Economic Local

„Satul în Bucate”, eveniment important organizat în Piața Dacia din Iași

Publicat: 06 oct. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Satul în Bucate eveniment important organizat în Piața Dacia din Iași
În cadrul evenimentului vor fi degustate și comercializate foarte multe produse locale

Pentru o promovare cât mai bună a produselor și producătorilor locali, Direcția pentru Agricultură Județeană Iași în colaborare cu Primăria municipiului Iași, SC Ecopiața SA, DSVSA Iași, Academia Română, filiala Iași și Rural Development Research Platform organizează, în perioada 07 – 08.10.2023, în Piața Dacia, în intervalul 9,00 – 17,00 evenimentul Satul în Bucate.

Evenimentul se încadrează în cadrul sărbătorii produselor agroalimentare românești fiind cunoscut faptul că, prin Legea nr 168/2017 ziua de 10 octombrie a fost instituită ca Ziua națională a produselor agroalimentare românești.

Satul în Bucate

În cadrul evenimentului vor fi degustate și comercializate: legume, fructe, sucuri naturale, siropuri și dulcețuri, vinuri și bere artizanală, preparate din carne, produse lactate, ouă de găină și prepeliță, produse apicole, flori, plante aromatice (lavandă) și arbuști ornamentali și produse de panificație.

În cadrul evenimentului, pentru a completa imaginea satului românesc vor fi prezentate produse meșteșugărești și vor fi realizate ateliere pentru copii.

Prin acest eveniment organizatorii doresc crearea unei legături mai strânse între consumatori și producătorii locali în vederea încurajării consumului de produse locale precum și reactivarea unei piețe simbol al Iașiului, respectiv Piața Dacia.

Adauga un comentariu