Local

Scandal la Direcția Județeană de Pază din Iași din cauza concediilor. Fostul director vrea să plece în vacanță cu decizie de la judecători

Publicat: 28 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scandal la Direcția Județeană de Pază din Iași din cauza concediilor. Fostul director vrea să plece în vacanță cu decizie de la judecători
Sediul Direcției Județene de Pază și Protecție Iași

Circ într-o instituție publică subordonată Consiliului Județean Iași. Fostul director de la Direcția Județeană de Pază și Protecție Iași a dat în judecată instituția pentru că nu i s-a permis să plece în vacanță în cursul anului 2020. Adrian Chifu a cerut însă zile de concediu restante de ani în urmă, în ciuda faptului că legea nu îi mai dă voie. Adrian Chifu nu a dat nicio zi de concediu angajaților în perioada în care a fost la șefia Direcției acum mai mulți ani

Fostul șef al unei instituții publice din Iași a ajuns să ceară daune de la actuala conducere pentru că nu a reușit să ajungă timp de 9 zile în localitatea Colibița, județul Bistrița Năsăud, în concediu alături de familie. Adrian Chifu, inspector în cadrul Direcției Județene de Pază și Protecție (DJPP), a cerut în instanță despăgubiri materiale pentru că i s-ar fi lezat dreptul la concediu.

„Solicit instanței ca prin hotărârea pe care o va pronunța, să dispună obligarea pârâtei de a-mi acorda drepturile legale de concediu de odihnă ce mi se cuvin pentru anul 2020 și plata sumei de 2.000 lei cu titlul de daune pentru pierderea posibilității de deplasare în stațiune împreună cu familia în perioada în care am avut asigurată rezervare. În fapt, îmi desfășor activitatea în calitate de angajat în cadrul Direcției Județene de Pază și Protecție Iași, în funcția de inspector cu pregătirea profesională. În ziua de 23.09.2020 am întocmit referatul cu numărul 1.304 către conducerea instituției prin care am solicitat aprobarea a 6 zile de concediu de odihnă cuvenit pe anul în curs”, a susținut Adrian Chifu.

Fostul director nu a dat concedii angajaților Direcției Județene de Pază și Protecție

Adrian Chifu a ocupat funcția de director la DJPP, instituție publică din Iași, în trecut, în mai multe etape. Din postura de șef, acesta a ajuns să-i amenințe pe angajații Direcției cu demiterea dacă vor să-și ia concedii. Ulterior, după ce nu a mai fost la conducerea Direcției, a ajuns să-și deschidă o firmă privată de pază. S-a întors însă la DJPP după un concurs controversat, fiind adus de Dănuț Podea, un alt fost șef al instituției subordonate Consiliului Județean Iași.

„El nu a dat deloc concedii la oamenii de la Direcție cât timp a fost director. Oamenii și-au cerut și ei drepturile la vremea respectivă și l-au dat în judecată. A fost nevoie să angajăm personal pe perioadă determinată pentru ca oamenii să poată pleca și ei în concediile la care aveau dreptul. Planificările au fost făcute corect. Domnul Chifu se joacă cu legea și crede că i se cuvine totul”, a spus Mihai Lucaci, director la DJPP Iași.

Refuză să mai plece în concediu. Fostul director de la Direcția de Pază, în mijlocul unui scandal monstru

Adrian Chifu s-a ales cu 9 zile de concediu pe 2020 după ce a ajuns la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Iași. Culmea, deși cele 9 zile i-au fost acordate până la urmă, a refuzat să mai plece în concediu. Chifu a susținut într-o adresă către șeful DJPP că nu mai vrea să plece nicăieri.

„Până la pronunțarea instanței în legătură cu cele 9 zile cuvenite de concediu de odihnă pe anul 2020, am primit rapoartele cu hotărârea dvs. prin care mi-ați comunicat că nu am dreptul la concediu de odihnă”, a susținut acesta.

În perioada în care a fost director la Direcția de Pază a județului Iași, Adrian Chifu a fost parte a unui scandal uriaș la CJ Iași. În anul 2011, foștii vicepreședinți ai CJ s-au trezit cu camere de supraveghere montate deasupra ușilor la birourile din Casa Pătrată. La vremea respectivă, lui Chifu i s-a cerut demisia pentru că „a dormit în post” și nu a văzut cine a pătruns în clădirea din centrul Iașului pentru a monta microfoanele respective.

Adauga un comentariu