Local

Se intensifică controalele în zonele aglomerate din județul Iași

Publicat: 26 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Se intensifică controalele în zonele aglomerate din județul Iași
Scopul acestui demers este de a veghea asupra respectării legislației pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în contextul unei creșteri a numărului de cazuri de persoane infectate

Prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoraș, a emis un ordin cu privire la intensificarea controalelor în zonele aglomerate din județul Iași, referitor la respectarea prevederilor Legii 55/2020, în ceea ce priveşte unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Sunt vizate următoarele zone aglomerate:
• piețe agroalimentare,
• târguri,
• oboare,
• supermarketuri,
• spectacole,
• concerte,
• evenimente publice şi private etc.

Scopul controalelor din zonele aglomerate

Scopul acestui demers este de a veghea asupra respectării legislației pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în contextul unei creșteri a numărului de cazuri de persoane infectate.

Verificările vor fi efectuate de reprezentanți ai următoarelor instituții:
-Inspectoratul Județean de Poliție Iași;
-Inspectoratul Județean de Jandarmi Iași;
-Direcția de Sănătate Publică Iași.

„Datele publice arată că numărul de cazuri cu infecții COVID-19 este în creștere și acesta este un semn că trebuie să rămânem în alertă cu privire la măsurile anti-pandemie. Între aceste măsuri se află cele care privesc respectarea normelor sanitare și a prevederilor legale în cazul evenimentelor care presupun aglomerări umane, evenimente publice sau private – este vorba despre cazurile în care oamenii interacționează mult mai mult, situații care favorizează răspândirea virusului SARS-CoV-2. Pentru a reduce aceste riscuri, avem nevoie să respectăm măsurile sanitare preventive. În același timp, punem la dispoziție toate informațiile despre beneficiile vaccinării și vă încurajez, pe cei care nu ați făcut-o încă, să mergeți să vă vaccinați”, a transmis prefectul Marian Grigoraș.

Controalele vor continua în perioada următoare în tot județul Iași

Polițiștii ieșeni au făcut și vor mai face controale în toate zonele din județ. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au transmis câteva recomandări care trebuie respectate în perioada aceasta.

„Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Reamintim că portul măștii de protecție este obligatoriu pe raza întregului județ, în spațiile închise, sancțiunea pentru această abatere fiind cuprinsă între 500 și 2.500 de lei”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Iași.

În continuare trebuie respectate măsurile de distanțare fizică

În urma pandemiei de coronavirus, cetățenii trebuie să respecte mai multe reguli, printre care și distanțarea fizică. În Iași, terasele și restaurantele sunt deschise, iar în unele cazuri aceste măsuri nu sunt respectate. De aceea, oamenii legii continuă să desfășoare acțiuni de control și în următoarea perioadă.

Cei care sunt prinși încălcând legea pot primi sancțiuni contravenționale, iar în unele cazuri se poate ajunge până la deschiderea unui dosar penal. Până în acest moment, cele mai bune metode de a evita infectarea sunt vaccinarea, distanțarea fizică și igienă.

Adauga un comentariu