Local

Scandal într-o pădure din județul Iași! Pădurarul, lovit cu pumnii de un sătean! Conflictul a izbucnit de la un presupus furt de lemne! (Exclusiv)

Publicat: 25 mai 2021
Un pădurar și un topor înfipt într-o cioată
Un individ a fost condamnat de judecători, după ce a fost acuzat că a bătut un pădurar din județ

Un individ a fost pedepsit de judecătorii ieșeni, după un scandal în pădure. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani l-au condamnat recent pe Ionuț Asofiei la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru ultraj. Anchetatorii spun că întreg conflictul a izbucnit pe fondul unor discuții contradictorii referitoare la un presupus furt de lemne

Scandal cât casa, într-o pădure din județ! Pădurarul a fost agresat de un ieșean! Întreg tărăboiul a izbucnit de la o discuție contradictorie referitoare la un presupus furt de lemne! Acum, magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani l-au condamnat pe Ionuț Asofiei (33 de ani) la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru ultraj.

„Instanța obligă inculpatul ca, pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe perioadă de 120 de zile, activitate care se va desfășura fie în cadrul Primăriei comunei Bălțați, județul Iași, fie în cadrul instituțiilor pe care le gestionează din punct de vedere administrativ. Ia act de faptul că persoana vătămată Costel M. nu s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal”, au menționat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanul Ionuț Asofiei, acuzat de procurori că a agresat un pădurar din județ

Procesul lui Ionuț Asofiei a început pe data de 29 octombrie 2020. Atunci, procurorii l-au trimis în judecată sub acuzația de ultraj. Conform anchetatorilor ieșeni, individul a intrat în vizorul lor în luna martie 2017.

„Pe data de 5 martie 2017, în jurul orei 12:30, în timp ce se afla în pădurea Chicirea, pe fondul unor discuții contradictorii generate de sustragerea de material lemnos, inculpatul a lovit-o de mai multe ori cu pumnii în zona feței pe persoana vătămată, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Podu Iloaiei, aflată în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu. În urma agresiunilor, victima a suferit leziuni ce au necesitat pentru vindecare 5-6 zile de îngrijiri medicale”, au afirmat procurorii ieșeni.

La audieri, individul a recunoscut comiterea faptei în fața anchetatorilor ieșeni

Oamenii legii au adăugat că, fiind audiat în calitate de suspect și inculpat, Ionuț Asofiei a recunoscut acuzația care i se aduce. De altfel, ieșeanul a optat pentru procedura simplificată în cazul recunoașterii învinuirii. Asta, pentru a beneficia de reducerea de o treime a pedepsei pe care ar fi putut să o primească.

Acum, rămâne de văzut dacă sentința emisă de prima instanță va fi sau nu contestată. În eventualitatea în care se va întâmpla acest lucru, urmează ca judecătorii din cadrul instanței superioare să decidă ce se va întâmpla în cazul acestui scandal, în care un pădurar a fost lovit cu pumnii de un ieșean. De remarcat este faptul că, în ultimele luni, tot mai mulți pădurari, atât din județul Iași, cât și din țară, au fost agresați de diverși indivizi. Din nefericire, unii dintre angajații Ocolurilor Silvice și-au pierdut chiar viețile, după ce au prins diferiți indivizi la furat de lemne.

Adauga un comentariu