Prima pagină » Titlurile zilei » Scene extrem de violente într-un centru al DGASPC Iași. Un puști, umilit de colegii de cameră în timp ce era filmat. Iată ce a urmat – FOTO

Scene extrem de violente într-un centru al DGASPC Iași. Un puști, umilit de colegii de cameră în timp ce era filmat. Iată ce a urmat – FOTO

11 mai 2024, 02:00, 3 ,
Dragos Savin în Titlurile zilei

Scene de o violență extremă într-un centru ce aparține DGASPC Iași. Mai mulți adolescenți au bătut un coleg de cameră. Unul dintre aceștia a fost judecat și a primit o pedeapsă simbolică

Scene greu de descris în cuvinte într-un centru DGASPC Iași. Un puști a fost bătut, umilit și filmat de colegii de cameră. Totul s-a petrecut la Târgu Frumos, în iarna anului 2021, însă judecătorii ieșeni l-au pedepsit pe unul dintre agresori abia zilele trecute.

„Într-o seară înainte de sărbătorile de iarnă (fără a se putea stabili data exactă/dar cel mai probabil după data de 20 decembrie 2021), în jurul orei 20.30 a fost agresat în timp ce se afla într-un dormitor din cadrul centrului, de către colegii săi de cameră. Așa cum rezultă din declarația persoanei vătămate, susținută de declarația martorului, la un moment dat, pe motiv că și-a adus aminte că a avut anterior o atitudine arogantă față de el, V.P.V. s-a apropiat de acesta și l-a lovit de mai multe ori picioarele peste cap și corp”, se arată în rechizitoriu.

Scene violente în centrul DGASPC. Umilința a fost filmată

Agresorul i-a îndemnat și pe ceilalți minori din cameră să o lovească pe victimă.

„Cu privire la împrejurările și modul de comitere a infracțiunii, precum și mijloacele folosite, instanța constată că fapta a fost comisă în condiții umilitoare pentru persoana vătămată. Astfel inculpatul a lovit-o in mod repetat pe persoana vătămată de față cu colegii de cameră, acțiunea agresivă a durat aproximativ 2 minute, timp in care acesteia i s-au aplicat lovituri cu pumnii si picioarele peste cap si corp, chiar in zone vitale. Persoana vătămată a fost trântită jos si a fost lovită in continuu, iar când s-a ridicat si a dorit să scape de agresiuni, inculpatul l-a lovit cu coada de lemn a unei mături peste corp, iar apoi cu piciorul peste față. Acțiunea agresivă a continuat, ocazie cu care acesta a fost din nou lovit de cei trei cu picioarele în zona corpului”, se mai arată în rechizitoriu.

Agresorul provine dintr-o familie numeroasă, fiind al doilea dintre cei opt copii, majoritatea aflându-se sub măsura plasamentului sau în centre, părinții fiind separați în fapt, tatăl lucrând la o stână. Aceștia au fost lăsați nesupravegheați la domiciliu, având cu o igienă precară, înregistrând absenteism școlar și o situație educativă scăzută, iar minorul V.P.V., anterior împlinirii vârstei de 14 ani, era cunoscut în comunitate ca fiind autorul a mai multor furturi simple și calificate.

Agresorul, un copil cu probleme de mic

V.P.V. a fost instituționalizat în Centrul Rezidențial Specializat „Pistruiatul” din orașul Târgu Frumos în luna mai 2019, motivul instituirii măsurii de protecție fiind tulburările de comportament și faptele penale. Acesta s-a integrat cu greu în grupul de colegi și a manifestat abateri disciplinare de la regulamentele impuse, coalizând cu acei tineri care aveau comportamente neadecvate, care se impuneau prin forță și agresivitate, înregistrând perioade de absență fără permisiune din centru, fiind necesară sesizarea organelor de politie și distrugând diferite bunuri ale instituției. Zilele trecute, judecătorii ieșeni l-au „pedepsit”.

„Aplică inculpatului V. P.V. măsura educativă neprivativă de libertate a stagiului de formare civică pe durata de 4 (patru) luni, sub coordonarea Serviciului de Probațiune Iași, pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Atrage atenția inculpatului asupra consecințelor nerespectării obligațiilor impuse și ale săvârșirii de noi infracțiuni în cursul executării măsurii educative, toate aceste abateri putând conduce la înlocuirea măsurii neprivative de libertate cu o măsură neprivativă de libertate mai severă, chiar si cu una privativă de libertate”, se arată în decizia judecătorilor ieșeni.

Scenele de o violență extremă, surprinse în centrul ce aparține DGASPC, se vor mai repeta, cu siguranță.

Comentarii
  • Romanii, niste ciobani violenti. Caracterizeaza natia. Si da, asta e Romania educata a neamtului pe care l-ati votat.

  • Toate centrele DGASPC din toata tara, DESFIINTATE…. Toate…Pe langa zece beneficiari ,sunt 50(cincizeci) de sugative bugetate!

  • Uneori legea talionului pare a fi cea mai buna solutie. Toti acesti indivizi ar trebui sa primeasca exact acelasi tratament. Dar pentru ca suntem o societate civilizata legea talionului nu se poate aplica. Si atunci astfel de specimene trebuie bagate la puscarie. Sunt minori? Sa fie infiintate puscarii pentru minori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *