Titlurile zilei

Scandal între doi oameni de afaceri din Iași. Miza, 8 milioane de euro. Gabriel Popa: „A furat banii și tot el mă amenință”. Constantin Sturza: „E un escroc, un șmecher, un interlop”

Publicat: 29 iul. 2022
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Scandal între doi oameni de afaceri din Iași. Miza 8 milioane de euro. Gabriel Popa A furat banii și tot el mă amenință. Constantin Sturza E un escroc un șmecher un interlop
Gabriel Popa și Constantin Sturza, asociații afacerii ”La Playa”, sunt în conflict

Un scandal a izbucnit între asociații afacerii „La Playa”, din Bucium, Iași. Gabriel Popa îl acuză pe asociatul său că a furat banii, actele firmei și că l-a amenințat, fiind exclus din activitățile firmei. Constantin Sturza susține că afacerea e vânată de dezvoltatorii imobiliari și, pentru că nu a cedat presiunilor partenerului de afaceri, s-a ajuns în această situație

Piscina „La Playa”, sala de fitness și spațiile de cazare din Bucium, motiv de scandal între asociații afacerii. Gabriel Popa susține că este victima amenințărilor, furturilor din firmă și ilegalităților făcute de asociatul său, Constantin Sturza.

„Am fost prieteni de familie și, de aceea, ne-am asociat, în 2010. Eu am băgat 3 apartamente în afacere. În primăvara acestui an, a furat toate actele de la firmă, banii, a amenințat contabilul. Eu nu am încasat nimic de 2 ani, mă ajută tata din pensia lui. La sala de sport clienții trec pe lângă firele de tensiune, e pericol public. În încăperea unde cazează muncitorii de la firmele lui sunt munți de gunoaie de la șantier, aduce gunoaiele în piscină. Eu am depus reclamații la instituțiile statului, pentru că face evaziune, încalcă orice regulă. Îmi amenință familia, copilul… A furat banii și tot el mă amenință. Dacă tot e război, hai să facem război. Mă aflu de mulți ani în conflict cu asociatul meu, Constantin Sturza, pe fondul modului defectuos în care acesta înțelege să gestioneze interesele legale și activitatea comercială a firmelor la care suntem asociați și administratori. Între noi doi se derulează litigii civile la instanțele judecătorești, au fost soluționate sesizări pe care le-am făcut la instituții”, susține Gabriel Popa, unul dintre asociații SC Konstantini Amycal SRL.

Un scandal a izbucnit în Iași, iar miza este afacerea „La Playa”

Acesta adaugă faptul că asociatul său îi ascunde tot ce se întâmplă cu afacerea.

„Nu am știut de incidentul din data de 2 iulie 2022 pe care l-ați prezentat în cotidianul dumneavoastră (n.r. – reclamația unei ieșence și, de aceea, îmi cer scuze față de clienți, din cauză că între mine și asociatul meu nu există niciun fel de comunicare, iar acesta nu mă pune la curent cu situațiile petrecute în incinta piscinei «La Playa», ba îmi ascunde anumite aspecte și vrea să mă înlăture de la conducerea companiei. Eu am cerut dizolvarea firmei, vreau să ies din firme. Vreau să îmi exprim regretul profund pentru toate neplăcerile produse clienților, din cauza gestionării relațiilor comerciale și celor cu publicul de către SC Konstantini Amycal SRL, și să adresez scuze clienților firmei noastre care au întâmpinat orice fel de neajunsuri în cadrul serviciilor pentru care au plătit.

Când am demarat afacerea, ne-am angajat să derulăm activitatea cu respectarea legilor, normelor de conduită igienică și de conduită ospitalieră. Eu regret faptul că nu pot induce schimbări pozitive în modul de desfășurare a activității firmei, în condițiile în care nu mi se permite de către asociatul meu să întreprind nicio activitate de management, diferendele dintre noi urmând a fi soluționate de către instanțele judecătorești, iar petițiile de către organele abilitate, pentru că partenerul meu de afaceri săvârșește multe nereguli”, mai spune Gabriel Popa, unul dintre asociații afacerii din Bucium.

Constantin Sturza spune că nu a cedat presiunilor asociatului său

Contactat telefonic de reporterii BZI, Constantin Sturza, asociat în compania SC Konstantini Amycal SRL, susține că afacerea e vânată de dezvoltatorii imobiliari și, pentru că nu a cedat presiunilor partenerului de afaceri care vrea să vândă afacerea, s-a ajuns în această situație conflictuală.

„Sunt în litigiu cu asociatul meu, dar nu vreau să fac tam-tam prea mare, pentru că oricum o să se afle cine e domnul Popa Gabriel. Dacă o să mă forțați, o să vă spun, dar nu e momentul. Nu am chef acum de țigăneală! El e un escroc, un șmecher, un interlop care vrea să mă ardă, pe românește, cu niște samsari, dezvoltatori imobiliari. El a provocat toată situația aceasta. A vrut să vândă terenul și ce e aici unor dezvoltatori imobiliari, 3 la număr, cu un proiect de vreo 7-8 milioane de euro. Eu sunt din 2004 proprietar aici și mă forțează de vreo 5 ani să vând, mă dă în instanță ca să dizolve firma. E simplu ca bună ziua. Mă toacă de două luni cu organele de control”, susține Constantin Sturza, asociat în compania SC Konstantini Amycal SRL.

Reporterii BZI au prezentat, în edițiile anterioare, un alt scandal izbucnit între membrii unei familii din Iași.

Constantin Sturza: „I-am făcut ofertă de un milion de euro, nu a vrut”

Acesta adaugă faptul că i-a făcut o ofertă asociatului său, dar nu a acceptat-o.

„Nu trebuie să mă justific nimănui, ci în fața instanței. Întrebați-l ce face prin Germania, ce a făcut prin Grecia acum 20 de ani, de ce îl caută Poliția? Face cheie, filete românești, cum s-ar spune. Nu vreau să-l fac de rahat în tot Iașul, pentru că îl știe toată lumea ce fel de om e. Eu am copii de crescut, nu am timp de cancan-uri. I-am făcut ofertă de un milion de euro care va fi depusă în instanță, dar nu a vrut. Acum vrea să mă scoată afară. El acum încearcă prin toate șmecheriile să mă scoată de aici, de pe munca mea. Suntem asociați, 50 la sută, îi recunosc proprietatea, dar să vii prin spatele meu să mă toci, pentru că vrea să cumpere X și Y… El vorbește pe la spatele dezvoltatorilor imobiliari, cei la care a mers și le-a făcut ofertă de vânzare, în lipsa mea. A vrut să mă forțeze să vând, dar nu am vrut. Nu fac ilegalități, cum spune asociatul meu. Hoții strigă hoții, cam despre asta e vorba”, mai spune Constantin Sturza.

Rămâne de văzut cum se va termina scandalul dintre asociații piscinei „La Playa”, din Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu