Sanatate

Sângerări între menstruații forum: Ce afecțiune semnalează acest simptom

Publicat: 01 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sângerări între menstruații forum Ce afecțiune semnalează acest simptom
De obicei, o astfel de sângerare este sub formă de pete maro închis sau puțin mai abundentă de culoare roșie

S-ar putea să fii puțin intimidată de sângerări între menstruații și căutând informații pe forum riști să cazi în panică. Trebuie să știi că sângerarea apare din mai multe motive. Sângerările pot apărea din cauza ovoluției, mai exact atunci când ovarele eliberează un ovul și din cauza implantării.

De cele mai multe ori, sângerările apar atunci când ovulul se atașează la endometru și organismul suferă de modificări hormonale. De asemenea, sângerările pot apărea din cauza utilizării contraceptivelor sau respingerea acestora sau utilizarea unui dispozitiv intrauterin.

femeie care se tine de burta din cauza sangerarilor intre menstruatii
De cele mai multe ori, sângerările pot apărea după luarea de contraceptive orale hormonale si contracepție de urgență, disfuncție ovariană și disfuncție tiroidiană

Sângerări între menstruații forum: Cele mai frecvente cauze care provoacă disconfortul

Alte cauze care provoacă sângerările între menstruații sunt infecțiile vaginale sau chlamydia. Sângerarea poate fi, de asemenea, un semn al sarcinii. Și deși nu indică întotdeauna probleme cu cursul sarcinii, merită cu siguranță să mergeți la un specialist.

După debutul menstruației, ciclul se stabilește treptat, iar spotting-ul poate apărea periodic. Și mai aproape de menopauză, menstruația devine neregulată și imprevizibilă, rezultând din nou scurgeri de sânge. Acest fapt nu este periculos. Odată ce ai identificat cauza apariției sângerărilor, poți utiliza un tampon sau poți purta întotdeauna unul cu tine pentru orice eventualitate.

un absorbant langa un ceasornic si o pana rosie
Trebuie să știi că sângerarea apare din mai multe motive

De obicei, o astfel de sângerare este sub formă de pete maro închis sau puțin mai abundentă de culoare roșie. O astfel de sângerare poate apărea fie din uter, fie din colul uterin, fie din vagin. Cel mai adesea, sângerarea mai abundent este asociat cu uterul.

Este important să înțelegi diferența dintre menstruație și sângerarea intermenstruală. Cu o astfel de scurgere între menstruații, majoritatea femeilor se întâlnesc cel puțin o dată în viață. Sângerările vaginale dintre menstruații pot avea o varietate de cauze, dintre care majoritatea sunt inofensive, dar uneori pot fi asociate cu probleme grave care necesită îngrijiri medicale. Dacă observi pete neobișnuite între cicluri, merită să vizitezi medicul pentru a determina cauza.

Sângerări din cauza modificărilor hormonale: Cum să scapi de deranj

Ciclul menstrual este reglat de hormonii progesteron și estrogen. O modificare a nivelului lor poate provoca sângerări intermenstruale. Nivelul acestor hormoni în timpul ciclului nu este constant și se poate modifica suplimentar din mai multe motive.

femeie care tine mana la gura si priveste ingandurat
Ciclul menstrual este reglat de hormonii progesteron și estrogen

De cele mai multe ori, sângerările pot apărea după luarea de contraceptive orale hormonale si contracepție de urgență, disfuncție ovariană și disfuncție tiroidiană. Multe femei au o ușoară sângerare în timpul ovulației, care apare din cauza rupturii foliculului și a eliberării ovulului din ovar. Sunt absolut normali. Ovulația are loc de obicei în jurul zilei 14 a ciclului, iar sângerarea de obicei nu durează mai mult de câteva ore.

De asemenea, este normal să sângerezi puțin în primele luni de administrare a contraceptivelor orale. Încearcă să iei pastilele la aceeași oră în fiecare zi, acest lucru te poate ajuta, deoarece chiar și o diferență de câteva ore poate provoca fluctuații ale nivelurilor hormonale. Dacă o astfel de sângerare nu dispare după 3 luni de la începerea administrării, atunci ar trebui să consultați un medic.

Unele sângerări între menstruații conform informațiilor pe forum pot apărea dacă țesuturile vaginului sunt deteriorate sau există o rană pe ele. Cel mai adesea, astfel de răni le primesc femeile în timpul actului sexul. Șansele ca acest lucru să se întâmple sunt deosebit de mari dacă vaginul este uscat. Uscăciunea vaginala poate fi cauzată de o serie de motive, precum modificări ale nivelului hormonal, lipsa excitării sau chiar diabet.

femeie care se tine de burta din cauza sangerarilor intre menstruatii
Este important să înțelegi diferența dintre menstruație și sângerarea intermenstruală


Leacuri băbești pentru bătături: Cum să scapi de durere în mod natural

 

Adauga un comentariu