Sport

Schimbare importantă pregătită de UEFA pentru EURO 2020. Dorința selecționerilor poate fi îndeplinită: „Avem totul în vedere”

Publicat: 02 apr. 2021
EURO 2020
UEFA intenționează să le permită echipelor naționale participante la EURO 2020 să înscrie un număr mai mare de 23 de jucători în loturile lor

UEFA intenționează să le permită echipelor naționale participante la EURO 2020 să înscrie un număr mai mare de 23 de jucători în loturile lor, așa cum au solicitat mai mulți selecționeri, din cauza riscurilor legate de infectarea cu COVID-19.

„UEFA are în vedere această chestiune. Nicio decizie nu a fost luată pentru moment”, a declarat un purtător de cuvânt al UEFA, după apelurile selecționerilor Italiei, Belgiei și Franței, în favoarea lărgirii loturilor celor 24 de selecționate care vor lua parte la turneul final.

„Mărirea loturilor echipelor la 25 sau 26 de jucători ar fi un lucru bun, deoarece sezonul a fost foarte dificil”, a declarat selecționerul italian Roberto Mancini pentru postul de televiziune RAI, la începutul acestei săptămâni.

„În plus, nu se știe niciodată, cineva poate contracta virusul în timpul turneului. Ar fi apoi foarte greu să găsești alt jucător, pentru că toți ceilalți vor fi în vacanță. În această situație, dacă UEFA ar decide acest lucru, aș fi în totalitate de acord”, a adăugat el.

Roberto Martinez susține la rândul său ideea lărgirii loturilor pentru EURO 2020

Selecționerul Belgiei, Roberto Martinez, susține la rândul său ideea lărgirii loturilor pentru EURO 2020, din cauza pandemiei de coronavirus, pentru ca antrenorii să poată conta pe 26-27 de jucători.

„Există discuții, în special cu Anglia și Italia. Toată lumea a reacționat în aceeași manieră. Lărgirea loturilor, cu un jucător în plus pentru fiecare linie, de exemplu, ar fi o decizie corectă”, a declarat selecționerul spaniol, citat de agenția de presă Belga.

„EURO va fi însă altceva. Însă până atunci, jucătorii vor fi nevoiți să joace meci după meci. Cred că UEFA se gândește deja la subiectul lărgirii listelor, cu doi sau trei jucători. Ar fi un lucru bun, cu condiția ca ei să poată fi trecuți cu toții pe foaia de meci. Noi nu am avut cazuri pozitive (la COVID-19), însă cu oboseala acumulată și cu toate lucrurile legate de coronavirus, ar fi un lucru bun”, a spus selecționerul Franței, Didier Deschamps.

EURO 2020 urmează să se desfășoare între 11 iunie și 11 iulie în 12 orașe din Europa, printre care și capitala României, o provocare dificilă pentru viitoarele gazde, în condițiile în care UEFA dorește ca publicul să aibă acces pe toate stadioanele competiției.
Adauga un comentariu