Local

Se va ajunge și aici. Transportul public poate fi suspendat în municipiu din cauza COVID-19. Două săptămâni nu va circula nimic pe stradă

Publicat: 20 mart. 2020

Criza provocată de virusul COVID-19 poate lovi din plin în municipiul Iași. Autoritatea locală vrea să suspende total în următoarele două săptămâni transportul public din cauza pandemiei care bântuie pe întreg mapamondul. Edilul Mihai Chirica a arătat că va lua o decizie în perioada următoare în acest sens

Transportul public din municipiul Iași ar putea fi suspendat pentru următoarele două săptămâni. De la instituirea stării de urgență în întreaga țară, transportul public din Iași a fost redus substanțial. Autobuzele și tramvaiele Companiei de Transport Public (CTP) circulă în regim de avarie, la intervale orare diferite. Cu toate acestea, edilul Mihai Chirica a arătat că se impune o sistare a transportului public și nu numai.

„Situația a devenit din ce în ce mai gravă și trebuie să luăm măsuri acum pentru a nu regreta mai târziu. Epidemia de coronavirus ne schimbă dramatic viața, dar fiecare cetățean trebuie să înțeleagă că are propria responsabilitate în această situație. Fiecare dintre noi trebuie să avem propria contribuție pentru a ieși cu bine din această nouă provocare. Suntem într-un război, dar nu cu o națiune, ci cu un dușman invizibil pe care nu știm unde să-l localizăm. De aceea vă cer maximă responsabilitate”, a spus edilul Mihai Chirica.

Parcurile se pot închide

Primarul Iașului a menționat că nu doar transportul public ar putea fi suspendat, ci se ia în calcul și închiderea parcurilor.

„Fac un apel direct către seniorii Iașului, către bătrânii acestui oraș. Vreau mai multă responsabilitate și să înțelegeți că izolarea directă față de vecinii și prietenii voștri este obligatorie în această situație. Încercați să comunicați doar prin telefon, prin orice altă cale, dar să nu stați în contact direct. Sunteți cei mai vizați de a suferi de riscul acestei epidemii. Transportul public este în special pentru cei care se duc la locul de muncă, pentru medici și farmaciști și pentru cei care ne asigură resursele de hrană, nu pentru plimbat și vizitat prieteni. În funcție de analiza de astăzi (ieri- n.r.) voi lua foarte serios în considerare să suspend în totalitate transportul public și să închid parcurile din oraș pentru următoarele 14 zile”, a mai spus primarul municipiului Iași.

Edilul orașului a cerut ieșenilor să înțeleagă situația și să respecte recomandările autorităților în această situație de criză majoră.

„Situația este din ce în ce mai gravă. Spitalele ieșene vor fi depășite dacă nu vom înțelege cu toții că trebuie să respectăm toate sfaturile pe care ni le-au prezentat autoritățile și pe care le repet. Regulile de igienă trebuie respectate, nu ne întâlnim în locuri publice și private. Să stăm izolați pentru a nu suferi mai târziu. Să facem eforturi împreună pentru a depăși această perioadă”, a mai spus edilul Mihai Chirica.

Comentarii
  • Eu #stauacasa cu motanu. Si cu nepotu. Dar in mintea mea e supararea cu transportu asta in comun si fac critica politica pre primar.
    Baaai minte de gaina, da’ nu ajung eu conseier ? Pun sa se dea bere de RMoldoba in toate alimentarile, iar Pacanel sa isi faca jobul logistic. Partidul lui Bubuță va conduce tara iar eu o sa il pun pe Postachel sa intocmeasca un tort aniversar dubku cincinal pentru Ofrodel. Si o degustare de zacusca.

  • Daca ar gandi un pic d-l primar, ar trebui sa suspende, pe o anumita perioada, gratuitatea pentru seniori, nu sa-i impiedice si pe cei care trebuie sa mearga la lucru, sa nu ajunga la serviciu. Dupa ce merg o ora pe jos ca sa ajung la locul de munca credeti ca sunt in stare sa-mi indeplinesc atributiile de serviciu bine?
    Sa va fie rusine d-le primar!

  • Spitalele si fabricile din industria alimentara trebuie sa-si continue activitatea pentru a asigura nevoile de baza. Transportul in comun nu trebuie intrerupt ci doar facuta o selectie a persoanelor care trebuie sa ajunga la locul de munca pe baza legitimatiilor de serviciu. Altfel cum ar putea ajunge la serviciu asistentii, infirmierii, operatorii din industria alimentara (fabrici de paine, conserve etc)? Transportul in comun e esential pentru aceste categorii de personal. Lasati transportul in comun doar pentru anumite categorii, pe baza de legitimatie!

  • Se pare ca primarul nu se informeaza corect.Ar trebui sa opreasca pe acei purtatori de virusi care au intrat si intra in tara, sa fie izolati si monitorizati in modul cel mai serios.Primarul nu s-a informat in legatura cu datele statistice oficiale,privind imbolnavirile de pana acum.

Adauga un comentariu