Sanatate

Scurgeri maronii în sarcină. Când deranjul este un semn al unei amenințări de pierdere a fătului

Publicat: 25 ian. 2023
Scurgeri maronii în sarcină. Când deranjul este un semn al unei amenințări de pierdere a fătului
Primul trimestru este considerat cea mai periculoasă și problematică perioadă

Scurgeri maronii în sarcină este întotdeauna îngrijorătoare pentru viitoarele mame. Scurgerea maro nu este întotdeauna periculoasă pentru viitoarea mamă și pentru copil. Cu toate acestea, în unele cazuri, apariția lor este un semnal de alarmă.

Eliminarea maronie la începutul sarcinii este destul de frecventă. Dacă o vedeți, este indicat să vă vizitați medicul pentru a vă asigura că nu există niciun pericol. Orice secreție vaginală cu o nuanță roșie și maro înseamnă că există un amestec de sânge. O scurgere maro este o cantitate foarte mică de sânge.  Posibilele condiții periculoase atunci când aveți o scurgere maro la începutul sarcinii includ amenințare de întrerupere spontană a sarcinii, sarcină ectopică sau amenințare de naștere prematură.

Scurgeri maronii în sarcină. Cauze mai puțin periculoase

Ectopia cervicală provoacă scurgeri maronii. Mai des, o impuritate a sângelui în secreție poate apărea ca urmare a actului sexual sau a unei alte influențe mecanice asupra colului uterin. Cu toate acestea, este posibilă și apariția spontană. În orice caz, ectopia cervicală este o cauză rară de eliminare de culoare maro.

Un polip cervical este o cauză frecventă a sângelui în secrețiile vaginale. Se formează în timpul sarcinii, de obicei din țesutul placentar și nu este periculos. Cu toate acestea, un polip poate provoca supurații intermitente de sânge, ceea ce deranjează femeia însărcinată.

Chorion, acesta este numele dat viitoarei placente. Corionul se află în interiorul uterului, foarte aproape de colul uterin. Există o mișcare intensă a sângelui între corion și peretele uterin, din care o mică parte poate scăpa în vagin, colorând secreția în maro. Aceasta nu este o stare periculoasă. Dacă placenta migrează mai sus în raport cu colul uterin, secreția maro nu o va mai stânjeni pe viitoarea mamă.

În ce situații simptomul semnalează o problemă gravă. Când trebuie să consultați un medic?

Desprinderea prematură a ovulului sau a corionului fetal poate fi semnalată de o scurgere maro. Acest lucru poate apărea în orice sarcină. De obicei, este însoțită de o secreție cu sânge strălucitor, dar poate fi de volum mic, iar apoi secreția devine maro. În această situație, trebuie să consultați urgent un obstetrician și un specialist în ecografie.

Primul trimestru este considerat cea mai periculoasă și problematică perioadă.  Diferiți factori pot provoca secreții maro în timpul diferitelor etape ale trimestrului. De exemplu, în săptămâna 5, scurgerile de culoare maro pot indica o amenințare de întrerupere a sarcinii.

În săptămâna 6, scurgerea poate fi benignă sau poate fi un semn de avertizare. Bolile pe care femeia le-a avut înainte de concepție reprezintă un pericol. Boli infecțioase, procese inflamatorii, tulburări hormonale, avorturi spontane, avorturi, sarcini înghețate și stres. Apariția unei descărcări maro în prezența unui istoric de astfel de boli amenință un avort spontan sau o sarcină înghețată.

În săptămâna 7 simptomul de scurgeri maronii în sarcină este un semn periculos. Până la această dată, embrionul s-a implantat deja în peretele endometrial, iar organismul este pregătit să mențină sarcina. Apariția unei scurgeri maro poate fi un semn al unei sarcini ectopice sau al unei amenințări de pierdere a fătului.
Adauga un comentariu