Local

Scandal cu un proiect imobiliar din Iași! Șpagă pentru a obține un document de la autorități! Ieșean, condamnat la închisoare pentru trafic de influență!

Publicat: 16 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scandal cu un proiect imobiliar din Iași Șpagă pentru a obține un document de la autorități Ieșean condamnat la închisoare pentru trafic de influență
Judecătorii au condamnat definitiv un ieșean acuzat de anchetatori de trafic de influență: acesta ar fi cerut bani pentru a obține o autorizație

Un bărbat din Iași a fost condamnat definitiv, în urma unui scandal imobiliar. Petru Veleșcu i-ar fi cerut bani unui dezvoltator imobiliar, pentru a-i facilita obținerea unei autorizații. În cele din urmă, Veleșcu a fost condamnat la 2 ani de închisoare, sub acuzația de trafic de influență

Condamnare definitivă, într-un dosar de trafic de influență! Judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au respins ieri apelul formulat de Petru Veleșcu împotriva sentinței emise de Tribunalul Județean în privința sa.
Inițial, Petru Veleșcu a fost condamnat la 2 ani de închisoare, pentru trafic de influență.

„Instanța dispune confiscarea specială de la inculpat a sumei pretinsă și primită cu titlu de preț al influenței”, au precizat atunci magistrații ieșeni.

Ulterior, bărbatul a contestat sentința, sperând că va putea scăpa de condamnare sau măcar cu o pedeapsă mai mică.

Un dezvoltator imobiliar l-a acuzat de trafic de influență

Dosarul ieșeanului Petru Veleșcu a început pe data de 7 septembrie 2020. Asta, după ce pensionarul a fost reținut, arestat preventiv și, mai apoi, arestat la domiciliu. Bărbatul a intrat în vizorul oamenilor legii după un flagrant organizat după un denunț făcut de un dezvoltator imobiliar. Așadar, Petru Veleșcu (64 de ani) a fost ridicat de anchetatori după ce ar fi promis că poate face rost de un act de la un funcționar din Primăria Iași. Oamenii legii au susținut că Petru Veleșcu a fost prins în flagrant.

„În iunie 2020, la date diferite, inculpatul a cerut suma de 2.500 de lei, bani pe care i-a primit pe 18 iunie. Atunci a fost organizat un flagrant. Banii reprezentau prețul influenței asupra unui funcționar public din Primăria Municipiului Iași, pe care inculpatul l-ar fi determinat să îndeplinească un act contrar îndatoririlor de serviciu, respectiv eliberarea, contrar normelor legale, a procesului-verbal de recepție la terminarea lucrărilor executate la un imobil din municipiul Iași”, a precizat atunci Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Surse judiciare au afirmat că imobilul pentru care era necesar procesul-verbal de recepție a lucrărilor se găsește pe strada Micșunelelor (zona Podu de Fier).

Aceleași probleme și în trecut pentru Petru Veleșcu

În urmă cu peste cinci ani, Petru Veleșcu a ajuns după gratii pentru o faptă similară. Atunci, judecătorii au admis propunerea de arestare preventivă formulată de anchetatori pe numele ieșeanului, tot pentru trafic de influență. Ulterior, anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a lui Petru Veleșcu, iar acesta a fost pedepsit. Conform procurorilor, pe 15 decembrie 2015, Petru Veleșcu a fost prins în flagrant luând suma de 7.000 de lei de la un ieșean care avea nevoie de o autorizație. Oamenii legii au susținut că individul ar fi cerut această sumă pe 8 decembrie 2015. Bărbatul care avea nevoie de acea autorizație a ajuns la Parchet și a povestit totul cu lux de amănunte, iar anchetatorii au organizat un flagrant.

„Inculpatul Petru Veleșcu a solicitat de la martorul denunțător A.L. suma de 7.000 de lei, lăsând să se creadă că avea influență și putea interveni pe lângă funcționari din cadrul Consiliului Județean Iași, pentru a-i determina să aprobe și să urgenteze obținerea PUZ-ului necesar pentru înființarea și funcționarea unei stații GPL în municipiul Iași. Pe 15 decembrie 2015, inculpatul a primit suma de bani solicitată pentru a-i remite funcționarului G.A., care avea în lucru documentația depusă de denunțător în vederea aprobării”, au afirmat procurorii ieșeni.

Adauga un comentariu