Local

Scheletele din dulapul lui Zacornea ies la iveală! Surse: ADN-ul mortului, găsit sub mașina fostului comisar. Polițiștii spun sec faptul că ancheta continuă. „Nu știu nimic, nu știu nimic!” – FOTO

Publicat: 30 aug. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scheletele din dulapul lui Zacornea ies la iveală Surse ADN-ul mortului găsit sub mașina fostului comisar. Polițiștii spun sec faptul că ancheta continuă. Nu știu nimic nu știu nimic - FOTO
Se strânge lațul în jurul comisarului Zacornea, după aproape două luni de când este bănuit de comiterea unui accident rutier mortal

Comisarul Zacornea ar putea deveni inculpat în scurt timp. ADN-ul mortului ar fi fost găsit sub mașina sa. Ancheta polițiștilor continuă și, chiar dacă au trecut două luni de la incident, încă nu este totul „transparent”

Fostul comisar Vasile Zacornea așteaptă cu sufletul la gură, probabil, să afle dacă va fi sau nu anchetat pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului, asta după ce este bănuit că acum ceva timp a trecut cu autoturismul pe care îl conducea peste un bărbat care se afla, probabil, căzut pe un drum public.

Desigur, fiind vorba despre un fost comisar și fost șef de la „Permise”, ancheta a fost făcută oarecum departe de ochii presei. Surse din cadrul acesteia au precizat pentru reporterii BZI că analizele de specialitate au fost finalizate și că sub mașina comisarului au fost găsite urme biologice ce ar fi aparținut persoanei decedate. Reporterii BZI au încercat să obțină un punct de vedere legat de această situație de la reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași. Polițiștii din cadrul IPJ Iași sunt cei care se ocupă de anchetă, însă au transmis sec faptul că în acest caz cercetările continuă.

ADN-ul mortului, găsit sub mașina fostului comisar

Este sau nu vinovat comisarul Vasile Zacornea de moartea bărbatului? Încă nu este clar. Cert este că, în noaptea din 29 spre 30 iunie 2023, Zacornea a trecut prin satul Valea Lungă din comuna Holboca, pe un drum foarte puțin circulat. Ulterior, dimineața, pe 30 iunie a fost găsit cadavrul unui bărbat. A fost anunțată poliția și, în jurul orei 8:00, criminaliștii erau deja la fața locului. Au găsit cadavrul, l-au identificat în persoana unui bărbat de 45 de ani și au făcut verificări. Pe cadavru au fost găsite mai multe echimoze și exfoliații, motiv pentru care polițiștii ieșeni au extins cercetările.

Bănuindu-se că bărbatul a avut parte de o moarte violentă, anchetatorii au așteptat rezultatele medicilor de la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași. Ce bănuiau avea să se confirme. Bărbatul a decedat din cauza unor leziuni produse prin lovire/strivire, provocate, cel mai probabil, în urma unui accident rutier. Reporterii BZI l-au contactat pe comisarul Zacornea imediat după ce acesta a intrat în vizorul foștilor colegi.

„Am condus un Mitusubishi pe acolo, dar nu am știut că a fost accident. Am fost și am dat declarație la poliție. Bănuiesc că toți care au trecut pe acolo sunt suspecți. Se va cerceta și se va afla adevărul”, a declarat, atunci, Vasile Zacornea pentru reporterii BZI.

Ieri, reporterii BZI l-au contactat din nou pe comisarul Zacornea, pentru a-l întreba dacă a aflat în ce stadiu sunt cercetările.

„Nu știu nimic, nu știu nimic”, a spus sec Vasile Zacornea.

Rămâne de văzut dacă, zilele următoare, acesta va deveni inculpat, asta după ce ADN-ul mortului a fost găsit sub mașina fostului comisar.

Adauga un comentariu