Local

Scandal fără precedent în centrul municipiului Iași. Bătăușul Mircea Manolache a luat spațiul UNPR pentru a-l folosi la Partidul Verde, fără a-și anunța foștii colegi

Publicat: 13 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scandal fără precedent în centrul municipiului Iași. Bătăușul Mircea Manolache a luat spațiul UNPR pentru a-l folosi la Partidul Verde fără a-și anunța foștii colegi
Scandal în centrul municipiului Iași după ce Mircea Manolache a luat spațiul UNPR fără a-și anunța foștii colegi.

Scandal politic fără precedent făcut de Mircea Manolache, consilier județean ales pe listele UNPR. Mircea Manolache a fugit la Partidul Verde fără știrea conducerii centrale a partidului. Acesta a luat până și spațiul UNPR din centrul municipiului Iași, fără a-i anunța pe foștii colegi de partid. Bătăușul din Consiliul Județean ar trebui să-și piardă și mandatul de consilier după ce a schimbat partidul

Consilierul Mircea Manolache, care a plecat de la UNPR Iași către Partidul Verde, a provocat un adevărat scandal în centrul municipiului Iași. Cunoscut scandalagiu și bătăuș, Mircea Manolache a luat inclusiv spațiul UNPR de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr.13, fără a-și anunța foștii colegi de partid. Manolache și-a anunțat trecerea la Partidul Verde în urmă cu o săptămână, fără a-i mai informa pe cei din UNPR, iar asta ar trebui să ducă la pierderea mandatului din Consiliul Județean Iași.
Manolache speră să obțină un nou mandat în Consiliul Județean și a trecut la Partidul Verde în speranța că va prinde un nou loc în plenul forului județean. A luat însă cu el și spațiul în care funcționa filiala UNPR, spațiu primit de la Consiliul Județean încă din timpul mandatului lui Constantin Simirad la CJ.

Spațiul din centrul municipiului Iași a trecut la Partidul Verde. Membrii UNPR s-au trezit în stradă

Numai că de când a ajuns președinte al organizației județene UNPR Iași, Mircea Manolache nu a mai onorat contractul cu CJ Iași. Cât timp a fost la UNPR, a plătit un fel de chirie fără un document clar. Acest lucru a fost perpetuat de Manolache și Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași câțiva ani la rând. Recent, sprijinit de șeful CJ Iași, Manolache a trecut spațiul pe Partidul Verde și i-a alungat pe cei de la UNPR, foștii lui colegi.

„Contractul de închiriere privind spațiul menționat a încetat prin ajungerea la termen la data de 19.05.2016. De la acea dată utilizează spațiul fără forme legale, plătind daune lipsă folosință în conformitate cu hotărârile Consiliului Județean Iași privind tarifele de închiriere ale bunurilor din proprietatea județului Iași. Din punct de vedere juridic, spațiul este liber și poate fi reintrodus în circuitul civil”, se arată în proiectul de hotărâre.

Mircea Manolache trebuie să-și piardă mandatul. Consilierul a schimbat partidul în timpul mandatului din CJ

Mircea Manolache nu mai reprezintă UNPR Iași și astfel ar trebui să-și piardă mandatul din Consiliul Județean. Cum a trecut de la UNPR la Partidul Verde, acesta nu mai reprezintă formațiunea pe listele căreia a fost ales în 2016. Conducerea Prefecturii Iași a arătat că ordinul de încetare a mandatului poate fi emis dacă se constată pierderea calității de membru de partid.

„Partidele respective ne pot sesiza, iar dacă sunt parcurse complet procedurile statutare, respectiv decizii definitive din care să rezulte pierderea calității de membru, putem constata încetarea mandatelor”, a menționat Marian Grigoraș, prefectul județului Iași.

Reacția generalului Gabriel Oprea, liderul UNPR. Mircea Manolache nu mai reprezintă formațiunea politică

Fuga lui Mircea Manolache de la UNPR la Partidul Verde și preluarea sediului din centrul municipiului Iași a lăsat urmări în organizația progresistă. Generalul Gabriel Oprea, fost ministru de Interne, liderul UNPR, a arătat că cea care a condus mereu partidul a fost Luminița Iordache. Fostul deputat UNPR a fost cea care a coordonat activitatea filialei județene, în vreme ce Manolache doar a cules laurii.

„Întotdeauna echipa UNPR Iași a fost condusă politic și moral de Luminița Iordache”, a precizat Gabriel Oprea, președintele UNPR.

Manolache a mai avut un scandal asemănător și la finalul lui 2016 după ce a candidat sub sigla PMP la alegerile parlamentare, după care nu a mai recunoscut faptul că a schimbat partidul. Cum fuziunea PMP- UNPR a căzut, Manolache nu și-a pierdut mandatul la vremea respectivă.

Adauga un comentariu