un om cu suflet bun și cu judecată dreaptă întotdeauna tine cu cei săraci știe să aprecieze talentul la oameni sănătate multa și tot ce doriți dv sa se îndeplinească

 • L-am apreciat ca actor dar de cand l-am văzut că stătea la masă(petrecere) cu Fane Spoitoru mi-am schimbat părerea despre dansul !

 • Am lucrat la Școala Internațională Lumina unde Luca și Petre au studiat am cunoscut-o pe soția lui Domnul Florin Călinescu o mare doamnă și copii cu o educație aleasă și cu bun simț, îmi pare foarte rău prin ce tragedii ați trecut vă urez multă sănătate și odihnă veșnică pentru cei dragi pierduți

 • Am lucrat la Școala Internațională Lumina unde Luca și Petre au studiat am cunoscut-o pe soția lui Domnul Florin Călinescu o mare doamnă și copii cu o educație aleasă și cu bun simț, îmi pare foarte rău prin ce tragedii ați trecut vă urez multă sănătate și odihnă veșnică pentru cei dragi pierduți

Adauga un comentariu