Titlurile zilei

Scandal cu iz penal la Iași! Contabilul primăriei este acuzat că a racolat minore în scopuri sexuale! Două fetițe de 10 și 11 ani ar fi fost victime

Publicat: 10 sept. 2020
Contabilul Primăriei a fost audiat, iar în cauză a fost deschis un dosar penal
Scandal cu iz penal la Iași după ce contabilul Primăriei din Sinești este acuzat că a racolat două minore

Scandal cu iz penal la Iași după ce contabilul Primăriei Sinești este acuzat că a racolat în scopuri sexuale minori. Povestea a început la mijlocul săptămânii trecute după ce părinții a două fetițe au mers la poliție și au depus plângere împotriva contabilului. Oamenii legii au deschis un dosar penal și fac verificări pentru a stabili ce s-a întâmplat. În timp ce părinții minorelor spun că vor merge până în pânzele albe să-și facă dreptate, contabilul acuzat spune că totul este o invenție.

Scandal cu iz penal la Iași. Contabilul Primăriei Sinești este acuzat de părinții a două minore că ar fi încercat să le racoleze în scopuri sexuale. De la mijlocul lunii august nu mai este liniște la Sinești. Octavian Tomușescu, contabilul primăriei, este acuzat că a racolat două minore în scopuri sexuale chiar din parcul de lângă primărie. Povestea a ieșit la iveală după ce fetițele au mers acasă și au povestit că bărbatul le-a chemat la el acasă. Mama uneia dintre fete a povestit că fiica ei în vârstă de 10 ani a primit bani de la Tomușescu pentru a accepta să meargă la el.

Mama unei fete care ar fi fost racolate a precizat că Octavian Tomușescu i-ar fi dat bani minorei

Mama unei fete agresate a precizat că fiica ei ar fi primit bani.

„Fata a venit și mi-a povestit că i-a dat 5 lei. Fata a luat banii crezând că i-a dat de pomană. Mai apoi, individul ăsta i-a spus să vină la el, că îi mai dă bani. I-a spus că îi dă 30 sau 50 de lei. Copilul mi-a povestit și am mers la poliție direct”, a spus mama uneia dintre fete.

Pe numele lui Octavian Tomușescu a fost depusă o plângere, iar oamenii legii au deschis un dosar penal.

„Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de racolare de minori în scopuri sexuale”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Contabilul Octavian Tomușescu, acuzat de racolare de minori în scopuri sexuale, spune că totul este o invenție

Mama fetei care ar fi fost abordată de contabil spune că toată lumea vorbește despre ieșirile bărbatului.

„Sunt mai multe cazuri, dar oamenii nu vor să vorbească, nu au bani de mers prin tribunale. Eu nu am vorbit cu el, n-am ce să vorbesc cu un asemenea om. Las poliția să-și facă treaba. În timp ce oamenii legii fac anchetă și părinții fetelor îl acuză pe bărbat, acesta spune că nu este adevărat nimic și că totul este o invenție. Contactat telefonic de reporterii BZI, acesta a spus că lumea este rea și că probabil cineva are ceva cu el și de asta a inventat totul.

Contabilul Tomușescu caută explicații. Nu știe de unde a plecat scandalul

Octavian Tomușescu spune că, probabil, din cauza faptului că a țipat la copiii care se jucau pe terenul de lângă primărie, a pornit tot scandalul.

„Eu sunt om bătrân, cum să fac așa ceva? Sunt niște invenții. Nu știu cine a făcut asta, dar nu este adevărat nimic. Eu am biroul chiar lângă parc și am mai strigat la copii, eu sunt ăla rău care țipă la copii când fac gălăgie în parc pentru că nu pot să lucrez. Cred că de aici a plecat totul. Nu știu ce să spun”, a declarat Octavian Tomușescu, contabilul primăriei Sinești.

Bărbatul a mai precizat că a fost la poliție și a dat declarații.

„Eu am mers la poliție, am declarat ce am avut de declarat și cam atât”, a completat bărbatul.

S-au făcut audieri în prezența unui psiholog de la DGASPC

Minora care ar fi fost racolată de contabil a fost audiată în prezența unui psiholog la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Iași. Urmează ca oamenii legii să stabilească dacă cele povestite de minoră se adeveresc. Dacă se va dovedi că fetița a spus adevărul, contabilul ar putea ajunge în spatele gratiilor. Rămâne de văzut cum decurge ancheta.

Comentarii
  • Lasa pana la Protectia Copilului care rezolva tot pana la nimic. Florin Ion e dus cu zaharelu de subordonate, fiecare face ce vrea acolo, juristi slab pregatiti majoritatea, reclamatii rezolvate din birou, raspunsuri in doi peri. Copiii sunt cei care sufera, Protectia face orice sa nu se inregistreze cu noi cazuri. Poate il schimba cineva pe tutankamonul asta de Florin Ion si pe Karacsoni. Ei au dosare penale in derulare , dar stau bine merci in functii.

  • Protecția copilului să întrebe fetele care au fost luate din comuna sinesti acuma vreo trei luni din familie șiduse în centru, ce leau facut lor, asta este asemanator cu dinca

  • lol ba coaie asta are familie acasă, copii mari ce sunt plecați de acasă și așa mai ajută el saraciile astea de copii care stau în parcul ala toată ziua și se joacă știu situația pentru ca terenul de fotbal este fix lângă parc și obișnuiesc sa ies la fotbal ocazional, iar despre faptul ca cele 2 fete susțin ca el le-a chemat acasă la el este posibil ca avea nevoie de ajutor la treburile casnice deoarece este o persoană în vârstă, soția lui este o femeie în vârstă și având amândoi serviciu treburile în curte se adună frate nu știu ce sa zic poate mă înșel deși sper sa nu pentru că chiar dacă nu îmi pasă de el ce susțin acele fete este trist mai ales pentru omul asta care îs da cât de cât interesul pentru gaura asta împuțită de comună , personal îl cunosc foarte puțin dar totuși nu îl vad în stare de asemenea fapte.

Adauga un comentariu