Local

Salubris  SA a încheiat contractul pentru tratarea deșeurilor! O firmă din București a câștigat licitația

Publicat: 23 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Salubris  SA a încheiat contractul pentru tratarea deșeurilor O firmă din București a câștigat licitația
Firma de salubritate a încheiat un contract cu un operatordin București pentru tratarea deșeurilor de la Depozitul Ecologic Țuțora

Firma de salubritate a finalizat licitația pentru furnizarea soluțiilor de tratare a deșeurilor de la depozitul ecologic Țuțora. Comisia de evaluare a stabilit câștigătorul procedurii

Salubris SA, firma de salubritate a primăriei, a finalizat o nouă licitație în cadrul programului anual de achiziții. Recent, a fost semnat contractul privind furnizarea mai multor loturi de consumabile și piese pentru stația de tratare a levigatului (lichid care se scurge din deșeurile depozitate – n.r.) de la Depozitul Ecologic Țuțora. La procedură s-a prezentat o singură societate: Process Engineering SRL, din București. Firma este deținută de Florin Adrian Drobe. În 2020, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 66,2 milioane lei, profit de 13,7 milioane lei, datorii de 12,1 milioane lei, cu un număr de 64 angajați. Valoarea finală a contractului este de 2.348.744 lei, fără TVA, aproape 470.000 euro. Față de prevederea bugetară, oferta este cu 30.000 euro mai mică. În 2021, autoritatea contractantă a organizat o licitație pentru furnizarea mai multor echipamente de protecție.

Salubris  SA a încheiat contractul pentru tratarea deșeurilor, dar nu a adjudecat un lot

Firma de salubritate a împărțit procedura în 6 loturi: soluții pentru colectarea PH-ului, soluții de spălare, piese pentru monitorizarea stației de tratare, componente electrice și electronice, componente de instalație și componente pentru monitorizarea presiunii. Exceptând primul lot, celelalte au fost adjudecate de firma din București. Produsele trebuie să aibă o garanție de minimum 12 luni.

 „Autoritatea contractantă dorește achiziționarea de soluții pentru tratarea levigatului, pentru spălarea instalației de tratare și a altor piese și componente electrice sau consumabile necesare echipamentelor din cadrul stației de Tratare a levigatului de la Depozitul Ecologic Țuțora. Contractantul are obligația ca pe toată durata prestațiilor pe amplasamentele sediilor/locațiilor achizitorului să ia toate măsurile de protecție a mediului și de prevenire a poluării accidentale”, se arată în documentația procedurii.

Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic. În anii trecuți, Salubris a alocat fonduri și pentru achiziția mai multor loturi de autogunoiere.

S-au alocat fonduri pentru hrana câinilor de la padocul din Tomești

Totodată, Salubris a finalizat licitația pentru furnizarea mai multor loturi de hrană pentru câinii abandonați de la padocul din Tomești. Compania a primit 3 oferte, dar contractul a fost încheiat cu compania Farmavet SA, din București. Valoarea finală a contractului este de 290.000 lei, fără TVA, cu 90.000 lei mai puțin față de estimarea bugetară. În 2020, Farmavet SA a înregistrat o cifră de afaceri de 231,7 milioane lei, aproape 46 milioane de euro, pierderi de 11 milioane lei, datorii de 70 milioane lei și un număr de 520 angajați.

Urmează să fie furnizată o cantitate de 100.000 kilograme de hrană uscată pentru câini. Salubris  SA a încheiat contractul pentru tratarea deșeurilor și urmează ca agentul economic să livreze produsele.

Adauga un comentariu