Titlurile zilei

Scandalul dintre doi medici cunoscuți din Iași a ajuns în instanță! Victima cere daune morale de zeci de mii de euro și scuze publice – FOTO/EXCLUSIV

Publicat: 30 apr. 2024
_____ Vizualizări 10 Comentarii
Scandalul dintre doi medici cunoscuți din Iași a ajuns în instanță Victima cere daune morale de zeci de mii de euro și scuze publice - FOTOEXCLUSIV
Dr. Eugen Gigel Ancuța, cercetător științific gradul I în cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” Iași, l-a dat în judecată pe dr. Emil Anton, managerul unității medicale

Scandalul dintre doi medici cunoscuți din Iași a ajuns în instanță. Dr. Eugen Gigel Ancuța, cercetător științific gradul I în cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” Iași, l-a dat în judecată pe dr. Emil Anton, managerul unității medicale, căruia îi cere daune morale în valoare de 20.000 de euro. Dr. Eugen Gigel Ancuța are, de asemenea, pretenția ca dr. Emil Anton să-i ceară public scuze.

Scandalul dintre doi medici din Iași a ajuns în instanță: „Dacă voi câștiga procesul, cei 20.000 de euro îi voi dona unei case de copii”

Emil Anton
Dr. Eugen Gigel Ancuța l-a dat în judecată pe dr. Emil Anton, pe persoană fizică, nu în calitate de manager spital, acuzându-l de denigrare

Conflictul dintre dr. Eugen Gigel Ancuța și dr. Emil Anton a debutat în februarie 2024, când managerul Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” Iași i-a adus colegului său mai multe jigniri în presă, acuzându-l că încasează degeaba salariul și că „e un procesoman”, un „bolnav psihic”. Astfel, în data de 1 aprilie 2024, pe rolul Judecătoriei Iași a fost înregistrat dosarul cu numărul 11385-245-2024. Dr. Eugen Gigel Ancuța l-a dat în judecată pe dr. Emil Anton, pe persoană fizică, nu în calitate de manager spital, acuzându-l de denigrare. Reclamantul îi solicită pârâtului daune morale, precum și exprimarea unor scuze publice.

„Cer daune de 20.000 de euro, dar eu n-am nevoie de banii unui individ ca el… Cel mai important e să-și ceară scuze public, iar dacă voi câștiga procesul, cei 20.000 de euro îi voi dona unei case de copii”, a transmis dr. Eugen Gigel Ancuța.

Dr. Emil Anton: „El este nebun, nu are absolut nicio altă problemă de sănătate”

În februarie 2024, dr. Emil Anton, managerul Spitalului de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” Iași, a pus la îndoială activitatea desfășurată de dr. Eugen Gigel Ancuța în cadrul unității medicale, precizând că a fost implicat în mai multe procese de-a lungul carierei sale.

„Toate publicațiile sunt ale neveste-sii. Eu nu m-am luat de activitatea lui de cercetare, el nu cercetează nimic pentru spital, el face pentru el, și-a făcut CV-ul lui ca să ajungă cercetător științific I. El (n.r. – dr. Eugen Gigel Ancuța) vorbește prostii, de 13 ori am trecut prin comisia de etică cu dosarul meu din cauza lui și din cauza altui nebun care s-a ținut de mine. El așa vorbește, a fost și la Consiliul Județean și a spus că mă arestează, e nebun. El a avut cel puțin 15 procese cu toți managerii de la maternitate. E un procesoman, el e bolnav psihic.

E foarte greu să-l dai afară. Vreau să-i dau Insuficient pentru că nu a desfășurat nicio activitate în spital, iar de trei ori Insuficient înseamnă desfacerea contractului de muncă. El este nebun, nu are absolut nicio altă problemă de sănătate. El stă acasă că nu vrea să muncească. Noi am colaborat, am scris împreună vreo 3-4 articole, eu l-am adus la «Elena Doamna», că de la «Cuza Vodă» l-au dat afară. A venit toată familia lui și m-a rugat să-l iau, uite, fă bine omului”, a declarat atunci dr. Emil Anton, managerul Spitalului de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” Iași.

Reporterii BZI au încercat să-l contacteze, luni, 29 aprilie 2024, pe dr. Emil Anton pentru a discuta despre procesul deschis de colegul său, însă medicul nu a răspuns la telefon. Nu se știe cum se va termina scandalul dintre cei doi medici cunoscuți din Iași, dar cert este că, în cazul în care va câștiga procesul, dr. Eugen Gigel Ancuța va dona banii obținuți.

Comentarii
  • Gigel nu o sa castige procesul, iar daca o fi poate o sa-si faca si el gard la casa, om mai infect si mai mizerabil decat el nu am vazut in viata mea, O scarba de om.

  • De ce e scirba ? V-a facut ceva ? Va deranjeaza cu ceva in afara ca umbla prin spital si se uita peste tot ? Pe unde megi, Ancuta in sus si in jos, pe Anton nu-l vedeti ca-i mai scirba decit toti ? Aparentele inseala stimabililor care va credeti neinvinsii sistemului sanitar de la Elena.

  • Dr Ancuța deranjează probabil pt că vine de la Maternitatea Cuza Vodă unde a fost cel mai bun rezident al profesorului Onofriescu…..deci clar e mai bun decât cei de la Elena Doamna….
    Am suspiciunea că dr Ancuța vrea să demonteze sistemul mafiot de acolo condus de Antont și atunci deranjează rău de tot…

  • Dragă „Coleg Cuza Vodă” probabil te referi la foile false, diagnosticele false…..toate cu iz penal?
    Adică angajează personal și 4 medici (de la care ia șpagă câte 25.000 euro de medic, întotal100.000 euro) pe motiv că nu mai face față de cât de multe paciente se adresează în triajul spitalului?
    Adică foile fiind false dar decontate de CAS, înseamnă că medicii plătiți cu sute de milioane taie frunza la câini de fapt, asta e logica, nu-i asa?
    Deci păcăleală? Aha, „deștept” băiat Antonel….alo DNA?
    Păi are dreptate Ancuța să-i ceară 20.000 euro….

  • A dat ordin de luni ca foile de observație ale pacientelor să stea în dulap închise sub cheie (cheia să fie la asistenta medicală de serviciu) pe sectoare obstetrică și ginecologie și să aibă acces la ele doar anumiți medici…..probabil că sunt FALSE FOILE DE OBSERVAȚIE ALE PACIENTELOR și le este frică…..
    În niciun spital din Iași nu există asemenea dispoziție….eu am sora care lucrează la Spiridon și foile observație stau pe masă și lucrează asistente, rezidenți, specialiști toți lucrează pe foile observație.
    Alooooo DNA-ul?????

  • A dat ordin ?! ;))) E pe tarlaua personala ?! :))) 4 medici a cite 25 bucata ca nu erau destui care freaca menta. Ciinii latra caravana DNA nu trece…

  • Antont labă tristă….insurat cu o proastă, a fătat o proastă….frustrare mare, invidie și prostie…Antont=RATAT…. atât ai putut…NU TE OFTICA ȘI BELESTEO ȘI PE-A MEA….

Adauga un comentariu