Local

Scandal cu un proiect imobiliar din Iași! Șpagă pentru a obține un document de la autorități! Ieșean, condamnat la închisoare pentru trafic de influență!

Publicat: 16 mart. 2021
Un bărbat, cu bani în mână
Judecătorii au condamnat definitiv un ieșean acuzat de anchetatori de trafic de influență: acesta ar fi cerut bani pentru a obține o autorizație

Un bărbat din Iași a fost condamnat definitiv, în urma unui scandal imobiliar. Petru Veleșcu i-ar fi cerut bani unui dezvoltator imobiliar, pentru a-i facilita obținerea unei autorizații. În cele din urmă, Veleșcu a fost condamnat la 2 ani de închisoare, sub acuzația de trafic de influență

Condamnare definitivă, într-un dosar de trafic de influență! Judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au respins ieri apelul formulat de Petru Veleșcu împotriva sentinței emise de Tribunalul Județean în privința sa.
Inițial, Petru Veleșcu a fost condamnat la 2 ani de închisoare, pentru trafic de influență.

„Instanța dispune confiscarea specială de la inculpat a sumei pretinsă și primită cu titlu de preț al influenței”, au precizat atunci magistrații ieșeni.

Ulterior, bărbatul a contestat sentința, sperând că va putea scăpa de condamnare sau măcar cu o pedeapsă mai mică.

Un dezvoltator imobiliar l-a acuzat de trafic de influență

Dosarul ieșeanului Petru Veleșcu a început pe data de 7 septembrie 2020. Asta, după ce pensionarul a fost reținut, arestat preventiv și, mai apoi, arestat la domiciliu. Bărbatul a intrat în vizorul oamenilor legii după un flagrant organizat după un denunț făcut de un dezvoltator imobiliar. Așadar, Petru Veleșcu (64 de ani) a fost ridicat de anchetatori după ce ar fi promis că poate face rost de un act de la un funcționar din Primăria Iași. Oamenii legii au susținut că Petru Veleșcu a fost prins în flagrant.

„În iunie 2020, la date diferite, inculpatul a cerut suma de 2.500 de lei, bani pe care i-a primit pe 18 iunie. Atunci a fost organizat un flagrant. Banii reprezentau prețul influenței asupra unui funcționar public din Primăria Municipiului Iași, pe care inculpatul l-ar fi determinat să îndeplinească un act contrar îndatoririlor de serviciu, respectiv eliberarea, contrar normelor legale, a procesului-verbal de recepție la terminarea lucrărilor executate la un imobil din municipiul Iași”, a precizat atunci Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Surse judiciare au afirmat că imobilul pentru care era necesar procesul-verbal de recepție a lucrărilor se găsește pe strada Micșunelelor (zona Podu de Fier).

Aceleași probleme și în trecut pentru Petru Veleșcu

În urmă cu peste cinci ani, Petru Veleșcu a ajuns după gratii pentru o faptă similară. Atunci, judecătorii au admis propunerea de arestare preventivă formulată de anchetatori pe numele ieșeanului, tot pentru trafic de influență. Ulterior, anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a lui Petru Veleșcu, iar acesta a fost pedepsit. Conform procurorilor, pe 15 decembrie 2015, Petru Veleșcu a fost prins în flagrant luând suma de 7.000 de lei de la un ieșean care avea nevoie de o autorizație. Oamenii legii au susținut că individul ar fi cerut această sumă pe 8 decembrie 2015. Bărbatul care avea nevoie de acea autorizație a ajuns la Parchet și a povestit totul cu lux de amănunte, iar anchetatorii au organizat un flagrant.

„Inculpatul Petru Veleșcu a solicitat de la martorul denunțător A.L. suma de 7.000 de lei, lăsând să se creadă că avea influență și putea interveni pe lângă funcționari din cadrul Consiliului Județean Iași, pentru a-i determina să aprobe și să urgenteze obținerea PUZ-ului necesar pentru înființarea și funcționarea unei stații GPL în municipiul Iași. Pe 15 decembrie 2015, inculpatul a primit suma de bani solicitată pentru a-i remite funcționarului G.A., care avea în lucru documentația depusă de denunțător în vederea aprobării”, au afirmat procurorii ieșeni.

Comentarii
 • Ce nu este specificat clar in articol este faptul ca Velescu a primit 2 ani cu executare deoarece se afla in perioada de supraveghere. Aseara a fost saltat!!!

 • Acest domn Velescu era angajat ca si director de societate comerciala la evazionistul DINTE C-tin, patron si hot a mai multor firme de transport. Impreuna cu Velescu faceau inginerii financiare

 • Atentie!!! Dinte, patron de firma de transport pe ruta Iasi -Tecuci deconteaza tichete de pensionar desi:::: DINTE A SUDPENDAT ACEST TRASEU DIN LIPSA DE CALATORI!!! Dinte hot evazionist

 • Voi…. împreună cu cei care se vor a fi considerați un trust de presa(BZI ), de fapt sunteti mizeria societății, niște frustrați care veți fi pedepsiți pt folosirea datelor cu caracter personal, iar cei care faceti comentarii de…. 2 bani….. Probabil asta sunteți…. Mizeria care nu are ocupație.
  Grija voastră sunt ceilalți….. Mai bine ati vedea ca adevăratele gunoaie sunteți la voi in curte ….. Cei care stați pe margine…. Judecați….. Si va bucurați!!! E bine de știut ca voi reprezentați aceasta țară!!!

 • Ziarul a facut verificari si s-a constatat ca Velescu a fost arestat aseara si ca a fost angajat la dl Dinte Costel, patronul firmelor de transport Micedu, Farmacom Impex, Micedu Trans, Compania Micedu, acuzat de evaziune fiscala in anul 2019, moment in care a fost perchezitionat si de catre oamenii legii!!!

 • ZIARUL nu are voie sa faca public numele unei persoane fara acordul acesteia( cel mult poate folosi inițialele) pt a putea publica stirea……. dar cine sunteți voi sa respectați legea…. Voi sunteți mai presus de lege…. Nu?

 • Legea GDPR, în traducere Regulamentul General privind Protecția Datelor, a intrat în vigoare pe data de 18 iulie 2018. Legea nr.180 pune în aplicare Regulamentul UE 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor).

 • Ok, patronul D. C., administrator al mai multor trasee din Iasi (Popricani, Focuri, Fintinele) si municipiu Pascani este acuzat de evaziune fiscala….inginerii financiare cu firme administrate de tiganii din Ciurea. La ultimele controale ale inspectorilor ANAF, D.C. A fost pus la plata unor sume suplimentare din evaziune fiscala in suma de 450.000 lei, bani pe care i-a si platit tot din furtisaguri!!!

 • Fiecare om la un anumit moment a avut de suferit. E şi firesc să ajungi în faţa durerii şi să o simţi pe propria piele.
  Dar şi cei care au provocat-o, nepărat, o vor simţi la rândul lor.
  Nu e vorba de karmă. E modul în care se manifestă viaţa omenească. Toţi avem de suferit.
  Poate unii într-o măsură mai mare decât alţii. Nu pare just, dar viaţa îşi are planurile proprii şi nu tine cont de dorinţele noastre.
  Cel mai greu e să rămâi sobru în astfel de momente şi să acţionezi raţional.
  Dar de astfel de lucruri are grijă însăşi viaţa.
  Odată, acel om care te-a rănit va suferi exact cum ai făcut-o şi tu.
  E o simplă proprietate a energiei. Primeşte ceea ce oferi.
  Poţi numi aceasta coincidenţă, karmă, sau pur și simplu omului i se întoarce ce oferă. Şi odată acest om îşi va primi pedeapsa pe merit – acasă, la serviciu, în societate.
  Şi doar atunci când se va simţi mizerabil şi neajutorat, ofensat şi singur, va înţelege greşelile sale anterioare.
  Ştii care va fi atunci diferenţa dintre tine şi el?
  Creşterea personală.
  Oamenii răi fac lucruri urâte altora pentru că ei nu învaţă din propria experienţă. Pe când tu, rămânând calm şi indiferent – creşti.
  Ei nu vor cunoaşte cum trebuie primită şi tratată realitatea. Ei se vor frige de multe ori până vor înţelege focul.
  Din acest motiv nu trebuie să îţi faci griji şi să te consumi. Nu crede că cei ce s-au purtat urât cu tine nu-şi vor lua pedeapsa. Nu considera că Universul s-a întors împotriva ta şi îţi joacă festa.
  Pur şi simplu învaţă din emoţii, plăcute sau sfâşietoare.

Adauga un comentariu