Coronavirus

Schema de tratament prescrisă de pneumolog Flavia Groșan

Publicat: 19 mart. 2021
fotografie cu pneumolog Flavia Grosan, care are o schema de tratament cu care trateaza pacientii cu covid
Flavia Groșan este medicul pneumolog din Oradea care a apărut la Antena 3 și a vorbit despre tratamentul pe care îl aplică bolnavilor de coronavirus și care spune că nu va face publică schema de medicamente

Zilele acestea, mediul online a fost plin de materiale despre pneumologul Flavia Groșan. Este vorba despre medicul care spusese că a tratat peste 1.000 de pacienţi infectaţi cu coronavirus. În urma difuzării informaţiilor, din câte se pare, dar şi din cauza unor reclamaţii făcute la Colegiul Medicilor, doctorul este acum anchetat. Haideţi să vedem însă schema de tratament făcută de medicul Flavia Groșan.

În primul rând, trebuie spus că acest cadru medical a postat diverse informaţii, inclusiv despre un posibil tratament, chiar de la începutul pandemiei. Totuşi, abia acum a fost reclamată, iar Colegiul Medicilor urmează să efectueze o anchetă. În al doilea rând, vorbim despre nişte medicamente ieftine, care există în nomenclatorul Ministerului Sănătăţii.

Care este schema de tratament prescrisă de dr. Flavia Groșan

E vorba de ceva foarte simplu şi chiar şi ieftin.

„În zece zile pacienții mei sunt ok, mai stau patru zile în izolare după care își reiau activitatea. În reportajul cu care am pornit am spus o mie. Nu o mie. Eu am mii! Pentru că într-o casă sunt trei, patru pacienți COVID, și pe toți patru i-am tratat. Deci sunt mii și mii de pacienți care au mers foarte bine.

Acum, că ar fi ajuns în spital, știu trei cazuri care au ajuns în spital, nu sunt perfectă nici eu. Poate sunt mai mulți, nu știu! În general, feedback-ul este bun de la pacienții mei.

Eu am o schemă în care fiecare medicament știe ce face. Dacă îmi spune că pacientul are febră, ceva nu e în regulă. Dacă îmi spune că tușește, ceva nu e în regulă. Eu controlez povestea. E o poveste, pentru că eu mă adresez lumii. Și va rămâne această poveste scrisă de mine.

Claritromicina singură, nu poate face față. Ea este vedetă, dar are nevoie de ajutoare. Regină este Ventolin, regele este Flixotide.

Ei nu au înțeles de ce sunt eu împotriva Codeinei. Eu nu vreau Codeină care să îmi lase secrețiile în plămâni. Eu prefer bronhodilatatorul, Ventolin. Cu fiecare în parte am stat și am explicat cum să ia acel Ventolin.

Eu am inițiat camera de inhalare. Este o sticluță de plastic de care atașezi spray-ul și din care inhalezi din cameră. Știu sigur că îmi ajunge în plămân. Altfel nu!”

Secretul medicației primite de mii de pacienți, de-a lungul timpului

„… este o schemă pe care o știu numai eu și zeci de mii de pacienți. Mie îmi place schema asta a mea. Sunt copiii mei. Așa i-am crescut timp de zece ani, să explic fiecăruia în parte, pentru că altfel nu o să înțeleagă. Sunt niște medicamente comune, vechi, simple. Schema o personalizez în funcție de vârstă. În rest, este cam la fel, doza e pe vârstă. Ce v-am spus și data trecută. Tratament etiologic, tratament simptomatic, tratament fizio-patologic. Eu respect ceea ce am învățat în facultate, tratamentul clasic. Nu o fac publică, decât fiecăruia în parte. Voi explica exact ce se întâmplă acolo.”

Mii de ore de învățat – Secretul unui tratament eficient

”Acel secret este munca. Am învățat, atât cât, altfel să spun, o să fie cineva mai bun că mine când va învăța mai mult decât am învățat eu în primii ani, imediat după ce am terminat facultatea, atunci va fi. Este o muncă imensă. Au fost ani întregi în care eu am concurat, m-am prezentat la toate concursurile care apăreau, că le-am luat, că nu le-am luat, eu m-am dus acolo. Asta a presupus un efort intelectual ieșit din comun. Ani în șir în care eu învățam 10, 15, 20 de ore pe zi. Practic, acolo este temelia, acolo este fundația a ceea ce sunt eu acum. Am avut norocul unui mentor extraordinar, profesorul Babeș Aurel. Am fost stagiara lui și rezidenţa lui în stagiile mele de pneumologie.

Nu îmi spunea nimic, dar atât îmi spunea: Ce prostii vorbești, Flavia? Eu încercam să îi prezint cazul, el deschidea EKG-ul. Flavia, ce prostii vorbești. Mă duceam acasă, plângeam, mă apucam să învăț. A doua zi trebuia să îi dau un răspuns corect. Extraordinar. Îi și moștenesc din gesturi. Primul mentor cu care am stat și mulți ani. Patru ani. Am avut șansa acestui om”, a completat Flavia Groșan.

Iată, așadar, care este schema de tratament prescris de doctor pneumolog Flavia Groșan. Înainte de a spune că ai covid, asigură-te că este așa. Mergi la spital sau la un laborator, pentru a ți se efectua test RT PCR.  Dacă acesta iese pozitiv, nu te îngrijora și nu intra în panică. Atât timp cât nu te simți foarte rău, medicul de familie te poate trata acasă. Bineînțeles, ai grijă și în privința regimul alimentar. Ai nevoie de o dietă bazată pe legume, fructe și lichide.

Comentarii
 • Schema este claritromicina, Ventolin bronhodilatator, Flixotide pt cei ce nu stie sa citeasca. Borati la astea luati di celi scumpe si in teste

 • Pacat ça acest Medic nu este respectat! David a tratat atutea vieti si il se face plungere! Mai eu cred ça persoana Care a facut acest Lucu a facuto fin gelozie, mare mincatorie. In Loc sa demilati un OM puneti cunostintele impreuna si avansati.

 • normal ca nu convine,majoritatea doctorilor de familie sunt mana in mana cu farmaciile si vand doar anumite produse ca sa si faca targetul.pe ei nu ii controleaza nimeni!!!!!!

 • probabil ca respectiva sufera de o boala psihica,la cum arata si vorbeste asta o recomanda.Sa tratezi oameni prin telefon sau pe net,trebuie sa ai capul plin cu tarana,iar doritori prosti se gasesc peste tot

 • Consultatiile prin telefon sunt de necesitate in contextul pandemic. Este o idee excelenta benefica pacientuluie Felicitari doctoritei pentru curaj si dedicatie. Medicina adevarata se face cu stetoscopul si alte cateva putine clasice aparate. Omul sfinteste locul nu sa pui pe drumuri un om bolnav sa l tii ore zeci de ore in spatii insalubre etc etc.

 • Vorbeste cum ii e vorba nu i studiata si PR ita ca madamele aslealte cu taioare dou piece si perle la gat. Ma lasi ! Sa se vopseasca verde n par din partea mea si pe buze sa si puna albastru si o kilade aur la gat daca i face placere. Important e ce lucreaza si ce rezultate are. Sunteti un exemplu de doctor!

 • Dacă este așa de ,, bună”, eu recomand colegiului medicilor din Oradea să- i trimită ei pacienții bolnavi de covid sau sa- i pună la dispoziție un salon cu bolnavi și să- i trateze ea !?! Dacă reușește să- i vindece ,nu mai trebuie trasă la răspundere!??

 • Dacă este așa de ,, bună”, eu recomand colegiului medicilor din Oradea să- i trimită ei pacienții bolnavi de covid sau sa- i pună la dispoziție un salon cu bolnavi și să- i trateze ea !?! Dacă reușește să- i vindece ,nu mai trebuie trasă la răspundere!??

 • Sa fie lasata singura in spital sa trateze sa si ii vindece pe bolnavii COVID atat cei cu forme usoare si medii cat si pe cei din ATI. Atunci o sa fie Doctorul care a gasit leacul impotriva acestui nemernic de virus care nu respecta granitile si le trece fraudulos, probabil ca, va fi singurul doctor care a ingenunchiat pandemia si cum orice e posibil poate primi premiul Nobel pentru medicina. Doamna doctor din Oradea ai fi de acord cu cele prezentate mai sus?

 • Aveti aparatura de milioane de euro in spitale dar o folositi pentru pilelele dvs. Omul de rand rar si cu insistente poate ajunge la un Computer Tomograf sau un RMN din spital. Nu e a voastra aparatura aceasta ci e cumparata din bani publici.
  E corect ca aceasta aparatura sa functioneze 24/24 ore in sprijinul cetateanului bolnav si nu sa fie protejata de golania voastra si folosita in intersul vostru privat.

 • Intrebare, acest virus care circula fara forme legale pe tot Globul poate fi oprit cu urmatoarea reteta: Votca de 40% = dezinfectant, Suc de rosii antioxidant contine Licopen care este si anticangerigen. Ce parere aveti doamna doctor care ati vindecat prin telefon 1000 de persoane dar nu prezentati dovada?
  Astept un raspuns profesional din partea dumneavoastra.

 • Multumesc pt sfaturi ești un Dr cu adevărat dedicata pt pacienti! Nu ca alți Dr accepta bani de la guvern in functie de cati pacienti omoară. Atentie cei care comenteaza ca e nebuni….da se te fereasca Dumnezeu să ajungi in spital de covid acum pe pandemie! Felicitări doamnei Dr🥰

Adauga un comentariu