Eveniment-Social

Se judecă cu dublă măsură la Școala Normală Vasile Lupu din Iași? În spaţiu instituţiei funcţionează o unitate de învăţământ cu profil religios

Publicat: 31 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Se judecă cu dublă măsură la Școala Normală Vasile Lupu din Iași În spaţiu instituţiei funcţionează o unitate de învăţământ cu profil religios
Școala Normală Vasile Lupu este în mijlocul unui scandal

Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași a solicitat un spaţiu de la Școala Normală Vasile Lupu. În contextul acesta, în spaţiul public s-a creat o intreaga dezbatere despre dacă demersul este înspre bine. Aşa cum a argumentat şi primarul Iașului, Mihai Chirica, este vorba despre susţinerea UAIC în a-și dezvolta sistemul de învăţământ preuniversitar public. Totuşi, în trecut, în aerealul Școlii Normale Vasile Lupu din Iași s-a găsit un spaţiu pentru un program de învăţământ religios.

Concret, în incinta Școlii Normale Vasile Lupu din Iași funcţionează, probabil cu închirierea unora dintre spaţii, un liceu catolic. Deci, apare următoarea inrebare: De data aceasta au avut un spaţiu excedentar şi nu mai este vorba de concurență?

Cazul Școlii Normale Vasile Lupu din Iași motiv de contraziceri în Consiliul Local

În şedinţa din data de 31 martie 2021, în Consiliul Local Iași a avut loc la secţiunea interpelări şi o aducere în discuţie a cazului Școlii Normale Vasile Lupu din Iași. În acest sens mai mulţi consilieri locali s-au contrazis între ei creând o discuţie care s-a întins pe parcursul a mai multor minute. Într-o intervenție publică, rectorul Tudorel Toader a adus unele precizări legate de întreaga incertitudine care planează în acest caz.

Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, prof. univ. dr. Tudorel Toader, lămurește situația legată de o serie de informații, apărute în spațiul public și legate de o clădire a Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași, din zona Aleea Sadoveanu! Universitarul a ținut să demonteze informațiile, total eronate, apărute în acest caz.

„Nu am solicitat nimic din clădirea liceului și nici fosta «Casă a Directorului». Grădinița și Școala Primară UAIC sunt cu alocație bugetară și nu cu taxă… Am solicitat o clădire având 3-4 camere, separată de liceu, folosită cândva de către un serviciu secret, clădire nefolosită de multe decenii și aflată într-un stadiu avansat de degradare”, a precizat prof. univ. dr. Tudorel Toader.

Adauga un comentariu